Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Verzekeren Aegon Overlijdensrisico­verzekering Financiële zekerheid, ook als uw ex-partner overlijdt en de alimentatie wegvalt

Financiële zekerheid, ook als uw ex-partner overlijdt en de alimentatie wegvalt

Extra zekerheid is fijn, vooral als ú degene bent die voor de kinderen zorgt

Een scheiding verandert veel in uw leven. De verdeling van spullen en het regelen van praktische zaken kost veel tijd en energie. En uw kinderen zijn afhankelijk geworden van alimentatie. Juist dan is extra zekerheid fijn. Vooral als ú degene bent die voor de kinderen zorgt.

Met een Aegon Overlijdensverzekering zorgt u ervoor dat er genoeg geld is voor u en uw kinderen. Ook als de alimentatie opeens wegvalt.

Hoe werkt de Aegon Overlijdensrisicoverzekering?

Komt degene die alimentatie betaalt te overlijden binnen de looptijd van de verzekering? Dan keert Aegon het verzekerd bedrag uit aan degene die alimentatie ontvangt. Dit bedrag storten wij dan in één keer op de rekening. Voor deze overlijdensrisicoverzekering betaalt u maandelijks een premie.

Zo kunt u de verzekering gebruiken

Met het uitgekeerde bedrag vangt u het wegvallen van alimentatie op. U kunt ervoor kiezen dat het verzekerd bedrag even hoog blijft. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bedrag verzekeren dat daalt als de kinderen ouder worden. Dan betaalt u minder premie.

De overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten op het leven van uzelf, uw partner of op uw beide levens. Mensen die alimentatie ontvangen, sluiten de verzekering meestal af op het leven van hun ex-partner. Uw ex-partner moet hier wel mee akkoord gaan.

 

Een voorbeeld
Luuk (35) en Carola (33) zijn gescheiden en hebben twee schoolgaande kinderen. Elke maand betaalt Luuk € 950 aan kinder- en partneralimentatie aan Carola. Carola heeft een overlijdensrisicoverzekering ter waarde van € 100.000 op het leven van Luuk afgesloten. Ze koos voor een verzekering met een looptijd van 15 jaar. Hiervoor betaalt Carola € 7,22 per maand. Als Luuk tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangt Carola in één keer € 100.000 netto. Zo heeft Carola voldoende geld om voor zichzelf en voor de kinderen te zorgen.

 

Omdat u het beste wilt voor uw kinderen

Met een overlijdensrisicoverzekering kiest u voor financiële zekerheid. Maar bij het beschermen van uw gezin komt natuurlijk meer kijken. Hoe kiest u bijvoorbeeld een voogd? En stel nu dat u of uw partner komt te overlijden, welke hulp is er dan voor de kinderen?

Bekijk ons product

Bekijk de mogelijkheden van onze overlijdensrisicoverzekering en bepaal wat voor u de beste keuze is. U kunt meteen uw premie berekenen en de verzekering online aanvragen. Liever eerst contact met een adviseur? Ook dat regelt u direct online.

Aegon Overlijdensrisico-verzekering

Uitkering
Vanaf € 25.000,- tot € 2.450.000,- (looptijd: vanaf 5 tot 40 jaar)

Voor wie
Minimaal 18 en maximaal 60 jaar