Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw financiële situatie en een hypotheek

Particulier Hypotheek Uw financiele situatie en een hypotheek

Een hypotheek is een grote lening die u voor een lange periode afsluit. Omdat het om flink bedrag gaat, wordt er ook gekeken naar uw financiële situatie. Voor een hypotheekverstrekker is het belangrijk dat u de maandlasten van uw hypotheek kunt betalen. Daarnaast willen wij dat u naast het betalen van u vaste lasten nog voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals de inrichting van uw huis of een mooie reis. Nu, en in de toekomst. Wat uw situatie ook is, er zijn verschillende mogelijkheden om een huis te kopen.

U heeft een studieschuld

Veel mensen denken dat een studieschuld het moeilijk maakt om een hypotheek af te sluiten. Toch is dat niet waar. Ook met een studieschuld kunt u geld lenen voor het kopen van een huis. We houden bij de aanvraag van de hypotheek rekening met het bedrag dat u geleend heeft voor uw studie. Daarnaast kijken we of uw studieschuld onder het oude of het nieuwe leenstelsel valt.

U wilt als zzp'er een hypotheek afsluiten

ZZP’ers hebben soms wisselende inkomsten. Daardoor was het vaak maar de vraag of zelfstandigen genoeg konden lenen voor een koophuis. Gelukkig is het voor zzp’ers makkelijker geworden om een hypotheek te krijgen. Aegon heeft verschillende hypotheekoplossingen voor ondernemers, met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Een hypotheek met hulp van uw ouders

Voor veel starters is het een bekend probleem. U heeft een huis gezien, maar het is net iets te duur. Heel frustrerend! Sommige ouders willen hun kinderen daarom een handje helpen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld door een schenking of een lening.

Een hypotheek met hulp van uw ouders

U heeft geen vast contract

Vroeger was het zo dat u zonder vast contract geen hypotheek kon krijgen. Tegenwoordig is er meer mogelijk dan u misschien denkt. Ook zonder vast contract kunt u een huis kopen. Of u nu flexwerker, uitzendkracht of gedetacheerd bent. U moet wel altijd een werkgeversverklaring aanleveren. Zowel met als zonder intentieverklaring zijn er mogelijkheden.

Een hypotheek zonder vast contract

U en uw partner willen een huis kopen

U en uw partner werken allebei en willen samen een huis kopen. Misschien vraagt u zich af of u als tweeverdieners dan een dubbel zo hoge hypotheek kunnen afsluiten. De normen voor tweeverdieners zijn de laatste jaren soepeler geworden. Maar dat betekent niet dat beide salarissen volledig meetellen.

Een huis kopen op twee salarissen

U wilt op latere leeftijd een hypotheek afsluiten

Er zijn talloze redenen waarom u op latere leeftijd een andere woning zou willen betrekken. Bijvoorbeeld omdat uw woonwensen zijn veranderd. Als u bent gestopt met betaald werk, minder werkt of als dat binnenkort gebeurt, heeft dat invloed op uw inkomen en dus op uw hypotheekaanvraag. Er zijn echter verschillende regelingen en voorwaarden voor senioren waarvan u mogelijk gebruik kunt maken.

Een hypotheek op latere leeftijd

U gaat scheiden

Als u en uw ex-partner uit elkaar gaan, maken jullie afspraken over de verdeling van al het gezamenlijke vermogen. De woning en de hypotheek zijn onderdeel van het gezamenlijke vermogen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of staat de woning op naam van u en uw ex-partner? Dan moet u ook de waarde van de woning en de bijbehorende hypotheek verdelen.

De hypotheek bij een scheiding