Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Rentevaste periode verlengen

Welkom bij Aegon
Particulier Hypotheek Rentevaste periode verlengen

Komt het einde van je rentevaste periode eraan? Dan is dit het ideale moment om opnieuw de rentevaste periode te kiezen die bij je past. 3 maanden voor het einde van de rentevaste periode krijg je automatisch van ons een nieuw rentevoorstel. Dus gebruik deze periode om je goed te informeren. Grote kans dat je kan besparen op je maandlasten. Wij helpen je er graag bij.

Bekijk je hypotheek

Staat het rentevoorstel nog niet voor je klaar in Mijn Aegon? Je kan dan wel alvast bekijken wat je rente is en wanneer je rentevaste periode afloopt. Heb je nog geen Mijn Aegon-account? Maak er dan een aan.

Mijn Hypotheekgegevens inzien

Het kiezen van een nieuwe rentevaste periode werkt zo:

Stapsgewijs leggen wij alvast aan je uit hoe jij eenvoudig een nieuwe rentevaste periode kan kiezen in Mijn Aegon:

Je ontvangt van ons bericht

3 maanden voor het einde van jouw rentevaste periode krijg je van ons automatisch bericht.

Check jouw rentevoorstel

Log in op Mijn Aegon en bekijk jouw rentevoorstel. 

Laat je goed informeren

Neem de tijd voor het maken van een bewuste keuze. Jouw adviseur helpt je graag.

Maak je keuze

Kies in Mijn Aegon de rentevaste periode die bij je past. 

Je betaalt het nieuwe maandbedrag

Na ingang van de nieuwe rentevaste periode, wordt het nieuwe maandbedrag achteraf geïncasseerd.

Extra informatie bij rentevaste periode verlengen

Je persoonlijke situatie, nu en in de toekomst, bepaalt wat voor jou de slimste keuze is. Wij hebben een aantal belangrijke overwegingen op een rijtje gezet, zodat je een juiste keuze kunt maken.

Aandachtspunten voor het maken van een bewuste keuze

Wachten op een lagere rente is niet nodig!

In het rentevoorstel dat je hebt ontvangen gebruiken wij de actuele rente. Mocht de rente dalen in de periode tot je nieuwe rentevaste periode ingaat, dan ontvang je sowieso de laagste rente!

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Maak je niet op tijd een keuze, dan verlengen wij automatisch jouw rentevaste periode. Je krijgt dan dezelfde rentevaste periode als voorheen. Wel met de actuele hypotheekrente en maximaal tot het einde van de looptijd van jouw hypotheek.

Hoe komt mijn rentevoorstel tot stand?

Het rentevoorstel dat je van ons ontvangt is afhankelijk van de tariefklasse waarin je woning valt. Die tariefklasse wordt bepaald op basis van je lening en de waarde van je woning; dat noemen we de 'woningwaardeverhouding' van je hypotheek.

Voor- en nadelen van vaste en variabele rente

Afhankelijk van de hypotheekvorm kun je kiezen voor vaste of variabele rente. Het verschil zit 'm in de mate van zekerheid die je zoekt. Informeer je over de voor- en nadelen.

Ga je binnenkort verhuizen?

Als je gaat verhuizen kan je bij Aegon je hypotheek meenemen. Zelfs als je voor een andere hypotheekvorm kiest. Met de huidige lage rente kan dat interessant zijn.

Laat je adviseren over de beste keuze

Het is verstandig om je goed te informeren, maar je kunt je ook laten adviseren. Sterker nog, als je kiest voor een andere hypotheekvorm, dan is een adviseur noodzakelijk. De naam van jouw adviseur vind je in Mijn Aegon.

Naar Mijn Aegon