Je financiële situatie en een hypotheek

Een hypotheek is een grote lening die je voor een lange periode afsluit. Omdat het om een flink bedrag gaat, wordt er ook gekeken naar je financiële situatie. Voor een hypotheekverstrekker is het belangrijk dat je de maandlasten van je hypotheek kunt betalen. Daarnaast willen wij dat je naast het betalen van je vaste lasten nog voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals de inrichting van je huis of een mooie reis. Nu, en in de toekomst. Wat je situatie ook is, er zijn veel mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Ik ben zzp'er
Het is makkelijker geworden voor zzp’ers om een hypotheek te krijgen. Aegon heeft verschillende hypotheekoplossingen voor ondernemers, met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Een hypotheek als zzp'er
Ik heb geen vast contract

Vroeger kon je zonder vast contract geen hypotheek krijgen. Tegenwoordig is er meer mogelijk. Ook zonder vast contract kunt je een huis kopen. Of je nu flexwerker, uitzendkracht of gedetacheerd bent. 

Een hypotheek zonder vast contract
Ik heb een studieschuld
Veel mensen denken dat een studieschuld het moeilijk maakt om een hypotheek af te sluiten. Toch is dat niet waar. Ook met een studieschuld kun je geld lenen voor het kopen van een huis.
Een hypotheek met een studieschuld
Mijn ouders willen mij helpen

Voor veel starters is het een bekend probleem. Je hebt een huis gezien, maar het is net iets te duur. Sommige ouders willen hun kinderen daarom een handje helpen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. 

Een hypotheek met hulp ouders
Wij willen samen een huis kopen
Jij en je partner werken allebei en willen samen een huis kopen. Misschien vraag je je af of jullie als tweeverdieners een dubbel zo hoge hypotheek kunnen afsluiten. Maar het laagste inkomen telt niet volledig mee.
Een hypotheek op twee salarissen
Ik word ouder

Wil je verhuizen? Als je bent gestopt met betaald werk, minder werkt of als dat binnenkort gebeurt, heeft dat invloed op je inkomen en dus op je hypotheekaanvraag. Er zijn echter verschillende regelingen voor senioren.

Een hypotheek op latere leeftijd
Image
In de tuin werken

Ik ga scheiden

Als jij en je ex-partner uit elkaar gaan, maken jullie afspraken over de verdeling van al het gezamenlijke vermogen. Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd of staat de woning op jouw naam én die van je ex-partner? Dan moet je ook de waarde van de woning en de bijbehorende hypotheek verdelen.

De hypotheek bij een scheiding