Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zo krijg je meer grip op je geld!

Blog Sparen Zo krijg je meer grip op je geld!
23-03-2022

Koffietje hier, terrasje daar... met het mooie weer op komst en alle horeca die weer open is, geef je snel weer meer geld uit. Hou jij nog altijd grip op je bankrekening? We helpen je op weg met 4 belangrijke stappen!

1. Doe de Geldfit-test

Denk je eigenlijk nooit na over geld? Of maak je je juist zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Doe de Geldfit-test van de Nederlandse Schuldhulproute. Deze helpt om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst. 

2. Ordenen maar!

Grip krijgen op je geldzaken. Dat klinkt goed, maar waar begin je? Het krijgen van overzicht is vaak een goede eerste stap. Dat geeft rust!

  1. Maak op je computer mapjes aan voor belangrijke documenten, per categorie. Denk aan energie, verzekeringen en belastingen.
  2. Krijg je facturen of andere belangrijke documenten binnen via de mail? Sleep ze meteen naar de juiste map.
  3. Ontvang je iets per post? Download een app om dit papierwerk makkelijk met je telefoon in te scannen, zoals Scannable of Prizmo 5. 

3. Zet je maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rij

Hoeveel geld komt er eigenlijk binnen? En wat geef je uit? Je ontdekt het door alles eens op een rij te zetten. 

  1. Begin met je inkomsten. Vergeet daarbij niet de toeslagen die je misschien krijgt, zoals je zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderbijslag. 
  2. Zet daarna al je uitgaven onder elkaar. Van vaste lasten zoals je huur of hypotheek, tot dagelijkse uitgaven waaronder je boodschappen. En hou ook rekening met de ‘latte factor’! Oftewel de kleinere uitgaven die onbewust uit je portemonnee verdwijnen. Een koffietje, broodje, zakje drop… 

Voor een goed overzicht is het handig om:

  • Een papieren of online huishoudboekje te gebruiken. Ontdek welke bij je past.
  • De mogelijkheden te kennen van je bankierenapp. Zo kan je daarmee vaak makkelijk inzien hoeveel geld je maandelijks besteedt aan bijvoorbeeld sport, boodschappen en kleding. En kan je toekomstige uitgaven voorspellen.
Aegon geldfit

Slimme keuzes voor straks

Wil jij het beste uit je leven halen? En kun je daarbij hulp gebruiken als het om geldzaken gaat? Doe de Geldfit-test van de Nederlandse Schuldhulproute. Deze helpt met vooruitdenken, zodat je nú slimme keuzes kunt maken voor een financieel gezonde toekomst. 

Doe de Geldfit-test

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!