Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Premiedifferentiatie Arbeidsongeschiktheidsfonds vanaf 2022

De Tweede Kamer ging op 10 december en de Eerste Kamer op 15 december 2020 akkoord met een wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen (Wfsv). Daardoor gaan vanaf 1 januari 2022 kleine werkgevers een lager en overige werkgevers een hoger premiepercentage betalen voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof).

Koolmees stelt invoering opname bedrag ineens uit. Eerste Kamer daarna akkoord met wetsvoorstel.

De Eerste Kamer ging op 13 januari 2021 akkoord met het wetsvoorstel Bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Dit gebeurde echter pas nadat minister Koolmees toezegde de ingangsdatum voor de opname van het bedrag ineens een jaar uit te stellen. Zodat er meer tijd is om de regeling op zijn uitvoerbaarheid te beoordelen en te verbeteren.

Weet u het nog? Wat de juiste AOW-franchises 2021 zijn?

Het ministerie van Financiën maakte in november 2020 de AOW-franchises 2021 en de aftoppingsgrens van het pensioengevend salaris bekend. In de Staatscourant van 31 december 2020 werden de definitieve bedragen gepubliceerd. De AOW-franchises 2021 bij verlaagde opbouw werden iets hoger. Die bedragen worden nu weer gelijk aan de franchises die in november gepubliceerd zijn.

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

Datum

Locatie

Activiteit

Titel

5 februari 2021

Online

Congres

Flitscongres 2021: Pensioenakkoord ligt er, en wat nu?

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

Trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in het land. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Uitgelicht: Prinsjesdagspecial 2020

pensioenakkoord

Dit jaar geen rijtoer en Ridderzaal op Prinsjesdag. Maar één ding mag natuurlijk niet ontbreken: onze jaarlijkse prinsjesdagspecial. Daarin nemen we de miljoenennota en het belastingplan met u door. Ook leest u alles over de belangrijkste maatregelen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid. Veel leesplezier!

Meer over de special

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling wetgeving-proof is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.