Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Uw rentevaste periode loopt af

U heeft de hypotheekrente van uw lening vastgezet voor een bepaalde periode. Deze periode noemen wij uw rentevaste periode. Meestal is deze periode korter dan de totale looptijd van uw lening. Aan het einde van uw rentevaste periode kunt u uw huidige lening zonder aflossingskosten aflossen. U kunt gebruikmaken van het verlengingsvoorstel van uw huidige geldverstrekker. Maar het is ook een goed moment om uw hypotheek opnieuw te bekijken:

 

Goed advies is belangrijk. Beslissingen over wijziging in uw hypotheek zijn meestal voor een langere periode. Wilt u weten wie u het beste kan voorlichten over de gewenste wijziging, kijk bij de bespreekmogelijkheden.

 

Bespreek de mogelijkheden

U ontvangt een nieuw rentevoorstel

Drie maanden voor de einddatum van uw rentevaste periode ontvangt u een voorstel van ons. In dat voorstel staan de nieuwe rentes voor verschillende rentevaste periodes. Een nieuwe rente  betekent ook andere maandlasten. Daarom vermelden wij bij iedere rentevaste periode ook uw nieuwe maandlasten. 

Wanneer krijgt u een lager rentepercentage?

Is uw huis meer waard geworden? Of heeft u voldoende afgelost? Dan krijgt u misschien een lager rentepercentage aangeboden. Bij het aanbieden van rentepercentages houden wij namelijk rekening met de actuele waarde van uw woning en hoeveel u heeft afgelost. Aegon hanteert daarvoor verschillende risicoklassen. Zodra uw hypotheek in een lagere risicoklasse valt, krijgt u automatisch een lager rentepercentage aangeboden. 

Denkt u dat wij uw huis in een verkeerde risicoklasse hebben ingedeeld omdat uw huis in waarde is gestegen? Stuur dan een recente WOZ-beschikking of een taxatierapport naar ons op waaruit de waardestijging van uw woning blijkt. Dit kan altijd, ook tijdens uw rentevaste periode. Maar neem eerst contact op met uw adviseur voordat u eventuele taxatiekosten maakt. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons. 

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan krijgt u al het laagst mogelijke rentepercentage.

U krijgt dezelfde rente als nieuwe klanten

In het nieuwe rentevoorstel dat u van ons krijgt, gaan wij uit van hetzelfde rentepercentage als bij nieuwe klanten. Nieuwe klanten krijgen dus geen beter tarief dan u als trouwe klant.  

Wel kan het zijn dat u een opslag op de rente heeft door de hoogte van uw hypotheek. Als uw hypotheek meer is dan 112,5% van de marktwaarde, krijgt u een opslag van 0,25%. Zakt u onder de 112,5%? Dan vervalt de opslag. Meer leest u bij ‘wanneer krijgt u een lager rentepercentage’. 

Vaste of variabele rente?

Het belangrijkste verschil in vaste of variabele rente is zekerheid. Bij vaste rente weet u vooraf wat u voor een bepaalde periode per maand betaalt. Bij de variabele rente weet u dit niet. Bedenk dus of u eventuele schommelingen in de rentelasten kunt opvangen. 

Huidige hypotheekrente bij Aegon

De hoogte van uw huidige hypotheekrente hangt af van het risico dat wij lopen bij het verstrekken van uw hypotheek. Hoe hoger ons risico, hoe hoger uw rente. Afhankelijk van uw situatie kan de rente dus hoger of lager zijn. 

Wilt u weten wat uw huidige rente is, log dan in op Mijn Aegon.

 

Waar moet u op letten bij afloop van uw rentevaste periode?

subhome header placeholder

Drie maanden voordat uw rentevastperiode afloopt ontvangt u een brief van ons. Daarin staan al uw mogelijke keuzes. Let daarbij op:

  • Reageer op tijd als u een andere rentevaste periode wilt

Drie maanden van tevoren krijgt u van ons een voorstel. Daarin staan al uw mogelijkheden op een rij. Reageert u niet op tijd? Dan krijgt u dezelfde renteperiode.

  • Welke maandlasten kunt u aan?

De rente is direct van invloed op hoeveel u per maand moet betalen. Bedenk dus goed welke rentevorm het beste bij uw financiële situatie past.

Handig: een kosteloos Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek

Met een gerust hart uw huis kopen? Vraag een kosteloos Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek aan. In een telefoongesprek van 30 minuten met een adviseur krijgt u antwoord op al uw vragen over het kopen van een nieuw huis.

Vraag een gratis Aandacht-gesprek aan

Chat met een medewerker

U kunt direct chatten met één van onze medewerkers.

Bel met een medewerker

Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.