Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Schrikken
Blog Nieuws 5 weetjes over het jaaroverzicht

5 weetjes over het jaaroverzicht

31-01-2020

De jaaroverzichten zijn weer in de maak óf al in je digitale brievenbus. Feest! Maar niet eentje waar je de slingers voor ophangt. Want we zien je denken: 'Wat moet ik hiermee?'. We zetten 5 vragen én antwoorden over het jaaroverzicht voor je op een rij. Ga er even lekker voor zitten, zorg voor wat lekkers erbij… Ben je er klaar voor? Go!

1. Het jaaroverzicht… Wat is het en wat moet ik ermee?

Een jaaroverzicht is een compleet overzicht van de financiële producten en diensten die je bij een bank of verzekeraar hebt. Voor elk product krijg je een jaaroverzicht. Denk aan een hypotheek, bank- of spaarrekening, beleggingen en leningen. Ben je klant bij meerdere banken? Dan krijg je van iedere bank een apart jaaroverzicht. Dit overzicht heb je nodig bij het invullen van je belastingaangifte. Je vindt daarop gegevens als de betaalde rente en de begin- en eindstand van je hypotheek.

2. Waar vind ik mijn jaaroverzichten? 

Vroeger ontving je jaaroverzichten per post, nu bijna altijd digitaal. Het jaaroverzicht van Aegon vind je bij ‘Jaaroverzicht en mijn documenten’ in Mijn Aegon of de Mijn Aegon-app: je digitale, beveiligde omgeving. Doe je de belastingaangifte in stappen? Sla dan het jaaroverzicht op door op het pdf-icoon te klikken. 

3. Wat is het verschil tussen een jaaroverzicht en een jaaropgaaf?

Een jaaroverzicht is een compleet overzicht van álle producten en diensten die je bij een financiële organisatie hebt. Is een van deze producten een lijfrente? Bijvoorbeeld een Aegon Lijfrente Uitkeren? Dan krijg je daar een jaaropgaaf voor. Hierop staat vermeld hoeveel je bruto hebt ontvangen uit je lijfrente. En hoeveel je hebt betaald aan belasting en sociale premies. Met de gegevens uit de jaaropgaaf controleer je of de vooraf ingevulde belastingaangifte helemaal klopt. 

4. Wanneer ontvang ik het jaaroverzicht?

Sta je, met al deze kennis op zak, nu al te popelen om aangifte te doen? Je ontvangt het jaaroverzicht van Aegon uiterlijk vóór 1 maart 2020. Wil je meer weten? Bekijk dan het verzendschema per Aegon-product. Tussen 1 maart en 1 mei kan je je belastingaangifte doen. 

5. Bij wie of waar kan ik terecht voor meer informatie?

Het jaaroverzicht is natuurlijk maar een klein onderdeel van de jaarlijkse belastingaangifte. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van de Belastingdienst. Of op die van Aegon. 

 

laptop verzekeren

Checklist belastingaangifte

Alle papieren bij de hand voor je belastingaangifte? We helpen je met onze handige checklist!

Download de checklist

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.