Een AOV afsluiten: zo werkt het

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kies je voor zekerheid. Benieuwd hoe je een AOV aanvraagt? Je ziet het hieronder!

Image
Een AOV afsluiten? Zo werkt het

Stappenplan

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Dat heb je misschien al gezien. De een biedt net wat meer dekking, de ander net wat minder. Aegon heeft maar één AOV. Maar wel eentje die je helemaal kunt afstemmen op je wensen. Je verzekert alleen wat je écht nodig hebt. Benieuwd wat je premie zou kunnen worden? Bereken het alvast!

Bereken je premie

Bij sommige verzekeraars kun je je AOV zelf online afsluiten. Wij kiezen daar bewust niet voor. Want laten we eerlijk zijn: een AOV is behoorlijk ingewikkeld. Er zijn zóveel knoppen waar je aan kunt draaien. Wij geloven dat een adviseur van Aegon Advies of een onafhankelijk adviseur je hier het beste bij kan helpen. Zo zet je samen je ideale AOV in elkaar. Eentje die precies past bij wie je bent en wat je doet. Kies jij voor Aegon Advies of voor een onafhankelijk adviseur?

Maak een afspraak

Een adviseur brengt eerst je wensen en situatie in kaart. Zo ontdek je welke risico’s je loopt. En op welke manieren je die risico’s kunt afdekken. Blijkt dat een AOV een goed idee is voor jou? Dan maak je een aantal keuzes:

 • Welk deel van je inkomen verzeker je?
  Je kunt een groot deel van je inkomen verzekeren. Of een klein deel. Hoe kleiner dit deel, hoe lager je premie.
 • Voor welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid verzeker je je?
  Je kunt je verzekeren voor allerlei oorzaken van arbeidsongeschiktheid. Wil je alleen een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt door een ongeval? Of kies je ook voor andere oorzaken, zoals hart- en vaatziekten of psychische aandoeningen?
 • Hoelang kun je zonder uitkering?
  Je bepaalt zelf hoelang je kunt rondkomen zonder uitkering. Hoe langer deze periode, hoe lager je premie.

Meer weten? Bekijk de belangrijkste keuzes bij een AOV.

Heb je je keuze gemaakt? Dan dient je adviseur de aanvraag in. Vervolgens beoordelen wij je aanvraag door bijvoorbeeld naar je leeftijd, beroep en inkomsten te kijken. Maar we vragen ook naar je gezondheid. Zo schatten we in hoe groot het risico is dat je arbeidsongeschikt raakt. Aangezien dat om medische gegevens gaat benaderen we je daar rechtstreeks voor.

Soms vragen we direct om een medische keuring. Je vult de gezondheidsverklaring dan in tijdens de afspraak. Weten hoe dit werkt? Lees hoe we je gezondheid beoordelen.

Nu gaan we je gegevens beoordelen. De acceptant controleert het aanvraagformulier. En de medisch adviseur bekijkt je gezondheidsverklaring. Ze doen dit apart van elkaar vanwege je privacy. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

 • We accepteren je aanvraag
  Gefeliciteerd! Je krijgt je polis van ons en bent direct verzekerd.
 • Of je krijgt een aanbod
  Stellen we aanvullende voorwaarden? Bijvoorbeeld over je gezondheid of het bedrag dat je verzekert? Dan krijg je een aanbod van ons. Daarin staat hoe we je precies kunnen verzekeren. Je beslist zelf of je akkoord gaat met het aanbod. In de tussentijd ben je voorlopig verzekerd.
 • Soms wijzen we een aanvraag af
  We doen ons best iedereen te helpen en zoeken altijd naar een oplossing. Maar soms moeten we een aanvraag afwijzen. Bijvoorbeeld omdat het risico voor ons echt te groot is.
Image
Meer weten over onze AOV? Vraag een gesprek aan met Aegon Advies of een onafhankelijk adviseur

Weet je genoeg? Vraag een adviesgesprek aan

Een AOV is behoorlijk ingewikkeld. Er zijn zóveel knoppen waar je aan kunt draaien. Wij geloven dat een adviseur je hier het beste bij kan helpen. Zo zet je samen je ideale AOV in elkaar. Eentje die precies past bij wie je bent en wat je doet.

 • Kies voor Aegon Advies of onafhankelijk advies
 • Gratis eerste oriëntatiegesprek
 • Kies zelf de adviseur die bij je past
Maak een afspraak