Zonnepanelen plaatsen

Het zelfstandig plaatsen van zonnepanelen kan risico's met zich meebrengen. We leggen je kort uit hoe het zit met het plaatsen van deze duurzame energiebron. Gewoon door de meestgestelde vragen te beantwoorden.

Zonnepanelen verzekeren? Bereken je premie
Image
Mannen met zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen zelf plaatsen?

Goede vraag en lastig antwoord. Het plaatsen van zonnepanelen is namelijk vakwerk. Installeer je zonnepanelen niet op de juiste manier en ontstaat hierdoor bijvoorbeeld brand? Dan kan het zomaar zijn dat je de schade zelf moet betalen. Over het algemeen geldt daarom: bij twijfel niet zelf doen. Niet omdat het niet mag, maar door het risico dat je loopt.

Image
Verduurzamen Aegon

Wat zijn de risico’s als je zelf zonnepanelen plaatst?

  • Geen garantie Als je zelf zonnepanelen plaatst, ben je ook verantwoordelijk voor het installeren. Maak je een foutje en levert dat schade op? Dan kan je meestal geen aanspraak maken op garantie van bijvoorbeeld je zonnepanelen of omvormer(s).

  • Verkeerd aansluiten van zonnepanelen Dit kan gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van brand. Maar ook: je kan zomaar minder energie opwekken omdat de zonnepanelen niet goed zijn aangesloten.

  • Een ongeluk zit in een klein hoekje Zeker als je zonnepanelen op je dak gaat installeren, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Vraag jezelf goed af of je dat risico wel wil nemen.

Maak je zonnepanelen schoon?

Jazeker. Voor het schoonmaken van zonnepanelen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Hoe zit het met de verzekering?

Met de Aegon Opstalverzekering zijn je zonnepanelen standaard meeverzekerd. Meer weten? Bekijk dan onze pagina zonnepanelen verzekeren.

Ben je ergens anders verzekerd? Vraag het dan na bij je verzekeraar of stap over binnen een paar minutenBereken je premie

Zijn je zonnepanelen verzekerd tegen schade?

Zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd bij onze opstalverzekering. Je hoeft dus niet te melden dat je ze hebt. Lees op de pagina zonnepanelen verzekeren in welke situaties schade(s) bij zonnepanelen verzekerd zijn. 

Zonnepanelen verzekeren? Bereken direct je premie

Zonnepanelen schoonmaken: is het nodig?

Helaas wel. Maar wees gerust: het hoeft niet heel vaak. We geven je tips over het hoe en wanneer. Dan hoef jij niet te vaak het dak op. En blijven je zonnepanelen in topconditie.

Alles over zonnepanelen schoonmaken

Meer weten over verduurzamen? Lees onze blogs!

Image
Verduurzamen Aegon

Gerrit: “We verduurzamen ons huis stap voor stap"

Van een huis met gele bakstenen en enkel glas naar een architectonisch hoogstandje. Aegon-medewerker Gerrit de Jong (40) en zijn vrouw kregen het voor elkaar tijdens een flinke verbouwing. Gerrit: “We wilden graag een duurzamere woning met meer ruimte én een moderne uitstraling.”

Lees verder
Image
Aegon wat kost verduurzamen

‘Verduurzamen? Doen! Het levert écht wat op.’

Door vooruit te denken zag Frank potentie in een gedateerde boerderij. Er moest flink wat verbouwd worden om de boel de 21ste eeuw in te krijgen. Dat bleek een uitgemeten kans om ook te verduurzamen. Een slimme keus voor later. Benieuwd naar hoe hij dat heeft aangepakt? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Lees verder
Image
Zonnepanelen Aegon

Collectief aan de zonnepanelen met spaargeld. Dat is twee vliegen in één klap!

Ze zijn broer en zus, buurman en buurvrouw en hebben ook nog eens samen zonnepanelen genomen. Silde en Maarten maken van verduurzaming een familiefeestje!

Lees verder

Onze 24-uursbelofte aan jou..

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.

Wonen

Maak van je huis een veilige plek. Hoe je dat doet?

Lees verder
Usabilla Feedback