Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Financiële planning rond pensioen vraagt om persoonlijk advies

pensioen vraagt om persoonlijk advies
Zakelijk Blog Pensioen Zakelijk Financiële planning rond pensioen vraagt om persoonlijk advies
16-01-2020

Steeds meer werkgevers kiezen voor een pensioenregeling waarbij niet de uitkering, maar de inleg vaststaat. In een tijd van oplopende vergrijzing geeft dit grip op de pensioenkosten. De keerzijde: meer financiële risico’s voor de werknemer. Dat vraagt om goede begeleiding en persoonlijk advies. 6 tips om dat te organiseren en faciliteren.

 

1. Benoem de risico’s

Wie zich niet van gevaren bewust is, kan er ook moeilijk rekening mee houden. Als goed werkgever moet u er in elk geval voor zorgen dat uw werknemers hun pensioenrisico’s te horen krijgen. Geef zelf voorlichting, of vraag uw pensioenaanbieder of financiële dienstverlener om dit te doen. Inspiratie nodig? De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de voornaamste risico’s overzichtelijk op een rij gezet. En Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs, biedt een praktische checklist die doorverwijst naar informatiebronnen en hulpmiddelen.

2.  Kies een passende pensioenuitvoerder

Pensioenkapitaal opbouwen gebeurt door de ingelegde bedragen te beleggen. Absoluut onmisbaar is dat werknemers bepalen hoeveel risico ze hierbij kunnen en willen lopen. Aanbieders zijn verplicht om dit regelmatig in kaart te brengen. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf bepalen. Ga na of de keuzehulp van uw pensioenaanbieder voldoet aan de Leidraad informatie over risicoprofielen van de AFM. Deze geeft aanbevelingen voor goede aansluiting tussen risicoprofielen en beleggingen. Maar controleer ook of de check voldoende laagdrempelig is. ‘In te vullen binnen 5 minuten’ is een goed uitgangspunt.

3. Creëer pensioenbewustzijn en beweging

De meeste werknemers weten wel dat hun pensioen belangrijk is. En ook dat ze er regelmatig aandacht aan zouden moeten besteden. Maar weten en doen zijn niet hetzelfde. Uitstelgedrag komt veel voor, zeker als de pensioendatum nog ver weg is. Overleg met uw pensioenaanbieder en uw financiële dienstverlener hoe u uw werknemers het beste in beweging kunt krijgen. Trainingen, coaches, voorlichting en inspiratie: bij goede aanbieders is van alles mogelijk. De uitdaging: uw mensen bij de les houden op een manier die effect én waardering oogst.

4. Bied voldoende variatie

Zoveel mensen, zoveel wensen. Waar de ene werknemer graag schriftelijke informatie krijgt, is de andere gevoelig voor mondelinge voorlichting. Houd rekening met zulke persoonlijke verschillen, dan is de kans dat u iedereen bereikt het grootst. Besef daarnaast dat de situatie en uw specifieke communicatiedoel van het moment bepalen welke communicatievorm het meest geschikt is. Wilt u mensen wakker schudden, dan moet u roepen. Wilt u ze op het puntje van hun stoel hebben, dan kunt u beter fluisteren. Kortom: varieer en weeg steeds af waar de situatie om vraagt.

5. Zorg voor collectieve én individuele communicatie

Groepsactiviteiten zoals een gezamenlijke training op de werkvloer kunnen veel positieve energie vrijmaken. Bij de juiste aanpak zullen werknemers elkaar enthousiasmeren en op sleeptouw nemen. Daarnaast zijn collectieve activiteiten efficiënt: u bereikt in één keer iedereen. Individuele communicatie heeft weer andere voordelen. Vertrouwelijke informatie hoort thuis in een persoonlijk adviesgesprek. Ook is daarin alle ruimte om in te zoomen op een individuele situatie. De kunst is om beide vormen op het juiste moment in te zetten.

6. Maak het verrassend en leuk

Mag pensioen ook ‘fun’ zijn? Ja, natuurlijk! Juist omdat het zo’n belangrijk en serieus onderwerp is, scoort u als u er iets verrassends of leuks mee doet. Denk bijvoorbeeld aan een pensioenpubquiz waarin uw werknemers op een luchtige manier kennis opdoen. Speelse competitie kan enorm stimulerend werken. Of verleid uw mensen met de koffie- en theespecialiteiten van een pensioenbarista. Daar trekt u gegarandeerd de aandacht mee. Wilt u de verbeelding prikkelen en mensen aan het denken zetten? Augmented reality kan pensioen heel dichtbij brengen en mensen een kijkje gunnen in de toekomst. Vraag uw pensioenaanbieder naar de mogelijkheden!

Direct aan de slag?

Redactie | Aegon Zakelijk,
Aegon Zakelijk biedt pensioenoplossingen en inkomensverzekeringen voor zakelijke klanten. Een wereld die continu in beweging is, onder meer door veranderende marktomstandigheden en politieke besluitvorming. In onze blogs en nieuwsberichten delen we onze inzichten met u.  Voor nu én voor de toekomst.  Want later komt sneller dan u denkt.