Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoe sluit ik een AOV af?

Adviesgesprek met een adviseur

De eerste stap is altijd een afspraak met een adviseur. Samen bepaalt u welke AOV het beste bij u past. Dat hangt af van uw eigen situatie. Hoeveel spaargeld u hebt, bijvoorbeeld. En of uw partner een inkomen heeft. Daarna dient u met uw adviseur een aanvraag in voor een AOV. Dat kan digitaal.

U vult bij uw aanvraag een gezondheidsverklaring in

Bij het aanvragen van een AOV vragen we u bijvoorbeeld om uw werkzaamheden, branche en inkomsten in te vullen. Daarvoor vragen we u de winst- en verliesrekening van de afgelopen drie jaar op te sturen. Deze gegevens zijn belangrijk omdat ze mede de hoogte van uw premie bepalen.

In bijna alle gevallen vragen we u ook een gezondheidsverklaring in te vullen. Hiermee bepalen we hoe groot het risico is dat u arbeidsongeschikt wordt. Wilt u meer weten? Download dan onze gezondheidsverklaring. Daarin vindt u een uitgebreide toelichting. En op de website van het Verbond van Verzekeraars leest u nog veel meer over de gezondheidsverklaring. Zoals wat u moet vermelden, vanaf wanneer, en wat er gebeurt als u in het verleden ziek bent geweest.

Soms komt er een medische keuring bij kijken

De medische keuring is een basiskeuring. Er wordt bijvoorbeeld bloed geprikt. En een arts vraagt hoe het met de gezondheid is. Meer informatie leest u in de brochure ‘U moet worden gekeurd’.

Hoe zit dat nu precies met die medische keuring?

Soms vragen we om een medische keuring. Dat doen we in de volgende twee gevallen:

  1. Er staat iets in de gezondheidsverklaring waarover we graag wat meer willen weten.
  2. Als u 50 jaar of ouder bent en kiest u voor een verzekerd bedrag van meer dan € 45.000,- in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. Of voor een verzekerd bedrag van meer dan € 30.000,- ná het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. In beide situaties wordt u gekeurd. U vult de gezondheidsverklaring pas in vlak voordat u op bezoek gaat bij de keuringsarts.

Het aanvraagformulier en de gezondheidsverklaring worden beoordeeld

Uw gegevens worden gescheiden beoordeeld. De acceptant bekijkt het aanvraagformulier, de medisch adviseur bekijkt de gezondheidsverklaring. Dat heeft te maken met privacy. Als alles in orde is, laten we dat aan uw adviseur weten. Wij doen ons best zo min mogelijk mensen af te wijzen. En zoeken altijd naar een oplossing. Maar in bepaalde gevallen kunnen we de aanvraag ook afwijzen.

Wanneer vragen wij geen keuring?

Vraagt u een Variant Ongevallen of Variant Ongevallen en ernstige aandoeningen aan? Dan is een keuring niet nodig. Wel vragen we u om een gezondheidsverklaring in te vullen. De medisch adviseur beoordeelt of dit voldoende is.

Akkoord: stuur het aanbod aan ons terug

Als uw aanvraag en de gezondheidsverklaring goed beoordeeld zijn, krijgt u een aanbod van ons. In dat aanbod staat bijvoorbeeld uw premie. Als u akkoord bent, kunt u het aanbod ondertekenen en terugsturen. We zorgen dan dat u zo snel mogelijk een polis krijgt. In de tussentijd bent u automatisch verzekerd voor arbeidsongeschiktheid door een ongeval.