Vijf stappen om je huis te verduurzamen: start vandaag!

Dennis van Erp is expert in het verduurzamen van woningen. Met zijn bedrijf Groene Den doet hij op locatie, dus bij je thuis, een check. De grote vraag is: Hoe duurzaam of niet duurzaam is je huis nu? Als je dat weet, kun je ermee aan de slag. We hebben vijf slimme stappen voor je op een rijtje gezet.  

Image
Nieuw Wonen Zonnepanelen

Stap 1: Check je energielabel 

Dat check je eenvoudig via www.energielabel.nl. Daar staat in veel gevallen je label. Zo zie je ook direct hoeveel stappen je kan zetten naar een beter energielabel. .  

Stap 2: Doe de verbetercheck 

Hoe pak je dat aan? Wij bieden online hulp met de huisscan via www.aegon.nl/verduurzamen Zo zie je wat er mogelijk is, wat die verduurzaming kost mét de terugverdientijd. En ook de subsidiemogelijkheden staan erbij. Handig! Of bekijk de website van de overheid: www.verbeterjehuis.nl

Of je nodigt een duurzaamheidsexpert uit bij je thuis. Dennis vertelt: “Het is belangrijk om goed te isoleren, maar ook goed te ventileren. Met een warmtebeeldcamera, ook wel een lekmeter genoemd, ga je op zoek naar de zwakke plekken in je huis. Bijvoorbeeld je spouwmuur. Is die wel of niet geïsoleerd? Zie je open spleten? Dan is je spouw nog niet geïsoleerd. Dan kun je heel veel energie besparen als je dat aanpakt. Er gaat dan minder warmte verloren.” 

Stap 3: Zet je wensen op een rij 

Maak een overzicht van de verbeterpunten van je huis. Zo bepaal je wat je de komende periode wilt aanpakken om je huis duurzamer te maken en energie te besparen. 

Stap 4: Regel je financiering 

Alle verbeterpunten kosten geld. Denk daarom goed na over je geldzaken. Meer lezen over de financieringsopties? Altijd doen. Misschien heb je spaargeld. Je kunt ook in gesprek met je eigen hypotheekadviseur om te bekijken wat voor financieringen er mogelijk zijn voor jouw verbeteringen. Er zijn subsidies vanuit de gemeente en de overheid. Je hoeft dus niet alles zelf te betalen. 

Stap 5: Stel je prioriteiten 

Veel mensen kiezen als eerste stap voor isoleren, zodat het energieverbruik afneemt. En waar begin jij mee om je eigen woning te verduurzamen?

Image
man met baby

Wat zijn jouw duurzame plannen?

Het leven kan alle kanten op, daarom kun je met onze hypotheken óók alle kanten op. Bijvoorbeeld als je je huis wilt verduurzamen. Wat je woonwensen ook is, wij denken graag met je mee.

Meer over verduurzamen