Je jaarlijkse pensioenoverzicht

Bouw of bouwde je pensioen op bij Aegon? Dan krijg je ieder jaar een uniform pensioenoverzicht (UPO) van ons. Je ziet daarop hoeveel pensioen je tot dat moment hebt opgebouwd. En als je nog in dienst bent, hoeveel je opbouwt als je tot je pensioendatum bij deze werkgever blijft. Ook lees je wat je partner en kinderen krijgen als je overlijdt. 

 

Image
uniform pensioenoverzicht

Sta eens stil bij je pensioen

Gebruik het pensioenoverzicht om eens goed naar je pensioen te kijken. Hoe sta je ervoor? En hoe zit het met het pensioen dat je ergens anders hebt opgebouwd? Ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een compleet overzicht van je pensioenen.

De stand per 31 december 2021

Op het overzicht zie je de stand van je pensioen per 31 december 2021. Is er ná deze datum iets veranderd? Dan zie je dat pas op het overzicht dat je volgend jaar van ons krijgt.

Image
pensioen hoe sta jij er financieel voor, nu en later

Je Factor A

Heb je een lijfrenteverzekering of een lijfrente-bankspaarrekening? Wist je dat je dan de inleg mogelijk kan aftrekken van de inkomstenbelasting? Om te berekenen hoeveel je mag aftrekken, heb je je factor A nodig. Deze factor A geeft aan hoeveel je pensioen is gestegen in een bepaald jaar. Je hebt alleen een factor A in de pensioenregeling van de werkgever waar je in 2021 in dienst was. Hij staat op het pensioenoverzicht van dat jaar.

Mijn Aegon: meer over je pensioen

Neem ook eens een kijkje in Mijn Aegon. Dit is jouw persoonlijke omgeving op onze website. Ben je ingelogd? Dan heb je niet alleen toegang tot Mijn Aegon, maar ook tot mijnaegonpensioen.nl of mijnaegoncappital.nl. Net waar jouw pensioen is ondergebracht. Je vindt hier je documenten en pensioenplanners.  Ook je jaarlijkse pensioenoverzicht staat hier elk jaar voor je klaar.

Voor de veiligheid versturen we documenten niet per mail. Het is namelijk mogelijk dat iemand de mail onderschept. Je salaris- en pensioengegevens zouden dan in verkeerde handen kunnen vallen.

Uit dienst gaan en je geldzaken

Uit dienst gaan heeft altijd gevolgen voor je geldzaken. Helemaal als je ontslagen wordt. Benieuwd waar je recht op hebt? En wat je zeker niet mag vergeten? Op de website van Wijzer in geldzaken vind je nuttige tips.

Naar Wijzer in geldzaken

Vind een onafhankelijk pensioenadviseur

Het is belangrijk om naar je financiële toekomst te kijken als je arbeidsongeschikt bent. Een adviseur kan je helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Vind een onafhankelijk adviseur

Wij helpen je graag. Via chat helpen we je direct

Stel je vraag aan één van onze medewerkers via chat. Vaak kunnen zij je vraag direct beantwoorden. We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 uur.

Veelgestelde vragen

Uw pensioenoverzicht staat in Mijn Aegon
Log in op Mijn Aegon. Kies voor de tegel 'Mijn Aegon Pensioen'. Via de groene menuknop vind je het item 'Post'. Daar staat ook het pensioenoverzicht of UPO. 

Heeft u nog geen toegang tot Mijn Aegon?
Dat regelt u via Account aanmaken.
U heeft verschillende soorten pensioen of pensioen van meerdere werkgevers bij Aegon
U krijgt van elke werkgever een pensioenoverzicht. Soms zelfs meerdere per werkgever, omdat uw werkgever verschillende regelingen heeft. Op de eerste pagina van het overzicht staat het deelnemernummer en de werkgeversnaam. Zo ziet u om welk pensioen het gaat.

U ontvangt mogelijk niet al uw overzichten tegelijk
We verzenden de overzichten zoveel mogelijk geclusterd per werkgever. Bent u in dienst bij uw werkgever? Dan ontvangt u uw pensioenoverzicht in ieder geval vóór 1 oktober. Bent u al met pensioen of ontvangt u een uitkering van Aegon? Dan krijgt u uw pensioenoverzicht vóór 31 december. 
 
U heeft uw pensioenoverzicht 2021 en een loonstrookje nodig om dit te bepalen
Op uw pensioenoverzicht staat de totale premie die is betaald voor uw pensioen in het jaar 2020. Op uw loonstrook ziet u uw eigen bijdrage per maand. U moet dan wel de eigen bijdrage van alle maanden bij elkaar op tellen van het jaar 2020.

 
Uw werkgever meldt uw partner aan bij Aegon
In uw pensioenreglement staat wanneer uw partner recht heeft op partnerpensioen. Om uw partner aan te melden hoeft u alleen uw werkgever te informeren. Goed om te weten: In sommige pensioenregelingen is aanmelding van uw partner verplicht. Kijk daarom altijd even in uw pensioen 1-2-3 in Mijn Aegon. Geef de volgende gegevens aan uw werkgever door:
 • Uw deelnemernummer (dit vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht of in Mijn Aegon)
 • De naam en voorletters van uw partner
 • De geboortedatum van uw partner
 • Het geslacht van uw partner
 • Het BSN van uw partner
 • De ingangsdatum van uw samenlevingsverband
 • Het soort samenlevingsverband
U kunt de gegevens ook zelf aan ons doorgeven
We ontvangen uw partneraanmelding graag via de pagina: Partner aanmelden voor pensioen.

Bent u al met pensioen?
Dan kunt u uw partner alleen aanmelden als uw partners was volgens het pensioenreglement vóór u met pensioen ging. Werd u partners na uw pensionering? Dan heeft uw partner geen recht op partnerpensioen. 
In uw pensioenregeling zijn uw partnergegevens niet bij ons bekend
Dat is op dit moment geen probleem. We hebben uw partnergegevens nodig als u uit elkaar gaat of als u overlijdt.  

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap?
In geval van echtscheiding of overlijden geeft de gemeente uw partnergegevens aan ons door. U hoeft dan niets te doen. Voorwaarde is wel dat uw BSN-nummer bij ons bekend is. Het is belangrijk dat u dat controleert in Mijn Aegon.

Woont u samen?
Ook dan heeft uw partner vaak recht op een uitkering partnerpensioen als u overlijdt. Het is voor ons dan belangrijk om te weten wie uw partner is. Meld uw partner via uw werkgever aan voor de pensioenregeling met: 
 • Naam en voorletters
 • Geboortedatum
 • Geslacht
 • BSN
 • De ingangsdatum van het samenlevingsverband
 • Het soort samenlevingsverband (samenwonen met of zonder akte)
U kunt natuurlijk ook zelf uw partnergegevens doorgeven via: www.aegon.nl/pensioen/partneraanmelden
De factor A op het pensioenoverzicht 2022 is voor belastingaangifte in 2023
Het pensioenoverzicht laat de stand van uw pensioen zien per 31 december 2021. Had u (een periode) een actief dienstverband in 2021? Dan heeft u ook een factor A. U gebruikt deze factor A bij de belastingaangifte in het jaar 2023.

U moet de factoren A bij elkaar optellen
Op elk pensioenoverzicht van een actief dienstverband staat een factor A. Deze factoren A moet u bij elkaar optellen voor het berekenen van uw jaarruimte.