Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Een schade-expert en contra-expertise: hoe werkt dat?

Schade is heel vervelend. U wilt het liefste dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. En dat u de schade vergoed krijgt. Dat begrijpen wij bij Aegon heel goed. Daarom schakelen wij bij bepaalde schades (afhankelijk van de aard en soort schade) een expert in. Hier leest u hoe deze schade-experts werken. En wat u kunt doen als u het niet eens bent met de schade-expert.

Wij hebben onze eigen expertisedienst

Een schade-expert is iemand die bekijkt hoe groot de schade is en hoe de schade is ontstaan. Aegon heeft een eigen groep schade-experts. Wij noemen dit een expertisedienst. Deze expertisedienst voert in principe expertise op afstand uit. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, met foto’s of in een videoverbinding met u.

Als expertise op afstand niet mogelijk is schakelen wij onze partners in

Soms kan onze expertisedienst de schade niet op afstand beoordelen. Dan schakelen wij een onafhankelijk expertisebureau in. Wij werken hiervoor altijd samen met dezelfde bedrijven: Dekra en CED.

Als u het niet eens bent met de schade-expert kunt u dat aangeven

Aegon schakelt dus een expert in om de schade te beoordelen. Deze expert bepaalt hoe groot de schade is. Misschien bent u het niet eens met dit oordeel. Geef dit dan aan bij onze schade-expert. En vertel ook waarom u het er niet mee eens bent. Uw adviseur kan u hierbij helpen.

U kunt zelf een contra-expert inschakelen

Bent u het niet eens met het oordeel van onze schade-expert? Dan kunt u een eigen expert inschakelen. Zo iemand heet een contra-expert. Deze contra-expert regelt namens u de schade met onze expert. Wilt u een contra-expert inschakelen? Bespreek dit dan eerst met onze schade-expert of met uw adviseur. Zij kunnen u hier meer informatie over geven. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met Aegon. 

Wij vergoeden de kosten voor een contra-expert

Aegon betaalt de kosten voor een contra-expert. Maar is uw expert duurder dan onze schade-expert? Dan zullen wij de extra kosten toetsen aan redelijkheid. Wij toetsen de redelijkheid van de extra kosten in twee stappen:

Stap 1: is contra-expertise noodzakelijk?

Was er überhaupt contra-expertise nodig?

Voor sommige schades is geen expertise noodzakelijk. Of is er geen discussie over de hoogte van de schade. We zien soms dat een contra-expert al op voorhand wordt ingeschakeld.
In dit soort gevallen vinden wij vergoeding van de kosten van de contra-expert niet redelijk. Wij vergoeden deze dan wel, maar altijd tot maximaal de kosten van onze eigen expert. Het meerdere komt dan niet voor vergoeding in aanmerking.

Stap 2: Als contra-expertise noodzakelijk is

Er kunnen situaties zijn, dat u als klant gebruik wilt maken van een contra-expert. Bijvoorbeeld omdat u het niet eens bent met het oordeel van onze expert. Wij vergoeden de kosten van een contra-expert op voorwaarde dat deze redelijk zijn en in verhouding tot de schade die zich voordoet. Wilt u een contra-expert inschakelen, houdt er dan rekening mee dat wij de kosten zullen toetsen aan o.a. deze criteria:

  • Uurloon:  het uurloon moet lijn zijn met het gemiddelde uurloon van onze experts.
  • Aantal uren: moet in lijn zijn met het gebruikelijk aantal uren die een expert nodig heeft. En in verhouding tot de schade.
  • Bijkomende kosten: denk hierbij aan bijvoorbeeld reiskosten en hotelkosten. Ook deze moeten redelijk zijn en in verhouding tot de schade.

 

Iedere schade is uniek en daarom kijken we naar het volledige dossier om voor u tot een zo eerlijk mogelijke vergoeding te komen.

Twijfelt u of de kosten van uw contra expert binnen de criteria vallen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met uw adviseur. U kunt ook contact met ons opnemen. Meer informatie vindt u op www.aegon.nl/klantenservice.

Let op! Wij vergoeden alleen kosten die zijn gemaakt om de hoogte van het schadebedrag vast te stellen. Kosten voor andere belangenbehartigers die door u worden ingeschakeld, zoals een toedrachtonderzoeker, vergoeden wij niet.