Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Pensioenreglement is leidend, zowel voor het opbouwpercentage als voor het aantal pensioengevende dienstjaren

X heeft een eindloonregeling met een opbouwpercentage van 1,75 per dienstjaar en een toetredingsleeftijd van 25 jaar. Dienstjaren zijn jaren tussen datum indiensttreding en pensioendatum. Toetredingsleeftijd 25 jaar is een drempel en geen wachttijd. Aan jaarlijks door de pensioenverzekeraar verstrekte overzichten kan X niet het vertrouwen ontlenen dat voor hem een hoger opbouwpercentage per dienstjaar geldt.

In Nederland wonende grensarbeider is niet vergelijkbaar met in Nederland werkende grensarbeider

X woont in België. Hij werkte eerst voor een in België gevestigd en later voor een in Nederland gevestigd onderdeel van een internationaal concern. Hij zet na overplaatsing naar Nederland zijn Belgische pensioenregeling voort. Door een afkoopmogelijkheid is deze regeling naar Nederlandse maatstaven onzuiver. De situatie van X is niet vergelijkbaar met die van een in Nederland wonende grensarbeider. Hof Den Bosch paste volgens Hoge Raad ten onrechte gelijkheidsbeginsel toe.

Overgangsregeling levensloopregeling eindigt echt dit jaar

Over het bëeindigen per 31 oktober 2021van de overgangsregeling van de levensloopregeling poppen steeds weer vragen op. Staatssecretaris Vijlbrief en het CAP beantwoordden deze vragen onlangs.

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

Datum

Locatie

Activiteit

Titel

-

-

-

Momenteel hebben we geen activiteiten gepland.

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

Trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in het land. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Uitgelicht: alles over het pensioenakkoord

pensioenakkoord

Sociale partners en kabinet sloten op 5 juni 2019 een pensioenakkoord. Vaste pensioenaanspraken worden losgelaten, leeftijdsafhankelijke premie verdwijnt en premieregelingen worden de nieuwe standaard. Wij houden u op de hoogte.

Naar het dossier

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling wetgeving-proof is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.