Je AOV te duur? Pas ‘m dan aan

Image
Je AOV te duur? Pas ‘m dan aan
Author Image

Redactie | Aegon Zakelijk

27 January 2023 09:29

De inflatie en energiekosten zorgen voor flinke kostenstijgingen, ook binnen jouw bedrijf. Kun je dit allemaal nog wel doorberekenen aan je klanten? En hoe voorkom je geldproblemen? We helpen je graag op weg met geldtips én we leggen uit hoe je de kosten van je AOV kan beperken.

 

Vind je dat je AOV teveel kost?
Beëindig ‘m dan niet zomaar. Denk eerst goed na over de gevolgen. En ga even langs bij je adviseur. Als je stopt met je verzekering en (op termijn) arbeidsongeschikt wordt of een ongeval krijgt, dan loop je inkomsten mis. Zit je momenteel krap bij kas? Dan zijn er verschillende andere opties om je AOV betaalbaar te houden. Zonder dat je daarbij onnodig financiële risico’s loopt.

 

Je AOV aanpassen aan jouw situatie
Verandert je financiële positie? Dan kun je je AOV aanpassen. Het is sowieso handig om je AOV te controleren zodra er iets verandert in je situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer of minder inkomen, meer uren werken, verandering van soort werkzaamheden etc.
Zit je krap bij kas? Dan kun je bijvoorbeeld de eigen risico termijn wat langer maken, of de verzekerde som verlagen. En wie tijdelijk in loondienst gaat, kan de sluimerdekking activeren. In dat laatste geval wordt de verzekering gepauzeerd en betaal je alleen administratiekosten. Zodra je ‘m weer wilt activeren, is een medische keuring niet nodig.

 

Je staat er niet alleen voor

Het zijn woelige tijden. Met hoge inflatie en misschien wel een recessie op komst, loopt het financieel niet altijd zoals je zou willen. Het is belangrijk grip op je geldzaken te houden. Een beetje hulp is dan fijn. Bekijk hier het Geldfit overzicht en ontdek hoe dit jou kan helpen. Zo kun je (anoniem) in contact komen met iemand en je zorgen delen, maar ook samen naar een oplossing zoeken. Op de Aegon-pagina Grip op geld kom je ook uit op handige hulpmiddelen om meer grip op je geld te krijgen.

 

Meer weten?
Meer informatie lees je in de onderhoudsbrief die we jaarlijks sturen bij de verlenging van de verzekering. Ook kun je deze checklist eens proberen om te zien of de verzekering nog bij je situatie past. En ga gerust eens langs bij je adviseur. Als je veranderde omstandigheden met hem of haar bespreekt, krijg je advies op maat voor jouw situatie.