Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Welke arbodienst past bij mijn bedrijf?

Zakelijk Inkomensverzekeringen Aegon Gezond Werkplan Welke arbodienst past bij mijn bedrijf?

Arbodienst verplicht

Iedere werkgever is verplicht om samen te werken met een deskundige op het gebied van veilig en gezond werken, bijvoorbeeld een arbodienst. Ook als u maar één werknemer heeft met een nulurencontract. Maar de ene arbodienst is de andere niet. Hoe vindt u nu een arbodienst die écht bij u past? Als u kiest voor het Aegon Gezond Werkplan kunt u altijd zelf u eigen arbodienst kiezen. Met een aantal arbodienstverleners heeft Aegon aanvullende afspraken gemaakt. En dit heeft extra voordelen voor u als werkgever.

Veel verschillen tussen arbodienstverleners

De meeste arbodiensten zullen elkaar op het eerste gezicht niet veel ontlopen. Toch zijn er belangrijke verschillen in aanpak en filosofie. Niet elke arbodienst zal de werkgever en werknemer als gelijke belanghebbenden zien. Ook zijn er arbodiensten die de dienstverlening vooral medisch insteken. Andere diensten zetten daarnaast ook casemanagers in die de zieke werknemer helpen re-integreren. Het is dus niet zozeer een kwestie van goed of slecht, de vraag is vooral wat bij u past. Meer weten? Download de checklist arbodienstverlening.

Extra voordelen bij gebruik van onze preferred suppliers

Met een aantal arbodienstverleners heeft Aegon aanvullende afspraken gemaakt. Maakt u gebruik van deze aanbieders, dan brengt dit voordeel voor u met zich mee. 

  • U hoeft de ziekmelding alleen door te geven via ons portaal, wij informeren de arbodienst zodat zij actie kunnen ondernemen.*
  • Wij hebben aanvullende afspraken gemaakt met deze aanbieders zodat zij sneller signaleren en ingrijpen wanneer nodig
  • U ontvangt een hogere vergoeding bij re-integratie activiteiten

 

heeft u gekozen voor een samenwerking met Richting BV dan is er nu helaas nog geen koppeling met Aegon. U moet daarom de ziekmelding ook zelf aan Richting BV doorgeven. 

Onze preferred suppliers zijn:

ArboNed

ArboNed helpt u met alle (preventieve) arbozaken. En u doet waar u goed in bent: ondernemen! Uw contactpersoon kent u, uw werknemers en de weg naar snel en duurzaam herstel.

 

Capability

Capability is specialist in het voorkomen, verminderen en begeleiden van verzuim. Als ondernemers in Arbo en Verzuim mag u meer van ons verwachten.

MKBasics.nl

MKB specialist mkbasics.nl helpt ondernemers succesvol hun personeel gemotiveerd en fit te houden. Een full service arbodienstverlener en met een eigentijdse kijk op verzuim

Qare Health

Qare is een jonge, ambitieuze organisatie met vakkundige casemanagers en bedrijfsartsen die de volledige verzuim-begeleiding voor werkgevers uit handen neemt.

Regiopoortwachters

U zoekt een adviseur die dichtbij zit, die u en uw bedrijf kent en korte lijnen hanteert. Regiopoortwachters.nl is die gecertificeerde arbo- en re-integratiedienst.

Richting

Door regie op het proces en de juiste zorg op het juiste moment verlaagt Richting de gemiddelde verzuimduur met ca 20%. Het resultaat: lagere verzuimkosten!

Zorg van de Zaak

Zorg van de Zaak is een landelijk netwerk van bedrijven actief in arbodienstverlening en re-integratie, maar ook in preventie, leefstijl en medische zorg.