Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een hypotheek afsluiten met een studieschuld

Hypotheek met studieschuld
Particulier Hypotheek Hypotheek afsluiten met studieschuld

U bent toe aan een koopwoning. Een huis dat helemaal van uzelf is. Een plekje om te bouwen aan de toekomst. Maar ja, die studieschuld. Die maakt het moeilijk om aan een hypotheek te komen. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. Toch is dat niet waar. Ook met een studieschuld kunt u gewoon geld lenen voor het kopen van uw droomhuis.

Uw hypotheek hangt af van uw inkomen en uw schulden

Hoe groot de hypotheek is die u kunt krijgen? Dat hangt af van het inkomen van u en uw eventuele partner. Maar ook uw schulden tellen mee. Bijvoorbeeld uw studieschuld. Na uw afstuderen moet u die schuld namelijk terugbetalen. En daardoor houdt u minder over voor de maandlasten van uw hypotheek. Vraagt u een hypotheek aan? Dan kijken we niet alleen naar het bedrag dat u geleend heeft voor uw studie. Van belang is ook hoe lang u doet over het terugbetalen van uw studielening en het rentepercentage.

Uw studieschuld versneld aflossen kan interessant zijn

Misschien bent u al een tijdje bezig met het terugbetalen van uw studieschuld. En is de finish eindelijk in zicht. Dan kan het slim zijn om het laatste stukje versneld af te lossen. Waarom? Bij het berekenen van uw hypotheek moeten wij kijken naar uw oorspronkelijke studieschuld. Alleen als uit correspondentie met DUO blijkt dat u extra heeft afgelost en er op basis daarvan een nieuwe maandannuïteit is overeengekomen mogen wij uitgaan van de oorspronkelijke studieschuld minus de extra aflossing. Versneld aflossen kan dus lonen. U bent eerder van uw schuld af en krijgt dan een hogere hypotheek. Versneld aflossen moet natuurlijk wel passen binnen uw budget.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Weten wat uw hypotheekmogelijkheden zijn? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een adviseur.

Maak een afspraak

Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel kunt u lenen? Met onze hypotheekcalculator berekent u dat gemakkelijk zelf. En ziet u direct de maandlasten die u bij uw maximale hypotheek betaalt.

Berekenen

Studenten verhuizen

Meld uw studieschuld altijd

Bij het aanvragen van een hypotheek moet u al uw schulden melden. En wij zijn verplicht deze schulden te controleren bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Uw studieschuld staat daar nu nog niet bij. Maar dat gaat waarschijnlijk veranderen. Verzwijg in elk geval nooit dat u een studieschuld heeft. Anders krijgt u misschien te maken met hypotheeklasten die u niet kunt dragen. Bovendien vervalt uw recht op vergoeding uit de Nationale Hypotheekgarantie als u niet eerlijk bent geweest over uw studieschuld.