Alternatieven voor sparen

Op 1 september 2021 stopt Aegon Sparen. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat u straks met uw geld moet doen.  Daarom leggen we enkele alternatieven aan u voor.
Zie ook Aegon Sparen stopt

Geld laten beleggen

De laatste jaren zijn steeds meer mensen gaan beleggen. In de huidige tijden van lage spaarrentes kan beleggen een aantrekkelijke manier zijn om een deel van uw vermogen sneller te laten groeien. Maar niet iedereen heeft tijd en zin om constant de beurs in de gaten te houden. Daarom kunt u bij Aegon uw geld laten beleggen door een expert. Het is wel goed om te weten dat er aan beleggen kosten en risico’s zijn verbonden.
Meer over beleggen

Sparen voor uw pensioen

Met een lijfrente bouwt u extra pensioeninkomen op met fiscaal voordeel. U legt dan periodiek of eenmalig een bedrag in op een lijfrenterekening. Wanneer u met pensioen gaat, laat u het opgebouwde bedrag maandelijks of jaarlijks uitkeren. Het aantrekkelijke aan lijfrente is dat u geen vermogensbelasting hoeft te betalen over het bedrag dat u heeft opgebouwd.
Meer over lijfrentesparen

Sparen bij Knab

Knab is een online bank die het anders doet. Daarom staat bij Knab de 'K' van klant voorop. Met één bankpakket van Knab (€5 per maand) kunt u tot wel 5 betaalrekeningen mét betaalpas openen en zoveel spaarrekeningen als u wilt. U kunt elke rekening een eigen naam geven of een spaardoel instellen. Zo regelt u al uw geldzaken overzichtelijk in één pakket. En altijd de fijnste persoonlijke service.
Meer over Knab

Andere alternatieven

Investeer in uw huis
Bekijk
Belastingvrije schenking
Bekijk
Blijven sparen
Bekijk
Investeren in crowdfundprojecten
Bekijk

Investeer in uw huis

Heeft u een eigen woning waar u een hypotheek op heeft? Dan kunt u door extra af te lossen, besparen op uw maandlasten en uw hypotheek eerder afbetalen. Dit kan zeker verstandig zijn als u een aflossingsvrije hypotheek heeft. Wilt u weten of extra aflossen op uw hypotheek voor u een goed idee kan zijn?

Lees het hier

Belastingvrije schenking

Vermogen opbouwen doet u niet altijd puur voor uzelf.  In Nederland betaalt u boven een vrijstellingsbedrag vermogensrendementsheffing. Zo wordt uw spaargeld niet alleen minder waard door inflatie, maar ook door belasting. Dit kunt u vermijden door te schenken. Bijvoorbeeld aan een kind of kleinkind. Op de website van de Belastingdienst leest u hier meer over.

Meer over schenken

Blijven sparen

Sparen is, ondanks de lage rente,  nog steeds een populaire manier om geld opzij te zetten. Dat komt vooral doordat sparen laagdrempelig en relatief veilig is. Vanaf 1 september biedt Aegon geen spaarmogelijkheid meer. Wilt u door blijven sparen? Vergelijk op bankenvergelijking.nl de meest populaire (online) spaarrekeningen op rente en voorwaarden.

Investeren in crowdfundprojecten

Steeds meer mensen ontdekken crowdfunding als een serieuze vorm van investeren. Sommige gevallen van crowdfunding werken namelijk als een zakelijke lening: u leent geld uit aan veelbelovende bedrijven of projecten en in ruil daarvoor krijgt u rente uitgekeerd die hoog kan oplopen. Ook voor crowdfunding geldt dat er kosten en risico’s aan verbonden zijn.

Goed om te weten

Deze informatie is puur informatief en niet bedoeld als een persoonlijk advies. Maak altijd uw eigen overweging. Aan bovenstaande manieren om vermogen op te bouwen kunnen kosten en risico’s verbonden zijn. Uw vermogen kan meer waard worden, maar ook minder. Wat voor u de beste manier is om vermogen op te bouwen, hangt bijvoorbeeld af van uw kennis en ervaring, financiële situatie, uw risicobereidheid, uw financiële doelen en uw horizon.

Image
Vind een onafhankelijk adviseur

Advies nodig?

Wilt u advies over een bepaald financieel product of gewoon eens praten over wat het beste voor u zou zijn? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur of met een adviseur van Aegon.

Vind een onafhankelijk adviseur