Pensioen

Levensbewijs

Ontvangt u pensioen van Aegon en woont u in het buitenland? Dan is het nodig dat u ieder jaar een levensbewijs aan Aegon verstrekt. Op deze pagina leggen wij in een paar eenvoudige stappen uit hoe u dit doet. Ook vindt u hier veelgestelde vragen en antwoorden over het levensbewijs.  

Image
mijn pensioen ontvangen in het buitenland
 • 1
  U ontvangt een brief van ons

  Bij de brief zit het formulier ‘Levensbewijs’ als bijlage. Als wij uw e-mailadres hebben dan sturen wij u ook een bericht via e-mail. U kunt dan ook zelf het formulier even downloaden en zelf uitprinten. Als u een e-mail heeft ontvangen dan krijgt u ook de brief per post, maar u hoeft het dan niet opnieuw in te sturen als u dit al heeft gedaan.

  Formulier "Levensbewijs" downloaden
 • 2
  Laat een officiële instantie het formulier ondertekenen

  U vult eerst zelf het formulier in. Daarna laat u het formulier ondertekenen door een officiële instantie. U kunt ook het getekende levensbewijs gebruiken die u voor een andere maatschappij heeft geregeld. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Onder een officiële instantie vallen een notaris of Nederlandse Consul, en plaatselijke overheden als gemeente en politie.

 • 3
  Stuur het PDF-document Levensbewijs bij voorkeur digitaal naar ons toe

  Nadat het formulier is getekend, scant u het formulier in. Daarna stuurt u het formulier naar ons via deze pagina. U ontvangt dan direct een ontvangstbevestiging. Deze digitale manier heeft onze voorkeur. Wij stellen het erg op prijs als u hieraan meewerkt. Voordeel voor u hierbij is dat u zeker weet dat wij uw formulier hebben ontvangen.

  Verstuurt u het toch liever per post? Stuur het formulier dan naar het volgende postadres:

  AEGON Levensverzekering N.V.

  Internationaal Antwoordnummer

  C.C.R.I. Numero 1879

  2509 VE The Hague

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk dat je dan contact met ons opneemt
We hebben er begrip voor dat het laten tekenen van een levensbewijs nu niet lukt. Maar als we niets horen, moeten we uw pensioen stopzetten. Neem daarom contact met ons op. Dan zorgen we samen dat alles geregeld wordt.