Woonverzekering

Met onze woonverzekeringen verzeker je je huis, je spullen en is je aansprakelijkheid gedekt. En als je schade hebt, word je snel geholpen. Stel je woonzekeringen zelf samen en bereken snel de premie.

 •  Verzeker je huis en spullen
 •  Alle woonverzekeringen in één pakket
 • Sluiten perfect op elkaar aan
Bereken mijn premie
Image
woonverzekeringen

Wat klanten zeggen

Keurig, 2 afzonderlijke schademeldingen op 1 dag gedaan. Expert ter zake kundig, vriendelijk en eerlijke en realistische opname van de schade en vaststelling van het schadebedrag. Heel positief.

R. Paulus
24 december 2022

Wij werden zeer snel benaderd en goed geadviseerd over wat te doen. Ook aansturing naar externe partijen verliep soepel, dossier kon hierdoor snel afgewikkeld worden.

N. Kop
18 oktober 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Wat valt onder een woonverzekering?

De inboedel- , opstal- en aansprakelijkheidsverzekering zijn onze woonverzekeringen. De inboedel- en opstalverzekering zijn verzekeringen voor je huis. Je huis zelf en wat eraan vast zit, valt onder je opstal. Denk hierbij aan de voordeur, de uitbouw van je woning en het dak. Onder inboedel verstaan we de losse spullen in je huis. Voorbeelden hiervan zijn stoelen, schilderijen en lampen.

Onze woonverzekeringen sluiten perfect op elkaar aan. Hierdoor betaal je nooit teveel en weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Image
woonverzekering verhuisd koppel

Inboedelverzekering

Verzeker de spullen in je huis tegen schade en diefstal.

 • Mobiel en laptop meeverzekerd
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Met allrisk wereldwijd verzekerd
Meer info
Image
woonverzekering opstalverzekering

Opstalverzekering

Je koophuis verzekeren doe je met deze woonverzekering. 

 • Garantie tegen onderverzekering
 •  Onze schadeservice staat 24/7 voor je klaar
 •  Zonnepanelen ook meeverzekerd
Meer info
Image
woonverzekering aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Biedt financiële bescherming als je per ongeluk iets van een ander beschadigt.

 •  Wereldwijde dekking
 • Geen eigen risico
 •  Goed verzekerd bij schade aan anderen en hun spullen
Meer info

Extra zekerheid? Bekijk dan de volgende verzekeringen:

Rechtsbijstandverzekering

Verzeker je van juridische hulp bij conflicten.

 • Ruime keuze aan dekkingen
 • Je kiest zelf wat je nodig hebt
 • Een gespecialiseerd team van juristen en advocaten staat voor je klaar
Meer info

Doorlopende reisverzekering

Voor als je op vakantie gaat.

 • Wereldwijd verzekerd met allrisk
 •  Ook voor je weekendje weg in Nederland
 •  Winter- en watersport standaard meeverzekerd
Meer info

Ongevallenverzekering

Keert een bedrag uit als je invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

 •  Jij bepaalt waar je de eenmalige uitkering voor gebruikt
 • Keuze tussen verzekerde bedragen
 •  Wereldwijd verzekerd
Meer info
Image
Inbraak: voorkom schade!

Wat dekt de woonverzekering?

Onze woonverzekeringen hebben een dekking tegen brand, inbraak en waterschade voor jouw huis. Maar wat valt daar onder?

Hoe zit het met de dekking bij:

Polisvoorwaarden en verzekeringskaarten

Polisvoorwaarden en downloads

Bekijk de polisvoorwaarden en downloads

Verzekeringskaarten

Bekijk de documenten

Onze service voor jou

Al je woonverzekeringen in 1 pakket.

 • Onze schade verzekeringen sluiten perfect op elkaar aan.
 • Hoef je alleen bij ons aan te kloppen in plaats van bij verschillende verzekeraars.
 • Loyaliteitskorting kan oplopen tot wel 10%
Bereken mijn premie

Loyaliteitskorting voor trouwe klanten

Bij ons ontvang je de eerste 12 maanden een welkomstkorting. Na dat jaar gaat deze over in de loyaliteitskorting. Met deze speciale korting bouw je per jaar 2% loyaliteitskorting op. Jouw korting kan oplopen tot maar liefst 10%.

Als jouw woonsituatie wijzigt..

..dan is het verstandig om te checken hoe je verzekerd bent. Bijvoorbeeld wanneer je gaat verhuizen van koop- naar huurhuis of als er wijzigingen zijn in de waarde van jouw inboedel. Geef jouw wijziging tijdig aan ons door.

Lees meer

Woonverzekeringen afsluiten?

Met onze schadeverzekering verzeker je je huis, je spullen en is je aansprakelijkheid gedekt.

Bereken mijn premie

Overstappen naar Aegon

Heb je nog een inboedelverzekering bij een andere verzekeraar? Geen probleem. De Aegon opzegservice helpt jou om moeiteloos over te stappen. Je hoeft alleen maar jouw gegevens aan ons door te geven. Wij regelen de rest.

Verzekering meeverhuizen

De inboedel- of opstalverzekering kan je gewoon meenemen naar jouw nieuwe huis. Graag horen wij of je jouw inboedel- of opstalverzekering wil meeverhuizen. Dan zorgen wij ervoor dat je goed verzekerd blijft op jouw woonadres.

Lees meer

Onze 24-uurs belofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Veelgestelde vragen

Per jaar bouw je 2% loyaliteitskorting op
Deze korting krijgt je, nadat je verzekering minimaal één jaar heeft gelopen. Je ontvangt de korting op de dag dat het Woon- & VrijeTijdpakket verlengd wordt. Dit noemen wij de prolongatiedatum. Heb je een verzekering na de ingangs- of prolongatiedatum van het Woon- & VrijeTijdpakket bijgesloten? Dan ontvang je de loyaliteitskorting op de eerstvolgende prolongatiedatum van het Woon- & VrijeTijdpakket nadat je verzekering minimaal één jaar gelopen heeft. Jouw korting kan oplopen tot 10%, zolang de verzekering(en) niet worden opgezegd.
Wanneer je via onze website een schadeverzekering afsluit, kun je gratis je huidige schadeverzekering(en) beëindigen via opzeggen.nl.  

Goed om te weten:
Het is belangrijk dat de ingangsdatum van je nieuwe verzekeringen(en) aansluit op de beëindigingsdatum van je oude verzekering(en). Zo ben je niet on- of dubbel verzekerd. 
Goed om te weten:
 • Bekijk ook altijd je polisblad en de polisvoorwaarden voor een overzicht van jouw eigen risico’s. Je vindt je polisblad in Mijn Aegon bij je verzekering.
 • Onderstaande eigen risico's met een * kun je verhogen of afkopen. Het is mogelijk om het eigen risico te verhogen met € 100,-, € 250,- of € 500,-. Je krijgt dan korting op de premie. Koop je het eigen risico af, dan betaal je een toeslag op de premie. Het verhogen of afkopen regel je via je adviseur of Mijn Aegon.
Aegon Inboedel- of Aegon Woonhuisverzekering 
Het standaard eigen risico verschilt bij een eerste of tweede schade in één kalenderjaar. Bij de basisdekking heb je bij de eerste schade in een kalenderjaar een eigen risico van € 100,-*. Bij de allriskdekking heb je geen eigen risico bij de eerste schade. Bij de tweede en volgende schade in een kalenderjaar heb je zowel bij de basis- als allriskdekking een standaard eigen risico van € 250,-*. Dit eigen risico betaal je alleen als de tweede schade onder dezelfde verzekering valt.

Er gelden een aantal uitzonderingen op bovenstaande: 
Inboedelverzekering
 • Bij het vallen of omstoten van audio-, visuele en computerapparatuur heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 250,-. Als je de schade laat repareren door een hersteller van Aegon Schade Service vervalt dit eigen risico. Kan de apparatuur niet (meer) gerepareerd worden? Dan geldt het eigen risico van € 250,- wel. Bij het vallen om omstoten van andere spullen heb je een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd. 
 • Bij diefstal van je spullen buiten de verzekerde woning heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd. 
 • Bij de aanvullende dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang heb je bij stormschade een eigen risico van € 250,-.
Woonhuisverzekering
 • Bij stormschade heb je zowel bij de basis- als allriskdekking een eigen risico van € 250,-.
*Dit eigen risico komt te vervallen als je het standaard eigen risico hebt afgekocht.  

Aegon Doorlopende Reisverzekering
Het standaard eigen risico verschilt bij een eerste of tweede schade in één kalenderjaar. Bij de basisdekking heb je bij de eerste schade in een kalenderjaar een eigen risico van € 100,-*. Bij de allriskdekking heb je geen eigen risico bij de eerste schade. Bij een tweede en volgende schade in een kalenderjaar heb je zowel bij de basis- als allriskdekking een standaard eigen risico van € 250,-*. Je betaalt het standaard eigen risico bij een schade die valt onder: bagage en (goederen in) het logiesverblijf, hulpverlening, autohulp en zakenreis (als de aanvullende dekking Zakenreis is meeverzekerd). Er is één uitzondering: bij het vallen om omstoten van je spullen heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd.

*Dit eigen risico komt te vervallen als je het standaard eigen risico hebt afgekocht.

Aegon Aansprakelijkheids- en Ongevallenverzekering
Bij deze verzekeringen heb je geen standaard eigen risico.

Aegon Rechtsbijstandverzekering (Flex)
Als je kiest om een advocaat buiten ARAG in te schakelen, terwijl dit volgens de wet niet verplicht is bij een gerechtelijke of administratieve procedure, vergoeden wij maximaal € 6.000,-. Je betaalt in dit geval vooraf een eigen bijdrage van  250,-.