Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw financiële situatie en een hypotheek

Stel bekijkt huis
Particulier Hypotheek Uw financiele situatie en een hypotheek

Een hypotheek is een grote lening die u voor een lange periode afsluit. Omdat het om flink bedrag gaat, wordt er ook gekeken naar uw financiële situatie. Voor een hypotheekverstrekker is het belangrijk dat u de maandlasten van uw hypotheek kunt betalen. Daarnaast willen wij dat u naast het betalen van u vaste lasten nog voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals de inrichting van uw huis of een mooie reis. Nu, en in de toekomst. Wat uw situatie ook is, er zijn veel mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Huis bekijken

Ik ben zzp'er

Het is makkelijker geworden voor zzp’ers om een hypotheek te krijgen. Aegon heeft verschillende hypotheekoplossingen voor ondernemers, met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Stel voor laptop

Ik heb geen vast contract

Vroeger kon u zonder vast contract geen hypotheek krijgen. Tegenwoordig is er meer mogelijk. Ook zonder vast contract kunt u een huis kopen. Of u nu flexwerker, uitzendkracht of gedetacheerd bent. 

Hypotheek met studieschuld

Ik heb een studieschuld

Veel mensen denken dat een studieschuld het moeilijk maakt om een hypotheek af te sluiten. Toch is dat niet waar. Ook met een studieschuld kunt u geld lenen voor het kopen van een huis.

Koppel viert de koop van een nieuw huis

Wij willen samen een huis kopen

U en uw partner werken allebei en willen samen een huis kopen. Misschien vraagt u zich af of u als tweeverdieners dan een dubbel zo hoge hypotheek kunnen afsluiten. Maar het laagste inkomen telt niet volledig mee.

Jonge man achter laptop

Mijn ouders willen mij helpen

Voor veel starters is het een bekend probleem. U heeft een huis gezien, maar het is net iets te duur. Sommige ouders willen hun kinderen daarom een handje helpen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. 

Oude man in tuin

Ik word ouder

Wilt u verhuizen? Als u bent gestopt met betaald werk, minder werkt of als dat binnenkort gebeurt, heeft dat invloed op uw inkomen en dus op uw hypotheekaanvraag. Er zijn echter verschillende regelingen voor senioren.

Gescheiden ouder

Ik ga scheiden

Als u en uw ex-partner uit elkaar gaan, maken jullie afspraken over de verdeling van al het gezamenlijke vermogen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of staat de woning op naam van u en uw ex-partner? Dan moet u ook de waarde van de woning en de bijbehorende hypotheek verdelen.

De hypotheek bij een scheiding