80-jarige Coos heeft weinig behoefte om nieuwe dingen te kopen

Zegt de inhoud van een portemonnee iets over wie je bent en hoe je met geld omgaat? Bij Aegon denken we van wel. De 80-jarige Coos Kater pakt haar knip erbij. Ze vertelt ons dat zij en haar knip minder onderweg zijn dan vóór de coronacrisis. En dat is nogal wat voor deze actieve dame. 

Image
Portemonnee Coos | Aegon

Knipgetallen

  • Cash in de knip: € 26,50
  • Aantal pasjes: 7
  • Knip sinds: 2016
  • Bijzonderheid: Lidmaatschapskaart toneelvereniging 'O'

Geen oude-vrouwen-portemonnee

We bellen Coos op haar (nieuwe) smartphone. Over de telefoon beschrijft de geboren en getogen Amsterdamse haar knip als ‘geen oude-vrouwen-portemonnee’. Het grote, zwarte exemplaar glimt je tegemoet. Hetzelfde geldt voor Coos zelf trouwens.

Image
Portemonnee Coos | Aegon

Doorbetalen om theater overeind te houden

Het enthousiasme spat er vanaf als Coos vertelt over haar grote hobby: toneelspelen. Zo is ze één van de Benidorm Bastards uit de gelijknamige televisieshow. Ook vertelt ze over haar lidmaatschap bij Toneelvereniging ‘O’. Hier is deze dame inmiddels al 50 jaar actief. De jaarlijkse opvoering van de oudste amateurvereniging van Amsterdam is afgeblazen. “We kunnen nauwelijks repeteren natuurlijk. Wel blijven we betalen voor de geplande repetities in het huistheater. Dit theater krijgt geen subsidie, dus op deze manier hopen we faillissement te voorkomen.“

80 jaar en voornamelijk thuis

De boodschappen doet haar man, die is iets jonger dan Coos. Coos zelf gaat liever de straat niet op als het niet nodig is. Haar man haalt eens in zoveel dagen boodschappen en dan kunnen ze weer even vooruit. Voor de komst van het coronavirus was Coos een druk baasje. Van repeteren en bioscoop bezoeken, tot terrassen en winkelen in de winkelstraten van Amsterdam. Nu brengt ze haar dagen voornamelijk door op haar grote, ouderwetse balkon. En ze netflixt veel.

Minder geld uit de knip

Coos geeft tegenwoordig beduidend minder geld uit. Alleen aan de vaste lasten en de boodschappen. En af en toe aan praktische zaken zoals haar nieuwe smartphone. Die komt in deze tijd goed van pas, bijvoorbeeld om via de app Zoom (ja je leest het goed) te repeteren met haar theatervrienden. Ook belt ze veel om met familie en vrienden in contact te blijven. Aan de boodschappen besteden 80-jarige Coos en haar man wel wat meer geld. Ze maken nu thuis extra lekkere dingen. Een flinke uitsmijter bijvoorbeeld. Verder is ze geen snoeper en eet ze niet zoveel meer als vroeger, dus ze redden het wel met de boodschappen.

Image
Portemonnee Coos | Aegon

Weinig behoefte om nieuwe dingen te kopen

Haar man is van de financiën. Die regelt alles. Vroeger deed ze het zelf, toen haar man nog werkte. Nu vindt Coos het wel prima zo. Of ze veel geld uitgeven? “Als je ouder wordt, heb je niet zoveel behoefte meer om nieuwe dingen te kopen. We zijn niet per se zuinig, want we kopen wel gewoon wat we lekker of mooi vinden." We wensen Coos veel gezondheid toe in deze gekke tijd en daar reageert ze heel luchtig op. “Ik voel me prima en het komt wel goed.”

Image
Aegon finsnap 4 momenten HC

Denk vooruit met FinSnap

Wil jij het beste uit het leven halen? Dan is het belangrijk om vooruit te denken. FinSnap helpt daarbij. Met deze online tool krijg je in 10 minuten inzicht in jouw financiën. Voor nu en voor later.

Gebruik FinSnap
Author Image

Leonie Rozemulder

11 May 2020 10:39