Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw rentevaste periode loopt af

U heeft de hypotheekrente van uw lening vastgezet voor een bepaalde periode. Dit noemen wij de rentevaste periode. Meestal is deze korter dan de totale looptijd van uw hypotheek. Als uw rentevaste periode afloopt, is dat een goed moment om te kijken of uw lening nog aansluit bij uw wensen. Het is ook mogelijk om over te sluiten.

Opnieuw voor Aegon kiezen

Aan het einde van uw rentevaste periode, kunt u zonder kosten kiezen voor een nieuw rentepercentage en een nieuwe rentevaste periode. Bij het aanbieden van rentepercentages houden wij in het voorstel rekening met de bij ons bekende waarde van uw woning. U vindt deze waarde in het hypotheekoverzicht in Mijn Aegon, onder het kopje Onderpand en geldnemers.

Is uw huis meer waard geworden of heeft u voldoende afgelost? Dan valt uw hypotheek mogelijk in een lagere tariefklasse. Een lagere tariefklasse zorgt voor een lager rentepercentage. De tariefklasse wordt bepaald door de verhouding tussen de hoogte van uw lening en de bij ons bekende waarde van uw woning.

Zo zet u uw hypotheekrente opnieuw vast

Wanneer uw rentevaste periode is verlopen, doorloopt u een aantal stappen om uw rentevaste periode te verlengen. Nadat u ons rentevoorstel heeft ontvangen, is het belangrijk dat u binnen één maand in actie komt.

1. Rentevoorstel bekijken

Minimaal drie maanden voordat uw rentevaste periode afloopt, ontvangt u van ons een e-mail. In de e-mail staat dat uw voorstel klaar staat in Mijn Aegon.

  • Log in op Mijn Aegon.
  • Download het rentevoorstel met het keuzeformulier.
  • Op het keuzeformulier kunt u een nieuwe rentevaste periode kiezen en deze uploaden.

Heeft u geen Mijn Aegon-account? Dan ontvangt u van ons een voorstel per post.

2. Rente kiezen

Maak een keuze voor de rente en de rentevaste periode. Een nieuwe rente betekent ook andere maandlasten. Daarom vermelden wij bij iedere rentevaste periode uw nieuwe bruto maandlasten.

Bij het vastleggen van een nieuwe rente zijn er twee belangrijke keuzes:

  • Actuele rente of dalrente
  • Variabele of vaste rente
Actuele rente of dalrente?
U kunt kiezen uit twee verschillende nieuwe rentepercentages.
Variabele of vaste rente?
U kunt alleen kiezen uit de rentepercentages die in uw voorstel zijn genoemd.

3. Keuze bevestigen

U kunt het voorstel en het keuzeformulier downloaden via Mijn Aegon. 

  • Kruis uw keuze aan en onderteken het formulier.
  • Maak een scan of foto van uw keuzeformulier.
  • Upload het bestand in Mijn Aegon.

Heeft u het voorstel inclusief keuzeformulier per post ontvangen? Dan kunt u uw keuze aankruisen op het formulier en het formulier terugsturen.

Uw hypotheekschuld verlagen

Betaalt u straks minder rente en heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Dan kunt u de besparing gebruiken om af te lossen. Zo daalt uw hypotheekschuld direct. Voordat u uw extra aflossing regelt, kunt u in Mijn Aegon zien wat het effect is voor uw situatie. U kunt uw extra aflossing daar ook meteen via iDEAL regelen.

Kiezen voor een andere hypotheekaanbieder

Naast het verlengen van uw rentevaste periode kunt u er ook voor kiezen om uw hypotheek over te sluiten. Alleen aan het einde van de rentevaste periode (van al uw leningdelen) kunt u dit zonder aflossingskosten doen. Heeft u bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek, dan moeten beide leningdelen tegelijk aflopen. Loopt maar één van de leningdelen af? Dan moet u bij het oversluiten mogelijk wel aflossingskosten betalen voor de andere leningdelen.

Advies nodig?

Heeft u vragen over ons voorstel? Overleg deze dan zo snel mogelijk met uw adviseur. Uw adviseur kan bekijken wat de gevolgen zijn in uw specifieke situatie. De naam van uw adviseur staat in Mijn Aegon.

Bekijk de adviesmogelijkheden