7 anti-inbraaktips van de wijkagent

Het is zomer! Dé tijd voor dagjes weg, een langere reis of een weekendtrip. En voor inbrekers hét moment om hun slag te slaan. Door vooruit te denken, kun je inbrekers vaak slimmer af zijn. Check deze 7 anti-inbraaktips van de wijkagent

Author Image

Redactie | Aegon Blog

27 July 2023 21:01

 

  1. Sluit alle ramen en deuren - Klinkt misschien als een open... uh... deur, maar heel veel mensen vergeten hun ramen en deuren te sluiten. Doe dit niet alleen als je weggaat, maar ook als je aan het rommelen bent in de tuin en je de voorkant van het huis niet in het vizier hebt.

  2. Zorg voor topkwaliteit sloten - Inbrekers hebben vaak maar een paar minuten nodig om binnen te komen. Maak het ze zo moeilijk mogelijk. Zorg voor topkwaliteit hang- en sluitwerkt. Het liefst met SKG-keurmerk en anti-inbraakstrips. 

  3. Maak afspraken met de buren - Blijven je buren thuis als jij op pad gaat? Vraag ze dan om een oogje in het zeil te houden en regelmatig binnen te kijken tijdens een langere vakantie.  

  4. Zorg dat iemand de post weghaalt - Een uitpuilende brievenbus is voor inbrekers hét teken dat er niemand thuis is. Laat dus regelmatig je brievenbus legen door buren, familie of vrienden. Enne: laat ze de post uit het zicht leggen. Dus niet in stapels op de keukentafel die je vanuit het raam kunt zien.

  5. Gebruik buitenverlichting met bewegingssensor - Inbrekers houden niet van licht. Doe daar je voordeel mee en installeer buitenverlichting met bewegingssensor. 

  6. Gebruik een tijdschakelaar - Ook heel handig, een tijdschakelaar op je verlichting. Hiermee gaan elke avond automatisch een paar lampen aan in huis. Zo ziet het er direct bewoonbaarder uit.

  7. Laat iemand de gordijnen open en dicht doen - Kleine moeite, groot effect: buren, familie of vrienden die af en toe je gordijnen open en dicht doen. Op die manier valt het minder op dat er iemand van huis is. 

Image
Inbraak: voorkom schade!

Inbraak voorkomen? Denk vooruit!

Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Zo zorg jij voor een fijn en veilig thuis.

 

Lees meer over Inbraakpreventie