Woon- & VrijeTijdpakket

 • Altijd goed verzekerd: thuis en op vakantie
 • Stel zelf je verzekeringspakket samen
 • Geen gaten of dubbele dekkingen
Bereken mijn premie
Image
Woon- & VrijeTijdpakket

Met het Woon- & VrijeTijdpakket van Aegon heb je het thuis én op vakantie goed geregeld. Alle woonverzekeringen in 1 pakket: makkelijk en overzichtelijk. Van je huis, spullen tot aan een ongeluk. Kies zelf wat je nodig hebt. Onze verzekeringen sluiten perfect op elkaar aan. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over gaten óf dubbele dekkingen. Wie vooruitdenkt, woont zorgeloos.

Alle verzekeringen op een rij

Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Je woonhuis verzekerd voor onder andere diefstal, brand-, storm- en waterschade. Dus schade aan je huis.
Meer informatie

Inboedelverzekering

Je spullen in het huis goed verzekerd: dus alles wat je kunt oppakken en meenemen. Bij de allriskdekking van Aegon zijn je spullen zelfs buitenshuis en wereldwijd verzekerd.
Meer informatie

Aansprakelijkheidsverzekering

Goed verzekerd als je per ongeluk bezittingen van anderen beschadigt, of iemand anders verwondt. 
Meer informatie

Doorlopende reisverzekering

Met een gerust gevoel op reis: verzekerd tegen diefstal of andere onverwachte gebeurtenissen. Gebeurt er iets ergs? Hulpverlening is dan fijn, zeker in een vreemd land. Goed om te weten: ook als je op vakantie in Nederland gaat, komt je reisverzekering goed van pas.
Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering (behalve de Rechtsbijstandverzekering Flex)

Verzekerd van juridische hulp of advies bij bepaalde conflicten. Bijvoorbeeld over een vakantie. Of een abonnement.
Meer informatie

Ongevallenverzekering

Een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval.
Meer informatie

Wat klanten zeggen

Gemiddelde klantbeoordeling

In februari, maart en april 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.3

Prima service bij  ophalen/terugbezorgen en onzichtbaar hersteld.
 

5 maart 2022

Goed bedrijf komt afspraak na. Reparatie goed gemaakt. Ze komen na wat ze zeggen 


28 maart 2022

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Is het Woon- & VrijeTijdpakket iets voor jou?

 • Alle woonverzekeringen in 1 pakket: makkelijk en overzichtelijk.
 • Je kiest zelf welke verzekeringen je opneemt in het pakket. Precies wat je nodig hebt.
 • Korting tot wel 10% voor trouwe klanten (loyaliteitskorting).

Wil je meer weten over het Aegon Woon- & VrijeTijdpakket? Bekijk dan de video!

Bereken mijn premie

De voordelen

 • Geen dubbele dekkingen of gatenOmdat de verzekeringen in het Woon- & VrijeTijdpakket perfect op elkaar aansluiten. Zo voorkom je dat een schade nergens is gedekt. Of te veel betaalt.
 • Makkelijk en overzichtelijkAlle woonverzekeringen in 1 pakket, bij 1 verzekeraar. Heb je schade? Dan hoef je bijvoorbeeld maar met 1 partij contact op te nemen. Je krijgt ook maar 1 polisblad voor heel het pakket.
 • Een pakket dat precies bij je pastWant je kiest zelf welke verzekeringen je afsluit. En welke dekking je nodig hebt, zoals basis of allrisk.

De nadelen

Korting voor vaste klanten (loyaliteitskorting)

Wij zijn blij met onze klanten. En dat laten we graag merken! Daarom ontvang je na 12 maanden een loyaliteitskorting op de verzekeringen uit ons Woon- en VrijeTijdpakket. Met deze speciale korting bouw je per jaar 2% op. De loyaliteitskorting is maximaal 10%.

Goed om te weten: de korting krijg je per verzekering, dus niet over het hele pakket. Heb je de verzekeringen op verschillende momenten afgesloten? Dan verschillen de looptijden. En gaat de korting in vanaf de hoofdprolongatiedatum (de datum dat je de eerste verzekering in het pakket hebt afgesloten) na die 12 maanden.

Verzekeringen in het pakket sluiten perfect op elkaar aan

Daarom is het slim om zoveel mogelijk woonverzekeringen bij één verzekeraar te hebben. Zo voorkom je dubbele dekkingen óf gaten.

Alle verzekeringen op een rij

Meer weten over de kenmerken per verzekering? Kies dan een verzekering.

Verzekeringskaarten:

Polisvoorwaarden en downloads:

Veelgestelde vragen

Bij de aanvraag van een verzekering betaal je € 6,05 aan poliskosten. Bij een wijziging of het toevoegen van een verzekering binnen het Woon- en VrijeTijdpakket betaal je geen poliskosten. Heb je een Aegon Autoverzekering, Aegon Autoverzekering Online of een Auto op Maat verzekering? Dan betaal je € 6,05 aan poliskosten bij het wijzigen van jouw polis. Wordt bij deze wijziging jouw auto aan- of afgemeld bij de RDW? Dan betaal je in totaal €12,10 aan poliskosten bij de Aegon Autoverzekering Online en de Auto op Maat verzekering.  

 
Via deze gratis service kunt u makkelijk uw huidige schadeverzekering(en) beëindigen
Wij werken hiervoor samen met Opzeggen.nl. Zij verzorgen voor u de beëindiging. 

Zo werkt de gratis opzegservice: 
 • U sluit via onze website een schadeverzekering af.
 • Na het afsluiten van een verzekering kunt u bij stap 4 'Samenvatting en Akkoord' kiezen voor de gratis opzeghulp. U klikt hiervoor op '> Ga direct naar de gratis opzeghulp'. 
 • U komt nu op de 'Aegon opzegservice' pagina van opzeggen.nl.
 • Hier vult u de gegevens van uw huidige verzekering(en) en uw eigen gegevens in. Na het invullen van deze gegevens klikt u onderaan de pagina op 'Verstuur mijn opzegbrief'.  
 • Per e-mail ontvangt u een kopie van deze brief. Ook ontvangt u een bevestiging van de opzegging van uw oude verzekeraar. 
Bekijk ook altijd je polisblad en de polisvoorwaarden voor een overzicht van jouw eigen risico’s. Je vindt je polisblad in Mijn Aegon bij je verzekering. De eigen risico's met een * kun je verhogen of afkopen. Het is mogelijk om het eigen risico te verhogen met € 100,-, € 250,- of € 500,-. Voor het afkopen van het eigen risico betaal je een toeslag op de premie. Het verhogen of afkopen regel je via je adviseur of Mijn Aegon.

Aegon Inboedel- of Aegon Woonhuisverzekering 
Het standaard eigen risico verschilt bij een eerste of tweede schade in één kalenderjaar. Bij de basisdekking heb je bij een eerste schade in een kalenderjaar een eigen risico van € 100,-*. Bij de allriskdekking heb je geen eigen risico bij de eerste schade in een kalenderjaar. Bij een tweede en volgende schade in een kalenderjaar heb je bij de basis- en allriskdekking een standaard eigen risico van € 250,-*. Dit eigen risico betaal je alleen als de tweede schade onder dezelfde verzekering valt.

Er gelden een aantal uitzonderingen op bovenstaande: 
Inboedelverzekering
 • Bij het vallen of omstoten van audio-, visuele en computerapparatuur heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 250,-. Als je de schade laat repareren door een schadehersteller van Aegon Schade Service vervalt dit eigen risico. Kan de apparatuur niet (meer) gerepareerd worden? Dan geldt het eigen risico van € 250,- wel. Bij het vallen om omstoten van andere spullen heb je een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd. 
 • Bij diefstal van je spullen buiten het verzekerde woonhuis heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd. 
 • Bij de aanvullende dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang heb je bij stormschade een eigen risico van € 250,-.
Woonhuisverzekering
 • Bij stormschade heb je zowel bij de basis- als allriskdekking een eigen risico van € 250,-.
*Dit eigen risico komt te vervallen als je het standaard eigen risico hebt afgekocht.  

Aegon Doorlopende Reisverzekering
Het standaard eigen risico verschilt bij een eerste of tweede schade in één kalenderjaar. Bij de basisdekking heb je bij een eerste schade in een kalenderjaar een eigen risico van € 100,-*. Bij de allriskdekking heb je geen eigen risico bij de eerste schade in een kalenderjaar. Bij een tweede en volgende schade in een kalenderjaar heb je bij de basis- en allriskdekking een standaard eigen risico van € 250,-*. Je betaalt het standaard eigen risico bij een schade die valt onder: bagage en (goederen in) het logiesverblijf, hulpverlening, autohulp en zakenreis (als de aanvullende dekking Zakenreis is meeverzekerd).
 
Er is één uitzondering op bovenstaande: bij het vallen om omstoten van je spullen heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd.

*Dit eigen risico komt te vervallen als je het standaard eigen risico hebt afgekocht.

Aegon Aansprakelijkheids- en Ongevallenverzekering
Bij deze verzekeringen heb je geen standaard eigen risico.

Aegon Rechtsbijstandverzekering (Flex)
Als je er voor kiest om een advocaat buiten ARAG in te schakelen, als dit volgens de wet niet verplicht is bij een gerechtelijke of administratieve procedure, vergoeden wij maximaal € 6.000,-. Je betaalt in dit geval vooraf een eigen bijdrage van  250,-.