Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De beste hypotheek voor u

Wilt u voor het eerst een huis kopen? Bent u op zoek naar een ander droomhuis? Of voldoet uw huidige hypotheek niet meer aan uw wensen? Wat uw situatie ook is: met een hypotheek aanvragen bent u niet dagelijks bezig. Daarom helpen wij u graag met tips en informatie. Zo weet u welke hypotheekvorm het beste bij u past.
Ik wil mijn eerste huis kopen
Uw eerste huis kopen is leuk en spannend tegelijk! Waarschijnlijk heeft u veel vragen. Hoeveel kan ik lenen? Wat wordt mijn hypotheekrente? Hoe werkt een hypotheek aanvragen? Deze tools en informatie bieden hulp:
Ik wil een ander huis kopen
Gezinsuitbreiding, een nieuwe baan of liever gelijkvloers wonen? Allemaal redenen om een ander huis te kopen. Daar komt veel bij kijken. Deze tools en informatie helpen u op weg:
Ik wil mijn huidige hypotheek veranderen
Voldoet uw hypotheek niet meer aan uw wensen? Dan is het mogelijk om deze aan te passen. Bijvoorbeeld als u uw huis gaat verbouwen. Of u wilt uw maandlasten verlagen door gebruik te maken van de lagere rente of denkt u aan rentemiddeling. Misschien wilt u (extra) aflossen? Of staat uw huis “onder water”? Of bent u in een andere persoonlijke situatie gekomen zoals een echtscheiding? Bij iedere verandering is het verstandig om in ieder geval uw adviseur om advies te vragen.
Ik wil mijn hypotheek oversluiten
Is de rente van uw hypotheek hoger dan de huidige rente? Dan kan oversluiten aantrekkelijk zijn, bijvoorbeeld voor het verlagen van uw maandlasten. Ook een hypotheek die ergens anders loopt, kunt u oversluiten naar een Aegon-hypotheek. Lees de mogelijkheden van oversluiten.
Ik heb betaalproblemen
Verwacht u uw hypotheek niet meer te kunnen betalen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Bekijk de mogelijkheden op Hulp bij betalingsproblemen. Wij staan voor u klaar en helpen u graag.
Staat uw situatie er niet bij?
Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie over hypotheken. 

Aegon Hypotheekproducten

U betaalt rente en lost af tijdens de looptijd

U lost in het begin weinig af en later steeds meer. Daarnaast betaalt u rente. Uw maandlasten blijven gelijk tijdens de rentevaste periode.
U lost elke maand een vast bedrag van uw lening af. Daarnaast betaalt u rente. Uw maandlasten dalen tijdens de rentevaste periode.

U betaalt rente en spaart om op het einde van de looptijd af te lossen

U spaart om uw hele lening terug te betalen. Over het bedrag dat u spaart krijgt u rente.
U spaart om uw hele lening terug te betalen. Over het bedrag dat u spaart krijgt u rente. Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden het verzekerde bedrag en lossen daarmee de hypotheek (deels) af.

U betaalt alleen rente

U betaalt elke maand alleen rente. Op de einddatum moet u de lening zelf in één keer aflossen.

U stelt uw eigen hypotheek samen

Combineer uit alle hypotheekvormen uw ideale hypotheek (Combinatiehypotheek).

De Mijn Aegon app: Altijd en overal uw hypotheekgegevens en bouwdepotsaldo inzien

Heeft u een bouwdepot bij uw hypotheek van Aegon? Met de Mijn Aegon app declareert u nu makkelijk en snel uw rekeningen: u zet uw handtekening op de kassabon of nota en stuurt ons een foto via de app. Bovendien heeft u via de app nu inzicht in het actuele saldo van uw bouwdepot. Zo weet u precies wat u nog besteden kunt. 

Download de app

Lees wat u nog meer met de Mijn Aegon app kunt doen

 

Uw droomhuis gevonden, en dan?

Uren op funda, dwalen door wijken, open huizen dagen bezoeken… Dat zijn de leuke kanten van de huizenjacht. En de gemakkelijkste. Want het begint pas écht als u uw oog op een mooi huis heeft laten vallen. Dan komt er ineens van alles op u af. Wat kunt u verwachten als u uw hart aan een koophuis heeft verloren? Wij zetten de belangrijkste stappen voor u op een rijtje.

1. Bereken uw maximale hypotheek

Natuurlijk bedenkt u tijdens de bezichtiging in welke kleur u de muren zou verven. En of u een nieuwe keuken wilt. Maar grote kans dat u ook bedenkt: kan ik dit huis wel betalen? Hoeveel kan ik lenen? Met die vraag kunnen wij u helpen. Want met onze handige tool kunt u zelf uw maximale hypotheek berekenen. Snel en gemakkelijk! Maar let op: dit bedrag is alleen een schatting. Het kan u helpen om te weten hoeveel u ongeveer kunt lenen. Zo zoekt u in de juiste prijsklasse naar uw droomhuis. En voorkomt u teleurstellingen.

2. Neem contact op met een hypotheekadviseur

Om te weten hoeveel hypotheek u écht kunt krijgen, heeft u advies nodig van een professional. Een hypotheekadviseur weet precies wat u kunt lenen. En wat voor u de beste hypotheek is. Het is slim om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur voordat u een bod uitbrengt. Zo weet u zeker dat u niet meer biedt dan u kunt betalen. Om u het beste advies te kunnen geven, zal de hypotheekadviseur allerlei documenten van u vragen. Zoals uw inkomensgegevens, en een overzicht van uw leningen. Ook uw eventuele studieschuld hoort daarbij.

3. Breng een bod uit

Bieden op een huis is ontzettend spannend. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de onderhandelingen? Download dan ons e-book. Daar staan allerlei handige tips in. Zo onderhandelt u als een echte professional! Is uw bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Nadat u een vreugdedansje heeft gedaan én het voorlopige koopcontract heeft getekend, komt de hypotheekadviseur weer in beeld. U zult nu nóg meer documenten mee moeten nemen. Zo krijgt de hypotheekadviseur een goed beeld van uw financiele situatie.

4. Bepaal wat de beste hypotheek voor u is

Bij het perfecte huis hoort een perfecte hypotheek. Een hypotheekvorm die bij u past, met de laagste rente. Uw hypotheekadviseur kan u daar bij helpen. Samen kiest u de juiste hypotheek, kiest u voor een vaste of een variabele rente, en bepaalt u hoe lang u de hypotheekrente vastzet. De verzekeringen komen ook aan bod. U heeft bij een koophuis namelijk een overlijdensrisicoverzekering en een opstalverzekering nodig. De hypotheekadviseur zorgt ervoor dat u niets vergeet. Dat is een gerust gevoel!

5. Stuur uw documenten naar de hypotheekverstrekker

Als u de juiste hypotheek heeft gekozen, stuurt de hypotheekverstrekker u een offerte. Voordat u akkoord gaat met die offerte, leest u deze natuurlijk goed door. Maar hiermee bent u er nog niet. U mag opnieuw de administratie induiken. Ook uw hypotheekverstrekker heeft namelijk veel documenten van u nodig. Zo kan worden bekeken of u uw hypotheek wel écht kunt terugbetalen. Het duurt een paar weken voor de hypotheekverstrekker uw documenten heeft beoordeeld.

6. Teken de hypotheekakte

Gaat de hypotheekverstrekker akkoord? Dan is het tijd voor de notaris. Daar tekent u de hypotheekakte. En dan is het eindelijk zover: u ontvangt die felbegeerde sleutelbos. Hou de verfkwast en behanglijm maar in de aanslag, want u heeft zojuist uw eigen huis gekocht!

Geen nieuw huis, wel een andere hypotheek?

Niet alleen mensen met een nieuw koophuis sluiten een nieuwe hypotheek af. U kunt uw bestaande hypotheek ook oversluiten. Omdat uw huidige hypotheek  niet meer bij uw situatie past, bijvoorbeeld. Of omdat u wilt profiteren van de lage rentestanden. U kunt overstappen naar een andere hypotheekvorm bij uw eigen of bij een andere hypotheekverstrekker. Maar let op: overstappen is niet altijd verstandig. En u bespaart er niet altijd geld mee. Lees daarom eerst alles over oversluiten.

Waarom uw hypotheek afsluiten bij Aegon?

  • Razendsnelle service
  • Jarenlange ervaring
  • Scherpe rentetarieven bij een looptijd van 20 jaar of langer
  • Uitstekende voorwaarden voor álle hypotheekvormen
  • U kunt uw huidige hypotheek meeverhuizen