Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Een schade-expert en contra-expertise: hoe werkt dat?

Schade is heel vervelend. U wilt het liefste dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. En dat u de schade vergoed krijgt. Dat begrijpen wij bij Aegon heel goed. Daarom schakelen wij bij schade een expert in. Hier leest u hoe deze schade-experts werken. En wat u kunt doen als u het niet eens bent met de schade-expert.

Wij hebben onze eigen expertisedienst

Een schade-expert is iemand die bekijkt hoe groot de schade is en hoe de schade is ontstaan. Aegon heeft een eigen groep schade-experts. Wij noemen dit een expertisedienst. Deze expertisedienst voert in principe expertise op afstand uit. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, met foto’s of in een videoverbinding met u. 

Als expertise op afstand niet mogelijk is schakelen wij onze partners in

Soms kan onze expertisedienst de schade niet op afstand beoordelen. Dan schakelen wij een onafhankelijk expertisebureau in. Wij werken hiervoor altijd samen met dezelfde bedrijven: Dekra en CED. 

Als u het niet eens bent met de schade-expert kunt u dat aangeven

Aegon schakelt dus een expert in om de schade te beoordelen. Deze expert bepaalt hoe groot de schade is. Misschien bent u het niet eens met dit oordeel. Geef dit dan aan bij onze schade-expert. En vertel ook waarom u het er niet mee eens bent. Uw adviseur kan u hierbij helpen.

U kunt zelf een contra-expert inschakelen

Bent u het niet eens met het oordeel van onze schade-expert? Dan kunt u een eigen expert inschakelen. Zo iemand heet een contra-expert. Deze contra-expert regelt namens u de schade met onze expert. Wilt u een contra-expert inschakelen? Bespreek dit dan eerst met onze schade-expert of met uw adviseur. Zij kunnen u hier meer informatie over geven. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met Aegon.  

Wij vergoeden de kosten voor een contra-expert 

Aegon betaalt de kosten voor een contra-expert. Maar is uw expert duurder dan onze schade-expert? Dan zullen wij de extra kosten toetsen aan redelijkheid. Neem contact op met Aegon voor meer informatie. 

Let op! Wij vergoeden alleen kosten die zijn gemaakt om de hoogte van het schadebedrag vast te stellen. Kosten voor andere belangenbehartigers die door u worden ingeschakeld, zoals een toedrachtonderzoeker, vergoeden wij niet.