Vooruitdenker Kim: heeft mijn gezin in de toekomst genoeg geld om van te leven? 

Wil je later net zo lekker blijven leven als je nu doet? Eerder met pensioen? Of wil juist nú minder werken? Wat er ook speelt; het is fijn om je financiën op orde te hebben. Voor nu en in de toekomst. Dus start vandaag nog met keuzes maken voor straks. 

Image
Kim FinSnap Aegon

In de serie Vooruitdenkers praten we met verschillende Nederlanders over hun financiële situatie. Hierbij vullen ze FinSnap in. Daarmee brengen ze in tien minuten hun financiën van nu en later in kaart. Dit keer is de beurt aan Kim. Ze wil financieel graag meer inzicht. Aan de ene kant omdat ze voor haar gezin wil weten hoe de geldzaken er nú voorstaan. Én omdat ze benieuwd is naar hoe haar pensioen er financieel uitziet. 

We praten met vooruitdenker:

Wie: Kim Mooiweer (38) 
Verdient de kost met: warehouse coördinator bij een groot postorderbedrijf 
Woont: samen met haar vriendin en twee kinderen van 6 en 16 jaar 
Vraag: heeft mijn gezin in de toekomst genoeg geld om van te leven? 

Om maar met de deur in huis te vallen: hoe ervaar je geldzaken momenteel? 

Kim: “Niet zo best, eerlijk gezegd. We kunnen rondkomen, maar het is geen vetpot. Dit komt onder meer doordat ik in mijn uppie voor het inkomen moet zorgen. Want mijn vriendin heeft sinds de bevalling van onze zesjarige zoon lichamelijke klachten. Hierdoor kan ze al zes jaar niet werken. Dat is soms best pittig. Als warehouse coördinator verdien ik gelukkig genoeg om mijn gezin te onderhouden, maar breed hebben we het niet.” 

“Bij onverwachtse kosten, moeten onze ouders bijspringen” 

Tijd dus om de balans op te maken? 

“Ja, want eerlijk is eerlijk: ik sta bijna nooit stil bij onze geldzaken. Wat komt erin? Wat gaat eruit? En hoe zit het als ik met pensioen ben? Ik had geen idee. Vandaar FinSnap. Tijdens het invullen bleek dat we nu aardig rond kunnen komen. Dat wist ik natuurlijk ook wel. Alhoewel sparen er niet in zit. Dit betekent dat als we onverwachtse kosten hebben, onze ouders moeten bijspringen. Bijvoorbeeld als de auto kapotgaat. Die heb ik écht nodig voor mijn werk, anders kan ik er niet komen.” 

En wat pensioen betreft? 

“Dat is een ander verhaal. Uit FinSnap bleek dat we tegen die tijd te weinig geld hebben als we nú niet iets extra’s opzijzetten. Maar ja… momenteel zit dat er gewoonweg niet in. We houden geen geld over om te kunnen sparen.” 

“Op mijn werk wil ik graag meer uitdaging én een beter salaris” 

Zet dat je aan het denken?  

“Ja, het stimuleert mij rond te kijken voor een andere baan. Niet alleen voor het geld hoor. Ook omdat ik de werkzaamheden die ik nu uitvoer niet mijn ambitie zijn. De uitdaging is al een tijd weg. Ooit studeerde ik toerisme op mbo-niveau. Toen ik van school afkwam, was het lastig om een baan te vinden in die sector. Na wat omzwervingen kwam ik zeven jaar geleden bij mijn huidige werkgever terecht. Ik begon hier aan de band, pakketten sorteren. Ik heb mij opgewerkt tot de positie die ik nu heb. Momenteel zijn er geen doorgroeimogelijkheden. En die wil ik wel graag. Zodat ik weer uitdaging heb én een beter salaris ontvang.” 

Wat zijn je wensen voor de toekomst? 

“Ik hoop dat ik beter in mijn vel ga zitten. Kostwinnaar zijn, is best zwaar. Zeker omdat ik van mijn werk niet veel energie meer krijg. Daarom hoop ik een andere baan te vinden. En het zou mooi zijn als we het financieel breder krijgen. Zodat we wat kunnen sparen. Voor de kinderen en ons pensioen. En natuurlijk hoop ik dat mijn vriendin op den duur weer aan het werk kan.” 

Image
Aegon finsnap 4 momenten HC

Denk vooruit met FinSnap

Wil jij het beste uit het leven halen? Dan is het belangrijk om vooruit te denken. FinSnap helpt daarbij. Met deze online tool krijg je in 10 minuten inzicht in jouw financiën. Voor nu en voor later.

Gebruik FinSnap