Een Calcasa Desktoptaxatie of een gevalideerd taxatierapport?

Welk van de twee wij nodig hebben hangt onder andere van de hoogte van je hypotheek af
Een taxatie van de woning is altijd verplicht, met als enige uitzondering nieuwbouw. Wij accepteren 2 soorten taxaties om de woningwaarde aan te tonen:
  • Een gevalideerd taxatierapport bij alle financieringen waarbij de hypotheeksom meer is dan 90% van de woningwaarde
  • Onder bepaalde voorwaarden een Calcasa Desktop Taxatie voor alle financieringen waarbij de hypotheeksom lager is dan 90% van de woningwaarde. Daarnaast accepteren we deze ook voor alle overbruggingen, om de waarde van een niet verkochte woning aan te tonen bij verhuizing en voor alle wijzigingen en rente-aanpassingen van bestaande hypotheken.
Voorwaarden gevalideerd taxatierapport
De waardepeildatum van een gevalideerd taxatierapport mag op datum bindende offerte niet ouder zijn dan 6 maanden. Het rapport moet uitgebracht zijn door tussenkomt van een door de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) gecertificeerd validatie-instituut. Deze instituten staan vermeld op www.nrvt.nl. Ga je een bestaande woning verbouwen en is er een bouwdepot nodig? Dan willen we in het gevalideerde taxatierapport een waarde voor verbouw, waarde na verbouw én het verbouwingsbedrag terug zien. 

Voorwaarden Calcasa Desktop Taxatie
Dit is een taxatie die digitaal plaats vindt. Wij accepteren een Calcasa Desktop Taxatie onder bepaalde voorwaarden voor alle hypotheekaanvragen en verzoeken. Dit geldt voor zowel hypotheken mét als zonder NHG. Onze voorwaarden: 
  • De offerte is aangevraagd vanaf 15 juni 2022.
  • De totale hypotheekschuld mag niet meer dan 90% van de woningwaarde in het Calcasa rapport zijn.
  • Alleen voor bestaande bouw. En is er sprake van een verbouwing? Dan gaat het verbouwbedrag in een depot.
  • Ga je verduurzamen en toon je je woningwaarde aan met een Calcasa Desktop Taxatie? Dan houden we geen rekening met de verruimde leennormen die gelden wanneer je energiebesparende maatregelen treft. Wil je hier wél gebruik van maken? Dan vragen wij altijd om een gevalideerd taxatierapport. 
  • Wij accepteren de betrouwbaarheidsscores 5, 6 en 7 in Calcasa Desktop Taxatie. Bij de aanvraag voor een Calcasa Desktop Taxatie controleert Calcasa of een betrouwbaar rapport voor je woning mogelijk is. Daarom nemen we alleen Calcasa Desktop Taxatie in behandeling als die taxatie is aangevraagd voor een hypotheek bij Aegon. Het rapport vraag jij of je adviseur aan via https://app.desktoptaxatie.NL/taxatie/aegon.
  • Een Calcasa Desktop Taxatie rapport mag niet ouder zijn dan 6 maanden. 
De kosten van een Calcasa Desktop Taxatie zijn op dit moment € 85,00. Je betaalt dit rechtstreeks aan Calcasa. Is er geen betrouwbaar rapport beschikbaar? Dan krijg je het geld gewoon weer teruggestort van Calcasa. In dat geval is een gevalideerd taxatierapport alsnog nodig.

Goed om te weten: een Calcasa kun je gebruiken voor het financieren van je verbouwing als dat past op je woningwaarde voor verbouw. Een Calcasa kun je niet gebruiken om de gewonnen waardestijging van je woning aan te tonen ná een verbouwing of renovatie.