Netto Havenpensioen

Uw geld laten beleggen voor aanvullend pensioen

  • Eenvoudig en geen omkijken
  • Slimme spreiding
  • Lage kosten
Direct online afsluiten
Image
Aegon Beheerd Beleggen

Wat is Netto Havenpensioen?

Netto Havenpensioen is kiezen voor gemak. Onze experts nemen u namelijk het werk uit handen. Zij beleggen uw geld slim tegen lage kosten op basis van uw beleggingsprofiel. Dat noemen we ook wel vermogensbeheer. Ook bouwen ze het risico automatisch af naarmate u ouder wordt. Uiteraard kunt u altijd volgen hoe uw geld belegd wordt. Zo heeft u niet meer het gedoe van beleggen, maar wél het resultaat.

Wat en hoe

Wat is Netto Havenpensioen

Lees meer

Kosten

Wat kost Netto Havenpensioen

Lees meer

Risico's

Aan beleggen zijn risico's verbonden.

Lees meer

Kenmerken en documenten

Kenmerken en documenten van Netto Havenpensioen

Lees meer

Wat is Netto Havenpensioen?

Met Netto Havenpensioen belegt u voor aanvullend pensioen. Op uw 65ste verjaardag kunt u over uw geld beschikken. Tot die tijd staat het geld geblokkeerd op uw rekening.

Eenvoudig en geen omkijken

Houdt u van gemak? Met Netto Havenpensioen hoeft u alleen uw inleg te bepalen en het risico dat u wilt lopen. Daarna gaan onze experts voor u aan de slag. Zij volgen de financiële markten en passen uw beleggingen aan waar nodig. Wij houden u regelmatig op de hoogte. En u heeft 24/7 online inzicht. U kunt dus altijd zien hoe uw geld belegd is. Zo heeft u niet het gedoe van beleggen, maar wél het resultaat.

Slimme spreiding

Hoe breder de spreiding, hoe minder risico. Onze experts beleggen uw geld daarom wereld én in 9 verschillende beleggingscategorieën: van aandelen tot staatsobligaties. Doordat wij veel pensioengeld beleggen, kunnen wij uw geld beter spreiden dan de meeste aanbieders in Nederland. En dat werkt in uw voordeel.

Lage kosten

Kosten zijn van grote invloed op rendement. Zeker op de lange termijn. Daarom houden wij de kosten laag. Hoe? Wij beleggen voor veel Nederlanders en profiteren dus van schaalvoordeel. En dit voordeel rekenen wij door aan u. Zo houdt u meer rendement over.

Wat kost Netto Havenpensioen?

Bent u benieuwd naar de invloed van de kosten op het rendement van de beleggingen? Bekijk het kostenvoorbeeld.

Kosten Nettohaven pensioen

Aan- en verkoopkosten

Geen

Vaste kosten

Geen

Variabele kosten

0,48% beheervergoeding per jaar

Fondskosten

0,18% - 0,20% (afhankelijk van de verdeling van de fondsen waarin belegd wordt)

In- en uitstapkosten

0,12% - 0,16% (afhankelijk van de verdeling van de fondsen waarin belegd wordt)

Een minimale inleg? Die is er niet. Maar stapt u in met een klein bedrag, dan betaalt u naar verhouding veel kosten. Dat komt door de vaste jaarlijkse servicevergoeding. Een goede vuistregel is een bedrag van € 3.500,-. U bent natuurlijk niet verplicht om € 3.500,- in te leggen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te beginnen met een lager bedrag en op een later moment maandelijks bij te storten.

Bent u benieuwd naar de invloed van de kosten op het rendement van de beleggingen? Bekijk het

.

In- en uitstapkosten

Kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt om beleggingen in het fonds te kopen of verkopen. Bijvoorbeeld als een fonds groeit door meer participanten, dient het fonds meer onderliggende beleggingen aan te kopen. Deze kosten worden verwerkt in de koers van de fondsen en betaalt u alleen als u stort of opneemt van uw beleggingsrekening. Meer uitleg over in- en uitstapkosten.

Risico's

Goed om te weten: met beleggen loopt u risico’s. De waarde van uw beleggingen kan namelijk schommelen. U kunt (een deel van) uw inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat u een langere tijd niet nodig heeft. Lees meer over de risico’s.

Rendement en risico

Wilt u meer informatie over rendement en risico? Bekijk het schema met het verwachte rendement, het neerwaarst risico en de minimale beleggingshorizon voor elk risicoprofiel.

Kenmerken

Inleggen en opnemen

Er is geen minimale inleg voor Netto Havenpensioen. U kunt in één keer een bedrag inlegen of maandelijks een vast bedrag. Tussentijds storten is ook mogelijk. Op uw 65ste verjaardag kunt u vrij over uw geld beschikken. Tot die tijd staat het geld geblokkeerd op uw rekening. En kunt u het niet opnemen.

Beleggings- en risicoprofielen

Om voor u te kunnen beleggen, hebben wij uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. Uw bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven wij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. U kunt ook kiezen voor een risicoprofiel met minder risico. Behalve als u na de vragenlijst uitkomt op het profiel met het minste risico: defensief.

Netto Havenpensioen kent 4 risicoprofielen: defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Bekijk de volgende pagina voor meer informatie over beleggings- en risicoprofielen.

Risicoafbouw

Wij gaan automatisch minder risicovol voor u beleggen naarmate uw 65ste verjaardag dichterbij komt. Wij beleggen steeds minder in zakelijke waarden voor u en steeds iets meer in vastrentende waarden.

Fondsen

We beleggen voor u in twee fondsen:

 

De twee bovenstaande beleggingsfondsen zijn speciaal voor de Nederlandse klanten van Aegon ontwikkeld. Ze worden beheerd door Aegon Investment Management B.V. In de 

 leest u meer over deze twee fondsen. En hoe er binnen deze fondsen wordt belegd.

Beleggingsbeleid

Ons beleggingsbeleid is gericht op de langere termijn. Beleggen op de langere termijn heeft een risicodempend effect. Ons beleggingsbeleid bestaat uit verschillende onderdelen. In de Informatiewijzer leest u hier meer over. Bijvoorbeeld hoe we de beleggingsverdeling van uw portefeuille bepalen en de risico’s spreiden. En hoe we omgaan met herbalanceren en verantwoord beleggen. Lees meer in de Informatiewijzer.

U blijft goed op de hoogte

Over uw geld wilt u niet verrast worden. Daarom ontvang u elk kwartaal van onze experts een update over uw beleggingen. We blikken daarin terug op de ontwikkelingen in de financiële markten en vertellen wat we voor u hebben gedaan. Zo weet u wat er met uw geld gebeurt. In Mijn Aegon en de Mijn Aegon app ziet u dagelijks hoe het met uw beleggingen gaat. Dus waar en wanneer u maar wilt, ziet u hoe uw beleggingen ervoor staan.

Bonusregeling

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor de bonusregeling van het Netto Havenpensioen. Kijk voor meer informatie over de bonusregeling op http://www.havenpensioen.nl/ 

Wijzigingen doorgeven

Wijzigt uw financiële of persoonlijke situatie? Dan kunnen ook uw beleggingsprofiel en risicoprofiel wijzigen. Het is belangrijk dat u wijzigingen aan ons doorgeeft. Dit doet u via helpdesk@havenpensioen.nl. Eenmaal per jaar vragen wij u ook op opnieuw een vragenlijst in te vullen.

Heeft u vragen over Netto Havenpensioen?

U kunt uw vragen stellen aan Bas van der Meulen van SVBPVH via 010 – 44 88 777 of helpdesk@havenpensioen.nl.

Het Netto Havenpensioen is een product van Aegon Bank N.V. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd in Den Haag, handelsregister 30100799, Postbus 35, 8900 AA Leeuwarden. Aegon Bank N.V. is ingeschreven in het register van de AFM en DNB.

Documenten