Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Klantenservice Betaalachterstand Betaalachterstand op je verzekering

Het betalen van jouw rekeningen is een belangrijke financiële verplichting. Veranderingen in jouw persoonlijke situatie kunnen zorgen voor minder inkomsten. Bijvoorbeeld door de economische gevolgen van het coronavirus. Of het verlies van je baan, een onverwachte ziekte of een overlijden binnen het gezin. Dan kan het gebeuren dat je moeite hebt om rekeningen te betalen, zoals de premie van je verzekering. We leggen je graag uit wat je dan kan doen.

Wij staan altijd voor je klaar

Bel direct: 058 244 31 68

Zelf aan de slag

  • Neem bij betalingsproblemen op tijd contact met ons op

Een betaalachterstand of schulden: het kan iedereen overkomen. Rekeningen kunnen zich opstapelen. En voor je het weet heb je een achterstand en loopt deze alleen maar op. Dan is het belangrijk om op tijd contact met ons op te nemen, zodat wij samen naar een passende oplossing kunnen zoeken. Wat de mogelijkheden zijn, hangt af van je verzekering. We denken graag met je mee!

Goed om te weten: voor een motorrijtuigenverzekering kunnen wij geen betalingsregeling treffen. Wij zijn namelijk wettelijk verplicht om bij een betalingsachterstand van 30 dagen het kenteken af te melden bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). In dat geval is er geen dekking meer voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dat is strafbaar in Nederland.

  • Betalen via automatische incasso

Door te kiezen voor betalen via automatische incasso betaal je op tijd en voorkom je aanmaningen. Via het machtigingsformulier geef je ons toestemming om nota's automatisch van jouw rekening af te schrijven. Hierdoor hoef je zelf niets meer te doen en heb je geen omkijken meer naar jouw betalingen.  

  • Eenvoudig je facturen betalen met iDEAL

Je kan in Mijn Aegon openstaande bedragen betalen met iDEAL. Met iDEAL betaal je veilig, snel en gemakkelijk in jouw beveiligde, online omgeving.

Direct betalen met iDEAL

  • Spaar elke maand automatisch een bedrag op je spaarrekening

Ben je benieuwd hoeveel je maandelijks kunt sparen? Op de website van NIBUD staat de NIBUD BufferBerekenaar. Deze tool berekent de buffer, jouw reservepotje om onverwachte, grotere, noodzakelijke uitgaven direct te kunnen betalen. 

Handig om te weten

  • In Mijn Aegon vind je alle informatie over jouw maandlasten. Bekijk jouw betalingen in Mijn Aegon zoals de precieze bedragen en de datum waarop wij de betalingen afschrijven van jouw rekening.
  • Het online budgetformulier helpt om jouw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Zo krijg je overzicht in jouw financiële situatie en kun je bepalen wat jouw mogelijkheden zijn om te besparen.
  • Je maakt gemakkelijk gebruik van het kasboekje. Dit kan in het PDF zelf of je print het bestand uit.
Heb je een ander rekeningnummer?

Tips van onze budgetcoaches

Je kunt al besparen door een aantal simpele maatregelen te nemen. Lees de bespaartips van onze budgetcoaches en begin direct met besparen.