Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Adfis:
het expertiseplatform

team adfis 2021
Zakelijk Aegon Adfis

Aegon Adfis stopt

Per 1 juli 2021 stopt de dienstverlening van Aegon Adfis. Ooit gestart als Fiscaal Adviesbureau Aegon en daarna uitgegroeid tot zeer gewaardeerd (fiscaal juridisch) expertiseplatform. De keuze om te stoppen met het label Aegon Adfis past bij de nieuwe koers van Aegon, maar doet niets af aan de kwaliteit van het platform.

Focus op financiële dienstverlening

Nog niet zo lang geleden vormden verzekerde pensioenen en levensverzekeringen het fundament van Aegon als bedrijf. Dat is echter snel aan het veranderen. Veranderde klantwensen en de langdurig lage rente hebben ervoor gezorgd dat we ons bedrijf hebben moeten aanpassen. De aandacht is verschoven naar Aegon Cappital, Hypotheken, Knab en andere vormen van financiële dienstverlening. In deze bedrijfsonderdelen ligt nu ook de kennis om adviseurs en werkgevers inhoudelijk bij te praten over belangrijke dossiers zoals het pensioenakkoord.

Gevolgen van het stoppen van Aegon Adfis

De laatste nieuwsbrief van Aegon Adfis is op 29 juni 2021 verstuurd. De (achtergrond)informatie op de website blijft voorlopig nog beschikbaar. Bedrijfsonderdelen zoals Aegon Cappital en Inkomen informeren u vanaf nu over belangrijke wetsontwikkelingen. Zeer geïnteresseerd in pensioenontwikkelingen? Volg dan ook het expertisecentrum van TKP. Bekijk ook de praktijkvraag 'waar kan ik voortaan terecht met mijn vragen en informatie over inkomen voor later?'.  

Nieuwsberichten

Niet uitbetaald DGA pensioen na afkoop volledig belast

Door pensioen-bv niet uitbetaald pensioen na afkoop is terecht belast in box 1. Rechtbank Den Haag oordeelt dat X de volledige aanspraak genoot op het moment onmiddellijk voorafgaand aan de afkoop. Het niet ontvangen pensioen kan niet worden aangemerkt als negatief loon.

De BIK wordt vervangen door een lagere Awf-premie

Op 28 mei 2021 stuurde staatssecretaris Vijlbrief van Financiën een brief naar de Eerste en Tweede Kamer over het afschaffen van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). In plaats daarvan wordt op 1 augustus 2021 de premie verlaagd voor het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf).

Verzekeraar voldoet niet aan waarschuwingsplicht en mocht verzekering niet premievrij maken

Verzekeraar voldoet niet aan waarschuwingsplicht ex artikel 7:980 BW en kan zich daardoor niet beroepen op de gevolgen van het niet betalen van de premie. De verzekering is dan ook onterecht premievrij gemaakt en verzekeraar moet initieel verzekerd kapitaal uitkeren, verminderd met reeds uitgekeerd kapitaal en de verschuldigde, maar nog niet betaalde premies.

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Uitgelicht: alles over het pensioenakkoord

pensioenakkoord

Sociale partners en kabinet sloten op 5 juni 2019 een pensioenakkoord. Vaste pensioenaanspraken worden losgelaten, leeftijdsafhankelijke premie verdwijnt en premieregelingen worden de nieuwe standaard. Wij houden u op de hoogte.

Naar het dossier

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.