Past Aegon de tariefklasse en het rentetarief van mijn hypotheek automatisch aan?

We checken maandelijks of je recht hebt op een lager rentetarief
Dit doen we op basis van de woningwaarde die bij ons bekend is. Als je hypotheek in een lagere tariefklasse komt, verlagen wij de rente voor je. Heb je een (Bank)Spaarhypotheek of een Levensloop hypotheek? Dan is het niet altijd voordelig om een lagere hypotheekrente te betalen. De premie of inleg van de gekoppelde polis/rekening gaat hierdoor namelijk omhoog. In dit geval sturen wij je een rentevoorstel. Je kunt dan zelf (of in overleg met je adviseur) kiezen of je de rente wel of niet wilt verlagen. 

Goed om te weten: heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is je rente niet afhankelijk van de tariefklasse. Met NHG betaal je altijd de laagst mogelijke rente.

In Mijn Aegon zie je in welke tariefklasse je valt
Hiervoor klik je op je hypotheek onder 'Productoverzicht' om naar je hypotheekoverzicht te gaan. Hier selecteer je je hypotheek nogmaals. In dit overzicht kies je voor 'Tariefklasse'. Hier zie je ook gelijk op basis van welke woningwaarde wij je tariefklasse berekenen. En welke acties je zelf kunt ondernemen om je tariefklasse te verlagen. 

Is de waarde van je woning gestegen?
Kies voor 'Woningwaarde doorgeven' onder 'Zelf regelen' in Mijn Aegon om dit aan ons door te geven. 

Alle informatie over tariefklasse vind je op onze pagina 'Tariefklassen, en je hypotheek'.