Verzuimverzekering

Sluit onze verzuimverzekering af en voorkom hoge kosten wegens zieke werknemers. Kies de ziekteverzuimverzekering, en aanvullende dekkingen, die het beste bij jouw bedrijf passen.

  • Verzeker de kosten van verzuim
  • Uitgebreide hulp bij re-integratie
Verzuimverzekeringen
Image
ijn bedrijf verzekeren tegen verzuim
Image
Weet jij wat verzuim jouw bedrijf kost?

Wat kost verzuim?

Als een werknemer langdurig ziek wordt, kan het je bedrijf € 250 - € 400 per dag kosten. Maar hoe groot is de impact nou echt? We gingen in gesprek met Remco Frerichs van Team Vier. 

Bekijk wat verzuim kost
Image
Heb jij verzuim onder controle binnen jouw bedrijf? Check het hier

We helpen verzuim voorkomen

Wat kun je doen om verzuim te voorkomen? En welke afspraken maak je met je personeel? Aegon ging in gesprek met werkgevers en vroeg hen hoe zij dit aanpakken.

Houd verzuim onder controle
Image
Weer aan het werk? Aegon helpt met re-integratie na langdurig verzuim

We helpen bij re-integratie

Wat kun je als werkgever doen om je medewerker weer snel en goed aan het werk te krijgen? Hoe kun je je medewerker helpen bij re-integratie? En wat is de rol van een arbodienst?

Lees alles over re-integratie

Wat dekt een verzuimverzekering?

Dit zijn de belangrijkste dekkingen van onze ziekteverzuimverzekeringen. Hieronder valt zowel het MKB Verzuimplan als het Aegon Gezond Werkplan. Kijk voor een gedetailleerde dekking op de desbetreffende pagina's.

Dit is wel gedekt

  • Alle werknemers die op de loonlijst staan worden gedekt, ook oproepkrachten
  • Uitkering voor (verplicht) doorbetaald loon
  • Verzuimbegeleiding en re-integratie, waarbij we samenwerken met gecertificeerde arbodiensten
  • Kosten voor interventies worden gedekt, zoals het inschakelen van een mediator bij een ruzie
  • Tot € 1.250,- vergoed bij werknemers die van functie wisselen, tot € 5.000,- vergoed voor werknemers die van werkgever wisselen

Dit is niet gedekt

  • ZZP'ers, DGA's en stagiaires. Zij staan namelijk niet op de loonlijst
  • Loon boven de € 125.000,- bruto per jaar
  • Werknemers die al arbeidsongeschikt zijn voordat de verzekering is afgesloten

Veelgestelde vragen

Als je van verzuimverzekering wilt wisselen of wilt overstappen naar een verzuimverzekering van Aegon, dan kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur. Je adviseur kan alle mogelijkheden met je bespreken en weet welke oplossing het beste bij jouw bedrijf past. Vind een adviseur bij je in de buurt.
Nee. Een verzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Je bent als werkgever wel verplicht het loon door te betalen van een zieke werknemer. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar een adviseur van Aegon of een onafhankelijk adviseur bij je in de buurt. Vind een adviseur.
Aegon werkt voor het MKB Verzuimplan samen met Perspectief voor de arbodienstverlening. Als je kiest voor het Aegon Gezond Werkplan, kun je ook voor een andere arbodienstverlener kiezen. Wanneer je kiest uit één van de volgende arbodienstverleners, dan profiteer je van minder administratieve handelingen, omdat je een ziek- en betermelding maar op één plaats hoeft door te geven: Zorg van de Zaak, ArboNed, Capablity, CareHealth, RegioPoortwachters, MKBasics.nl en Qare Health. Lees meer informatie over de arbodienstverleners waar we mee samenwerken.