Zorgen over de betaling van je hypotheek?

Ben je (binnenkort) werkloos of arbeidsongeschikt? Of heb je een nieuwe baan, met een lager salaris? Veranderingen in je persoonlijke situatie kunnen ervoor zorgen dat je minder inkomsten hebt. Wij begrijpen dat de hypotheeklast dan zwaar kan drukken op je maandelijkse budget. Wij staan voor je klaar om je hierbij te helpen.

Image
Gezin in de keuken

Je inkomen daalt

Als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt, of een nieuwe baan hebt met een lager salaris, is het lastiger rondkomen met minder inkomsten. Wij begrijpen dat je je hierdoor zorgen maakt over het betalen van je hypotheek. Samen bekijken wij graag de mogelijkheden om je hierbij te helpen.

  • Als je een hypotheek hebt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), kan dat hulp bieden bij inkomensdaling en je zo helpen om financieel lastige periodes te overbruggen.
  • Heb je geen hypotheek met NHG, dan zijn er andere oplossingen om financiële problemen te voorkomen.

Wij staan voor je klaar om te zoeken naar een oplossing! Je kunt ons bereiken via 058-244 68 39.

Je gaat scheiden

Als je samenwoont met je partner, moet je veel praktische zaken regelen. En het wordt allemaal nóg ingewikkelder als je samen een koophuis hebt. Kan één van jullie de hypotheek alleen betalen? Of moeten jullie de woning verkopen? Als je je zorgen maakt over het betalen van je hypotheek door je gewijzigde privésituatie, dan kijken wij graag samen met je naar de volgende 4 mogelijkheden:

Je hebt een hypotheek met NHG
Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt, kan een van beiden misschien tóch in het huis blijven wonen. En als je je huis moet verkopen, kan een NHG voor kwijtschelding van de restschuld zorgen.
Lees meer op de website van de NHG
Je hebt een hypotheek zonder NHG

Als je een hypotheek hebt zonder NHG, zoeken wij samen naar de beste oplossing. We bekijken eerst of één van jullie in het huis kan blijven wonen. Als dat niet mogelijk is, overleggen we samen over de beste manier om je huis te verkopen. Voordat je je woning in de verkoop zet, verzoeken wij je eerst contact met ons op te nemen.

Bel naar 058 244 68 39

Je wilt de hypotheek op één naam zetten

Kan een van jullie de hypotheek alleen betalen? Dan kun je de hypotheek op één naam laten zetten. Om dit te regelen, neem je contact met ons op.

Bel naar 058 244 68 39

Je verwacht bij verkoop een restschuld

Is de verwachte verkoopopbrengst lager dan de hoogte van je hypotheek? Dan ontstaat een restschuld. In dit geval is het raadzaam contact met ons op te nemen. Wij staan voor je klaar om samen naar een oplossing te zoeken. 

Bel naar 058 244 68 39

Image
Moeder en dochter in de tuin

Rondkomen van nog geen €1.200,- per maand?

Natasha (33) leeft sinds twee jaar van een bijstandsuitkering. Ze baalt van haar situatie, maar probeert er voor haar dochter Mylou (12) het beste van te maken. Ze deelt haar ervaringen én tips hoe zij rondkomt.

Lees Natasha's verhaal