Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Coulanceregelingen (tijdelijk herintredende) zorgmedewerkers

Voor zorgmedewerkers die getroffen zijn door corona of tijdelijk herintreden voor coronazorg treft de overheid coulanceregelingen. 

Bestemming levensloopregeling niet duidelijk voor aanspraak pensioen: geheel saldo belast

X vraagt zijn bank in 2012 om het saldo van zijn levensloopregeling over te maken naar zijn pensioen BV. De pensioen BV doet in 2013 een uitkering aan X. Volgens X was er sprake van omzetting van het levensloopsaldo in een aanspraak ingevolge zijn pensioenregeling. Belastinginspecteur beschouwt de opname van het levensloopsaldo als opname en belast het totale bedrag in 2012. Rechtbank vindt dat terecht.

Verwijzing naar pensioenreglement is dynamisch incorporatiebeding

Werknemer neemt deel in door pensioenfonds uitgevoerde collectieve pensioenregeling. Het pensioenreglement van het pensioenfonds bevat een eenzijdig wijzigingsbeding. Door een verwijzing in de arbeidsovereenkomst naar de collectieve pensioenregeling is het pensioenreglement geïncorporeerd in de arbeidsovereenkomst en de pensioenovereenkomst.

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

DatumLocatieActiviteitTitel
N.t.b. vanwege coronacrisis.LeusdenTrainingDe belangrijke rol van de OR bij pensioen
N.t.b. vanwege coronacrisis.VughtTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?
N.t.b. vanwege coronacrisis.NootdorpTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?
N.t.b. vanwege coronacrisis.LeusdenTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

Trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in het land. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Terugblik: Flitscongres 2020 over het pensioenakkoord

Aegon en de Vrije Universiteit Amsterdam organiseren elk jaar het Flitscongres. Deze keer stond het pensioenakkoord centraal. Bekijk hiernaast de hoogtepunten. Of ga op zoek naar extra verdieping:

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling wetgeving-proof is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.