Wat kost verzuim?

Je werknemer is langdurig ziek of kan minder werken. Als werkgever ben je verplicht de eerste twee jaar het loon door te betalen. Is je werknemer langer dan twee jaar ziek? Dan krijgt hij/zij een uitkering van het UWV. Maar ook dan betaal je als werkgever de rekening door middel van hogere premies. Tot wel 10 jaar lang! Tijd om eens een inzicht te geven in wat verzuim nou precies kost.

Image
Weet jij wat verzuim jouw bedrijf kost?

De kosten van een dag verzuim

Een werknemer die u van de ene op de andere dag ruim 2,5 keer zo veel kost als zijn normale salariskosten. Daar moet u rekening mee houden als een werknemer vandaag gezond naar huis gaat, maar morgen blijkt dat hij langdurig is uitgeschakeld.

Lees wat een zieke werknemer per dag kost

Onnodige kosten voorkomen?

Een ziekmelding is zowel voor je werknemer als voor jou ontzettend vervelend. Je werknemer is ziek. En jij krijgt te maken met procedures die vaak tijd en geld kosten. Maar er zijn ook kosten die je gemakkelijk kunt voorkomen. Lees op ons blog een aantal belangrijke tips.

Lees het blogartikel

Wat kost een zieke werknemer?

Als een werknemer langdurig ziek wordt heeft dat veel impact op je bedrijf. Welke kosten komen daarbij kijken? Aegon ging in gesprek met Remco Frerichs van Team Vier. Ook geven we tips om je personeel én je bedrijf gezond te houden. 

Bekijk de video

Wat doet een arbodienst?

Hoe kan de arbodienst je helpen bij een zieke werknemer? En wat kost een arbodienst? Aegon ging in gesprek met Wouter van der Spoel van Spring City Spa.

Bekijk de video