Hoe kan ik de waarde van mijn woning aantonen?

Wij hebben altijd een taxatie van de woning nodig om de waarde van je woning te bepalen
De enige uitzondering hierop is nieuwbouw. Wij accepteren 2 verschillende soorten taxaties om de woningwaarde aan te tonen:
  • Een gevalideerd taxatierapport 
  • Een Calcasa Desktop Taxatie voor alle financieringen waarbij de totale hypotheeksom lager is dan 90% van de waarde van de woning. Daarnaast accepteren we deze ook om de waarde van je nog niet verkochte oude woning aan te tonen bij verhuizing. En voor alle wijzigingen en rente-aanpassingen van bestaande hypotheken, zoals het aantonen van een waardestijging van je woning.
Goed om te weten: we accepteren geen WOZ-beschikkingen. Deze is niet door een deskundige taxateur vastgesteld en geeft onvoldoende informatie om goed te beoordelen of de vastgestelde waarde klopt. 

Het verschil tussen deze twee taxaties leggen we aan je uit: 
 
Een gevalideerd taxatierapport
De taxatie wordt gedaan door een onafhankelijke taxateur. Het rapport mag maximaal zes maanden oud zijn. Ga je een bestaande woning verbouwen en is er een bouwdepot nodig? Dan willen we in het gevalideerde taxatierapport een waarde voor verbouw, waarde na verbouw én het verbouwingsbedrag terug zien. De prijs van een gevalideerd taxatierapport verschilt per taxateur (richtprijs € 600 tot € 900).

Een Calcasa Desktop Taxatie
Dit is een taxatie die digitaal plaatsvindt. Wij accepteren een Calcasa Desktop Taxatie onder bepaalde voorwaarden voor alle hypotheekaanvragen en verzoeken. Dit kan voor zowel hypotheken mét als zonder NHG. De belangrijkste voorwaarden: 
  • De totale hypotheekschuld mag niet meer dan 90% van de woningwaarde in het Calcasa rapport zijn;
  • Kan alleen bij bestaande bouw;
  • Calcasa Desktop Taxatie in combinatie met een verbouwing of verduurzaming? Dan kun je tot maximaal 90% van de marktwaarde vóór verbouw financieren. Is er voor de financiering een marktwaarde ná verbouw nodig? Dan vragen wij altijd om een gevalideerd taxatierapport;
  • We nemen alleen Calcasa Desktop Taxaties in behandeling die voor een hypotheek bij Aegon zijn opgesteld. Het rapport vraag jij of je adviseur aan via: https://app.desktoptaxatie.NL/taxatie/aegon;
  • De Calcasa Desktop Taxatie mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
Goed om te weten: een Calcasa kun je niet gebruiken om de te winnen waardestijging van je woning aan te tonen ná een verbouwing of renovatie. 

Je kunt voor een Calcasa uitgaan van een richtprijs van €95,-. Je betaalt deze kosten rechtstreeks aan Calcasa. Is er geen betrouwbaar rapport beschikbaar? Dan krijg je het geld gewoon weer teruggestort van Calcasa.