Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging

In een eerder artikel berichtten wij over de compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging. Het voornemen was om deze compensatie vanaf 1 januari 2021 door te voeren voor bedrijfsbeëindiging als gevolg van pensionering, arbeidsongeschiktheid of overlijden van de ondernemer. In een brief van 16 oktober j.l. aan de Tweede Kamer laat minister Koolmees weten dat het onderdeel ‘bedrijfsbeëindiging als gevolg van arbeidsongeschiktheid van de ondernemer’ nog niet per 1 januari 2021 ingaat.

Vijlbrief reageert op vraag samenloop loon- en inkomstenbelasting bij meerdere pensioenen.

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën reageert in een brief aan de Tweede Kamer op een door de vaste commissie van Financiën ontvangen brief over de samenloop van loon- en inkomstenbelasting bij meerdere pensioenen. Hij geeft daarin drie mogelijke oplossingen aan.

Fictief genietingsmoment levensloopsaldo

De levensloopregeling eindigt per 1 november 2021 vanwege uitvoeringstechnische redenen. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën beantwoordt Kamervragen over het einde van de levensloopregeling.

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

Datum

Locatie

Activiteit

Titel

In overleg

In overleg

Training

De belangrijke rol van de OR bij pensioen

n.v.t.

Webinar

Training

De premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?

Najaar 2020

Vught, Leusden, Nootdorp

Training

Het nieuwe pensioenstelsel

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

Trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in het land. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Uitgelicht: Prinsjesdagspecial 2020

pensioenakkoord

Dit jaar geen rijtoer en Ridderzaal op Prinsjesdag. Maar één ding mag natuurlijk niet ontbreken: onze jaarlijkse prinsjesdagspecial. Daarin nemen we de miljoenennota en het belastingplan met u door. Ook leest u alles over de belangrijkste maatregelen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid. Veel leesplezier!

Meer over de special

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling wetgeving-proof is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.