Brandverzekering voor je huis of spullen

Op zoek naar verzekering tegen brandschade? Of wil je weten wat een brandverzekering is en hoe het werkt? We helpen je.

Bereken mijn premie
Image
Wat dekt een inboedelverzekering?

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering is eigenlijk een beetje een ouderwetse term. Een verzekering voor je huis of spullen beschermt je tegenwoordig namelijk bij schade door veel meer gevaren. Bijvoorbeeld storm of lekkage. We leggen graag uit hoe het precies zit. Snel en eenvoudig afsluiten kan natuurlijk ook.

Het is een verzekering die schade vergoedt die ontstaat door brand. Best logisch toch? Tegenwoordig noemen verzekeraars het alleen geen brandverzekering meer. De reden is simpel: verzekeringen vergoeden veel meer schade dan alleen brandschade. Je huis verzeker je met een opstalverzekering en je spullen met een inboedelverzekering. Wil je meer weten? Bekijk dan eens Wat valt onder een opstalverzekering en Wat valt onder een inboedelverzekering.

Wat klanten zeggen

Een week na de schoorsteenbrand bezoek van de expert. Na vaststelling van de schade heeft het een kleine 3 maanden geduurd voor met herstel kon worden begonnen ( drukte) Herstelwerkzaamheden snel en vakkundig

W. Lutke
6 augustus 2022

Dat is sneller gebeurd dan verwacht, complimenten

 

 

R. Broeke
6 augustus 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Wat is belangrijk bij het verzekeren van je huis of spullen tegen brand?

Schade door een brand, je hoopt het niet mee te maken. Het is gevaarlijk en de schade kan snel oplopen. En er komt vaak meer bij kijken dan alleen de schade door een brand. Denk aan de opruimingskosten, of het tijdelijk opslaan van je spullen in een andere ruimte. Wij vinden het daarom vooral belangrijk dat we je zorgen uit handen nemen als je schade aan je huis of spullen door brand hebt. Hoe gaat dat in zijn werk? Schaderegelaar Erik vertelt het je.

Bij Aegon stel je zelf je Woon & VrijeTijdPakket samen. Het voordeel van een pakketverzekering:

  • Geen gaten of dubbele dekkingen
  • Makkelijk en overzichtelijk
  • Je bouwt tot 10% korting op als je na een jaar bij ons blijft

Misschien ook interessant voor jou: Wat is het verschil tussen inboedel en opstal?

Veelgestelde vragen

Heb je een Aegon Woonhuisverzekering?
Met de allriskdekking ben je standaard verzekerd voor glasschade. Bij de basisdekking is glasschade niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. En kun je deze dekking ook afsluiten. 
 
Heb je een Aegon Inboedelverzekering?
Bij de basisdekking is glasschade niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Bij de allriskdekking is het niet mogelijk om je te verzekeren tegen glasschade.
 
Huur je een woning of ben je eigenaar van een appartement?
Dan ben je met de aanvullende dekking huurders- of appartementseigenarenbelang bij de Aegon Inboedelverzekering bij zowel de basis- als allriskdekking verzekerd voor glasschade. Op voorwaarde dat je:
  • geen vergoeding ontvangt vanuit een andere verzekering of regeling.
  • bij een huurwoning vanuit het huurcontract verplicht bent zelf schade aan glas te betalen.
Het verzekerd bedrag van je inboedel wordt via de inboedelwaardemeter vastgesteld. De inboedelwaardemeter vul je in tijdens het afsluiten van de Aegon Inboedelverzekering. De inboedelwaardemeter stelt het verzekerd bedrag vast aan de hand van een aantal vragen over je gezinssamenstelling, inkomen en het huis zelf. 

Goed om te weten: 
Verandert er iets in je persoonlijke situatie, wijzig dan je verzekering via Mijn Aegon. Nadat je bent ingelogd klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op 'Wijzigen' en doorloop je de aangegeven stappen. 
 
Onder inboedel verstaan wij losse spullen die je kunt verplaatsen in en om je woning. Bijvoorbeeld meubels, gordijnen, kleding en een televisie. Onder opstal verstaan wij je woning en de spullen die vastzitten in en aan je woning. Bijvoorbeeld een ingebouwde afzuigkap, toilet, douche en inbouwapparatuur.