Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Hypotheek Een bouwkundige of bouwtechnische keuring

Een bouwkundige of bouwtechnische keuring

Bouwkundige keuring

Bent u verliefd op een prachtig oud huis? Een huis met geschiedenis, met karakter? Wacht dan nog even met bieden. En overweeg eerst een bouwkundige keuring te laten doen. Want zo’n huis ziet er misschien van buiten mooi uit. Maar is de binnenkant net zo fraai? Oude huizen kunnen allerlei gebreken hebben. Sommige zijn makkelijk te zien: lekkage, rotte kozijnen. Andere gebreken vallen niet op, maar daar moet vroeg of laat wel iets aan gebeuren. En dat kan veel geld kosten. Met een bouwkundige keuring voorkomt u nare verrassingen.

Wat is een bouwkundige keuring?
Waar kijkt een bouwkundig ingenieur allemaal naar?
Wat kost een bouwkundige keuring?

Ook voor nieuwere huizen

Ook bij nieuwere huizen is een bouwkundige keuring een goed idee. In huizen van acht jaar en ouder kunnen al kleine gebreken ontstaan. Zoals een krimpscheur, of dubbel glas dat lek is. Doet u daar niets aan, dan wordt reparatie alleen maar duurder. Met een bouwkundige keuring spoort u ze vroeg op. Daardoor kost het minder tijd (en minder geld) om ze te repareren. In het bouwkundig rapport staat ook wat u komende vijf jaar moet herstellen of vervangen. Zo weet u met welke klussen u de komende jaren rekening moet houden.

Een bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde

U kunt op een huis bieden ‘onder voorwaarde van bouwkundige keuring’. Dat betekent dat u de bouwkundige keuring opneemt als ontbindende voorwaarde. Blijken er belangrijke gebreken te zijn? En kost het u te veel geld om die gebreken te herstellen? Dan kunt u de koop ‘ontbinden’. Dat betekent dat u van de koop afziet. U moet dan wel eerst een grens bepalen, bijvoorbeeld € 5.000,-. Komen de herstelkosten boven die grens uit, dan gaat de koop niet door.

Jonge man achter laptop

Bespreek het met een specialist

Als u meer informatie wilt over een bouwkundige keuring, kunt u een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur beantwoordt uw vragen over de bouwkundige keuring. Uw adviseur kan een Aegon-adviseur zijn, of een onafhankelijke adviseur.

Bekijk de adviesmogelijkheden