Minder werken? Dít helpt bij je keuze

Minder werken. De één wil het om meer tijd met de kids te hebben. De ander voor een betere work-life balance. En weer een ander wil minder werken om voor zichzelf te kunnen beginnen. Wat jouw reden ook is; minder werken heeft gevolgen voor je geldzaken. Daarom is vooruitdenken belangrijk. FinSnap helpt daarbij.  

Image
Minder werken FinSnap Aegon

Minder werken = minder inkomen. Althans, voor het gros van de mensen. Vooruitdenken is dan ook een must als je minder wil werken. Wat worden je inkomsten als je minder gaat werken? Is dat haalbaar met de vaste lasten die je hebt? En wat zijn de gevolgen voor de lange termijn, voor je pensioen? Je berekent het met FinSnap. Met de online tool breng je in 10 minuten je huidige én toekomstige inkomsten en uitgaven in kaart. Zo zie je onder meer of minder werken financieel haalbaar is met je huidige vaste lasten. Vul je FinSnap met je partner in? Dan krijgen jullie inzicht in jullie gezamenlijke financiële situatie.

Zo werkt het

Om je financiële situatie in kaart te brengen, volg je eenvoudig deze stappen:

  1. Haal je financiële gegevens op bij de Belastingdienst, het UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl. Dit kan simpel door de Ockto-app te downloaden en in te loggen met je DigiD. Vul je je gegevens liever handmatig in? Dat kan. Dan duurt het wel iets langer.
  2. Controleer de ingevulde gegevens en pas of vul ze aan.
  3. Je krijgt een overzichtelijk totaalplaatje van je inkomsten en uitgaven. 
  4. Ontdek hoe jij je toekomstige inkomsten en uitgaven kunt beïnvloeden. Misschien kun je ergens op besparen, bijvoorbeeld op abonnementen of verzekeringen?

Vooruitdenken = rust

Als je FinSnap invult, krijg je een totaalplaatje van jouw inkomsten en uitgaven. Zowel van je huidige als van je inkomsten en uitgaven als je minder werkt. Zo denk je vooruit en weet je wat je financieel kunt verwachten als je minder werkt. Dat geeft rust. Ook kun je je bekijken wat er gebeurt als je maandlasten omlaag gaan, bijvoorbeeld doordat je extra aflost op je hypotheek.

Image
Aegon finsnap 4 momenten HC

Denk vooruit met FinSnap

Wil jij het beste uit het leven halen? Dan is het belangrijk om vooruit te denken. FinSnap helpt daarbij. Met deze online tool krijg je in 10 minuten inzicht in jouw financiën. Voor nu en voor later.

Gebruik FinSnap
Author Image

Annieck Verkerk

31 January 2022 08:23