Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

"Dat opa en oma bij ons komen wonen, vinden de kinderen te gek"

Blog Vooruitdenken Dat opa en oma bij ons komen wonen, vinden de kinderen te gek
20-10-2021

Patricia (42) en Marcel (42) wonen al jaren met hun zoons Dion (13) en Kodi (5) en dochter Lola (7) in een twee-onder-een-kap-woning. Toen onlangs het huis van de buren te koop kwam, besloten ze hun woonruimte daarmee uit te breiden. En een deel van het huis beschikbaar te stellen voor haar ouders. 

"We konden vooruitdenken..."

Patricia: “Toen we in 2003 ons huis kochten, dachten we niet dat we er zó lang zouden wonen. Het was namelijk vrij klein. Gelukkig bleken er wel mogelijkheden. We konden vooruitdenken. We hebben in de loop van de jaren van alles aan- en opgebouwd."

Vooruitdenktip

Ook als je je huis in fases verbouwt, is het slim om nu de juiste keuzes te maken voor later. Bedenk alvast hoe je de verbouwing financiert en doe de Verzekering Fit-Check. Aegon denkt met je mee vooruit.

Opbouwen, uitbouwen en verduurzamen

Patricia: "Met uiteindelijk drie kinderen, hadden we toch meer ruimte nodig. Toen vorig jaar plots het huis - onder hetzelfde dak - van de buren te koop kwam, twijfelden we geen moment. Deze kans moesten we grijpen. Het regelen van alle papieren en vergunningen voor een nieuw perceel was best een gedoe, maar het lukte. We wonnen financieel advies in en een extra hypotheek met bouwdepot bleek mogelijk. Mijn man heeft een loodgietersbedrijf, dus hij kon veel zelf doen. Dat scheelde weer in de kosten.

Gaandeweg kwamen we erachter dat onze ‘nieuwe’ woning ook heel geschikt zou zijn voor mijn ouders. Vooral heel gezellig, ze zijn allebei nog fit. Maar mochten ze ooit zorg nodig hebben dan kunnen wij ze verzorgen in ons huis. Ik ben enig kind en de zorg voor mijn ouders zal dus op mij neerkomen. Mijn opa en oma zijn ook zoveel mogelijk thuis verzorgd. Toen moesten mijn ouders veel heen en weer om alles voor hen te kunnen regelen. We vinden het heel fijn dat wij dit later voor mijn ouders kunnen doen, mocht dat nodig zijn. Zonder ook maar één stap uit de deur te hoeven zetten. 

Toen we mijn ouders vroegen of ze in een eigen gedeelte van onze woning wilden komen wonen, zagen ze dat ook zitten. Onze kinderen sprongen direct een gat in de lucht. Een grotere kamer én opa en oma vlakbij: geweldig.
En ook nog eens handig: als trouwambtenaar werk ik op onregelmatige uren, maar zo heb ik aan oppas natuurlijk geen gebrek. 

In januari begonnen we met slopen en de grote verbouwing. We verduurzaamden direct de hele woning. Het is een oud huis, dus dat was wel nodig. We kozen voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie en nieuw kozijnen. Ook hiermee kunnen we op den duur natuurlijk kosten en energie besparen."

Vooruitdenktip

Plannen om je huis duurzamer te maken? Zonnepanelen, triple glas of van het gas af. Het zijn slimme, groene woonkeuzes die je nu kunt maken, om er straks profijt van te hebben. Aegon helpt je hier graag bij.

Helemaal 2022: Een echte drie-generatie-woning

"Het nieuwe huis is opgesplitst zodat we de bovenverdieping bij ons huis konden betrekken. De begane grond is uitgebouwd om een mooie grote woning te creëren voor mijn ouders. En een tussendeur maakt het mogelijk om van het ene huis naar het andere te gaan. Daardoor ontstaat straks een grote drie-generatie-woning. Die deur kan dus ook gewoon dicht hoor, voor alle gewenste privacy.”

Denk jij ook aan verduurzamen, verhuizen of verbouwen?

Door nú slimme keuzes te maken, creëer je mogelijkheden voor later. Of het nu gaat om je hypotheek, verzekeringen of het verduurzamen van je huis. Bij het realiseren van grote woonplannen helpt Aegon je om vooruit te denken. Kijk voor meer informatie en tips op aegon.nl/vooruitdenken

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de online redactie van kekmama.nl

verbouwen

Je huis verbouwen

Een aanbouw aan je huis? Kookeiland in je keuken? Je woondromen laten uitkomen begint met vooruitdenken. Want alle slimme keuzes die je nu maakt, zorgen voor meer financieel én wooncomfort later. Graag helpen we je op weg met vooruitdenken voor je verbouwing.

Alles over verbouwen
 

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?