Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon Beheerd Beleggen

Uw geld laten beleggen tegen lage kosten
0.00/10 based on reviews
beleggen
Eenvoudig en geen omkijken
Slimme spreiding
Lage kosten
Wat & hoe

Wat is Aegon Beheerd Beleggen?

Voordelen & nadelen

Wanneer wel Aegon Beheerd Beleggen?

Eenvoudig en geen omkijken

Onze experts doen het werk voor u.

Uw geld wordt wereldwijd belegd

Zo loopt u minder risico.

De kosten zijn laag

En dat levert u meer op. 

Waarom niet Aegon Beheerd Beleggen?

Zelf alle beleggingsbeslissingen nemen?

Dan past Aegon Beheerd Beleggen niet bij u. En kunt u beter overstappen naar een andere aanbieder.

Wilt u een laag bedrag beleggen?

Wij raden u aan om minimaal €6.500,- te beleggen, omdat anders de totale kosten te zwaar wegen ten opzichte van uw rendement.

Kosten & risico's

Wat kost Aegon Beheerd Beleggen?

Advies en openen via een een adviseur 

Een onafhankelijk adviseur stelt de advieskosten en kosten voor het openen van het product zelf vast. Vraag ernaar bij uw adviseur. Een Aegon adviseur geeft verschillende vormen van advies, elk met hun eigen tarief. Bekijk de verschillende tarieven.

 

Aan- en verkoopkosten Geen
Vaste kosten € 30,- servicevergoeding per jaar
Fondskosten

0,18% - 0,20% per jaar

(afhankelijk van de verdeling van de fondsen waarin belegd wordt)

Variabele kosten 0,35% beheervergoeding per jaar

 

Een minimale inleg? Die is er niet. Maar stapt u in met een klein bedrag, dan betaalt u naar verhouding veel kosten. Dat komt door de vaste jaarlijkse servicevergoeding. Een goede vuistregel is een bedrag van € 6.500,-. U bent natuurlijk niet verplicht om € 6.500,- in te leggen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te beginnen met een lager bedrag en op een later moment maandelijks bij te storten.

Bent u benieuwd naar de invloed van de kosten  op het rendement van de beleggingen? Bekijk het kostenvoorbeeld

 

 


Risico's

Aan beleggen zijn risico's verbonden

Goed om te weten: met beleggen loopt u risico’s. De waarde van uw beleggingen kan namelijk schommelen. U kunt (een deel van) uw inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat u een langere tijd niet nodig heeft. Lees meer over de risico’s

Kenmerken

Productkenmerken van Aegon Beheerd Beleggen

Storten, opnemen en opzeggen

Storten

U kunt in één keer een bedrag inleggen of maandelijks een vast bedrag. Tussentijds extra storten is ook mogelijk.

Opnemen

Mocht u uw geld geheel of gedeeltelijk willen opnemen dan kan dat uiteraard. U kunt met uitzondering van Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente altijd uw geld opnemen. Belangrijk is dat u zich realiseert dat u hiermee niet in lijn met uw beleggingsdoelstelling handelt zoals vastgelegd in uw beleggingsprofiel.

Opzeggen

U kunt uw Aegon Beheerd Beleggen eenvoudig opzeggen. Dit kan uiteraard niet bij uw Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente doordat u een bedrag opbouwt met fiscaal voordeel. Opzeggen is vaak fiscaal nadelig. Heeft u een bedrag opgebouwd dat onder de bovengrens van een kleine lijfrente zit? Dan betaalt u 52% belasting als u uw lijfrente afkoopt. Zit u boven deze bovengrens, betaalt u ook nog 20% revisierente. Revisierente is een boeterente die u betaalt omdat u uw lijfrente afkoopt.

Wel kunt u de waarde van uw Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente op ieder moment overdragen naar een soortgelijk lijfrenteproduct bij een andere aanbieder.

 

Beleggings- en risicoprofielen

Om voor u te kunnen beleggen, hebben wij uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. U kunt kiezen voor een risicoprofiel met minder risico. Behalve als u na de vragenlijst uitkomt op het profiel met het minste risico: defensief.

Aegon Beheerd Beleggen kent 4 risicoprofielen:

  • Defensief
  • Neutraal
  • Offensief
  • Zeer offensief

Bekijk de volgende pagina voor meer informatie over beleggings- en risicoprofielen.

 

Risicoafbouw  

Bij risicoafbouw gaan wij minder risicovol voor u beleggen zodra de doeldatum dichterbij komt. Belegt u voor een (gedeeltelijke) aflossing van uw hypotheek? Of belegt u voor een pensioen of noodzakelijke uitgaven in de toekomst en bent u geheel of voor een groot deel afhankelijk van het geld dat wij voor u beleggen? Dan passen we automatisch risicoafbouw toe. Is dat niet het geval? Dan kunt u ook zelf voor risicoafbouw kiezen.

 

Rendement en risico

Wilt u meer informatie over rendement en risico? Bekijk het schema met het verwachte rendement, het neerwaarts risico en de minimale beleggingshorizon voor elk risicoprofiel.

 

Fondsen

We beleggen voor u in twee fondsen:

 

Daarnaast kan het zijn dat een deel van uw belegginsportefeuille bestaat uit liquide middelen. De twee bovenstaande beleggingsfondsen zijn speciaal voor de Nederlandse klanten van Aegon ontwikkeld. Ze worden beheerd door Aegon Investment Management B.V. In de informatiewijzer leest u meer over deze twee fondsen. En hoe er binnen deze fondsen wordt belegd. 

 

Beleggingsbeleid

Ons beleggingsbeleid is gericht op de langere termijn. Beleggen op de langere termijn heeft een risicodempend effect. Ons beleggingsbeleid bestaat uit verschillende onderdelen. In de Informatiewijzer leest u hier meer over. Bijvoorbeeld hoe we de beleggingsverdeling van uw portefeuille bepalen en de risico’s spreiden. En hoe we omgaan met herbalanceren en verantwoord beleggen. Lees meer in de informatiewijzer.

 

U blijft goed op de hoogte

Over uw geld wilt u niet verrast worden. Daarom ontvang u elk kwartaal van onze experts een update over uw beleggingen. We blikken daarin terug op de ontwikkelingen in de financiële markten en vertellen wat we voor u hebben gedaan. Zo weet u wat er met uw geld gebeurt. In Mijn Aegon en de Mijn Aegon app ziet u dagelijks hoe het met uw beleggingen gaat. Dus waar en wanneer u maar wilt, ziet u hoe uw beleggingen ervoor staan.
 

Wijzigingen doorgeven

Wijzigt uw financiële of persoonlijke situatie? Dan kunnen ook uw beleggingsprofiel en risicoprofiel wijzigen. Het is belangrijk dat u wijzigingen aan ons doorgeeft. Eenmaal per jaar vragen wij u dan ook om opnieuw een vragenlijst in te vullen.

 

Aegon Beheerd Beleggen en Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente zijn producten van Aegon Bank N.V. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd in Den Haag, handelsregister 30100799, Postbus 35, 8900 AA Leeuwarden. Aegon Bank N.V. is ingeschreven in het register van de AFM en DNB.

Advies & afsluiten

Weet u genoeg? Dan kunt u het direct aanvragen.

Weet u genoeg? Dan kunt u het direct aanvragen.

Zelf online afsluiten

U kunt Aegon Beheerd Beleggen zelf online afsluiten. Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente kunt u alleen afsluiten via een adviseur.

Veelgestelde vragen

Welke vergoedingen en kosten betaal ik voor Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?
Bij Aegon Beheerd Beleggen heeft u te maken met twee soorten vergoedingen
Dit zijn vergoedingen voor Aegon Beheerd Beleggen en de fondskosten van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen. 

U betaalt onderstaande vergoedingen 
Deze vergoedingen brengen we achteraf per kwartaal in rekening: 
  • een vaste servicevergoeding van €30,- (incl. btw) per beleggingsrekening per jaar
  • een beheervergoeding van 0,35% (incl. btw) over het belegd vermogen per jaar
De vergoedingen worden afgeschreven van de transactierekening, hierdoor kunt u een negatief saldo zien. Dit lossen wij op door participaties uit uw portefeuille te verkopen. U ziet deze vergoedingen na inhouding bij uw transacties in Mijn Aegon. 

De fondskosten zijn al verwerkt in de dagelijkse koers van de beleggingsfondsen
En zijn dus al van uw nettorendement afgetrokken. We laten de fondskosten wel apart zien in uw kwartaalrapportage. Zo heeft u inzicht in de totale kosten. 
Over het jaar 2016 waren de kosten voor deze fondsen respectievelijk 0,18% en 0,20%. Hoe hoog deze fondskosten voor u zijn, is afhankelijk van hoeveel er gemiddeld per jaar in de fondsen voor u is belegd.

Meer informatie over de vergoedingen, de fondskosten en de actuele fondsinformatie vindt u in de Informatiewijzer en op onze pagina Fondsen en koersen.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

In welke fondsen wordt belegd bij Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?
Er wordt voor u belegt in twee fondsen
Voor uw Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop, beleggen onze experts in het Aegon Diversified Bond Fund en het Aegon Diversified Equity Fund II. In Mijn Aegon ziet u voor welk bedrag u in de fondsen belegd.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Hoe open ik een Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente?

U opent een Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente via uw adviseur 
Laat daarvoor uw gegevens achter op ons webformulier Adviesgesprek Beheerd Beleggen. Uw eigen adviseur of een adviseur van Aegon neemt dan contact met u op. Heeft u geen eigen onafhankelijk adviseur en gaat hier uw voorkeur naar uit? Kiest u dan op het formulier voor de optie ‘Onafhankelijk adviseur’. Of u zoekt zelf naar een adviseur bij u in de buurt op onze pagina Zoek een onafhankelijk adviseur.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.