Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Hoe berekent Aegon de aflossingskosten bij een extra aflossing?

Valt het bedrag van de aflossing niet binnen de vergoedingsvrije ruimte of is geen vrijgestelde bijzondere situatie van toepassing? Dan betaalt u aflossingskosten. Als u een (extra) aflossing of omzetting bij ons aanvraagt dan ontvangt u hierbij een duidelijke aflosnota met hierin een berekening van de aflossingskosten. Daarnaast hebben wij de rekenmethoden opgenomen in onze Algemene Voorwaarden.  

U betaalt aflossingskosten wanneer u meer aflost dan de vergoedingsvrije ruimte en niet binnen een vrijgestelde situatie valt
U mag per kalender jaar tot 10% van het oorspronkelijk geleende bedrag van elk leningdeel kostenvrij aflossen. Dit noemen wij de 'vergoedingsvrije ruimte'. U vindt deze vergoedingsvrije ruimte per leningdeel in Mijn Aegon. Daarnaast zijn er ook een aantal vrijgestelde situaties waarin u geen aflossingskosten hoeft te betalen:

  • u lost af op de einddatum van de rentevaste periode van het leningdeel;
  • u lost af op een leningdeel met variabele rente;
  • u lost af als u uw woning verkoopt;
  • u lost af en de vergelijkingsrente is hoger dan de contractrente voor het leningdeel. 


Let op! Heeft u eerder in hetzelfde kalenderjaar een extra aflossing, omzetting naar marktrente of rentemiddeling gedaan? Dan heeft u al een deel van uw vergoedingsvrije ruimte gebruikt. Dit deel trekken wij van uw vergoedingsvrije ruimte af.

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek?
Dan mag u de vergoedingsvrije ruimte van al uw leningdelen inzetten op het aflossingsvrije leningdeel.