Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Geboortedatum in brp bepalend voor uitkering

De Sociale Verzekeringsbank heeft terecht een nabestaandenuitkering herzien en teruggevorderd nadat de geboortedatum van Y is gewijzigd en deze wijziging is opgenomen in de Basisregistratie personen.

Koolmees beantwoordt 211 Kamervragen over uitwerking Pensioenakkoord

Vlak voor het debat met de Tweede Kamer over de uitwerking van het Pensioenakkoord op 14 juli 2020, beantwoordt minister Koolmees 211 vragen die de Tweede Kamer stelde. 50Plus nam met 55 vragen een flink deel hiervan voor zijn rekening.

AOW-leeftijd en pensioenrichtleeftijd minder snel omhoog door akkoord vernieuwing pensioenstelsel

Het wetsvoorstel Wet verandering koppeling AOW-leeftijd is bij de Tweede Kamer is ingediend. Hierdoor wordt vanaf 2025 de AOW- en pensioenrichtleeftijd voor 2/3-gekoppeld aan de ontwikkeling van de resterende levensverwachting op 65 jaar. Het wetsvoorstel is een van de uitwerkingen van het onlangs gesloten pensioenakkoord.

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

DatumLocatieActiviteitTitel
N.t.b. vanwege coronacrisis.LeusdenTrainingDe belangrijke rol van de OR bij pensioen
23-06-2020WebinarTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

Trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in het land. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling wetgeving-proof is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.