Is lekkage verzekerd?

Benieuwd of daklekkage verzekerd is? Of een lekkage uit een waterleiding? Schade als gevolg van een lekkage is vaak met je opstalverzekering verzekerd als je huis beschadigd raakt. Of met je inboedelverzekering als je spullen door een lekkage beschadigen. Maar let goed op. Niet alle schade door lekkages is verzekerd. We leggen het graag aan je uit. Gewoon omdat het best een lastig onderwerp is.
Bereken direct mijn premie
Image
Is lekkage verzekerd?
Image
Waterschade: Is lekkage verzekerd?

Is waterschade door lekkage verzekerd?

Veel onverwachte waterschades zijn op de Aegon Opstal- of Inboedelverzekering verzekerd. Maar er zijn uitzonderingen. Schade door te weinig onderhoud is bijvoorbeeld nooit verzekerd. Waar moet je bij dit laatste aan denken? Een dakgoot die al te lang niet schoongemaakt is. Of schade door oude kitranden in de douche. Maar ook kozijnen die verrot zijn, waardoor je huis beschadigd raakt.

Verzekeraars verwachten verder van je dat je bij een lekkage zoveel mogelijk doet om de schade zo klein mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door het water af te sluiten of het water op te vangen. Maar ook door snel om hulp te vragen. Het is dus belangrijk om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Ook hierbij helpen we je.

Lees onze tips om waterschade te voorkomen

Weet waar je aan toe bent: wat is wel en niet verzekerd

Hieronder zie je een paar voorbeelden. Dan weet je beter wat je van de Aegon Opstal- en Inboedelverzekering kan verwachten. Bekijk voor meer informatie Wat valt onder een opstalverzekering en Wat dekt een inboedelverzekering.

Goed om te weten: Het verhelpen van de lekkage zelf valt meestal niet onder de dekking en moet je daarom zelf betalen. Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie over wat wel en niet verzekerd is.

Gevolgschade door een lekkage verzekerd:

Lekkage uit CV-installatie of waterleiding

Daklekkage

  •     

Overstroming door rioolverstopping

  •     

Optrekkend grondwater

x

Achterstallig onderhoud

x

Welke verzekeringen heb ik nodig

Inboedel- en Opstalverzekering

Alle woonverzekeringen in 1 pakket: makkelijk en overzichtelijk.

Bereken mijn premie

Wat klanten zeggen

Gemiddelde klantbeoordeling

In februari, maart en april 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.3

Alles netjes afgehandeld zoals het hoort. De hersteller was erg vriendelijk en heeft super netjes gewerkt, top!

30 april 2022

Heel tevreden met dit bedrijf, alles is snel geregeld.   Vriendelijke mensen en helpen met alles! 

12 april 2022

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Veelgestelde vragen

Heb je een Aegon Woonhuisverzekering?
Met de allriskdekking ben je standaard verzekerd voor glasschade. Bij de basisdekking is glasschade niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt.
 
Heb je een Aegon Inboedelverzekering?
Bij de basisdekking is glasschade niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Bij de allriskdekking is het niet mogelijk om je te verzekeren tegen glasschade.
 
Huur je een woning of ben je eigenaar van een appartement?
Dan ben je met de aanvullende dekking huurders- of appartementseigenarenbelang bij de Aegon Inboedelverzekering bij zowel de basis- als allriskdekking verzekerd voor glasschade. Op voorwaarde dat:
  • je geen vergoeding ontvangt vanuit een andere verzekering of regeling.
  • je vanuit het huurcontract verplicht bent zelf schade aan glas te betalen.
Het verzekerd bedrag van je inboedel wordt via de inboedelwaardemeter vastgesteld. De inboedelwaardemeter vul je in tijdens het afsluiten van de Aegon Inboedelverzekering. De inboedelwaardemeter stelt het verzekerd bedrag vast aan de hand van een aantal vragen. Dit zijn vragen over je gezinssituatie, inkomen en het huis zelf. 

Goed om te weten: 
Verandert er iets in je persoonlijke situatie, wijzig dan je verzekering via Mijn Aegon. Nadat je bent ingelogd klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op 'Wijzigen'. Hier doorloop je de aangegeven stappen. 
 
Onder inboedel verstaan wij losse spullen die je kunt verplaatsen in en om je woning. Bijvoorbeeld meubels, gordijnen, kleding en een televisie. Onder opstal verstaan wij spullen die vastzitten in en aan je woning. Bijvoorbeeld een ingebouwde afzuigkap, toilet, douche en inbouwapparatuur.