Kindje op komst: verbouwen of verhuizen?

Jij bent misschien al helemaal klaar voor je kindje. Maar voldoet je huis ook aan je wensen voor de kleine? En ga je verhuizen of verbouwen als je huis niet helemaal aan je wensen voldoet? Het is goed om daar nu al over na te denken. Straks heb je misschien geen puf meer voor al dat geregel en gesjouw.

Verbouwen

Je vindt jouw koophuis en de buurt erg fijn. Dan wil je natuurlijk niet weg. Verbouwen is een mogelijkheid. Een paar dingen waar je aan moet denken bij een verbouwing:

  • Vergunning Voor een grote verbouwing heb je een vergunning nodig. Je moet dan ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bij de gemeente van je woonplaats kun je hiernaar informeren.
  • Financiële mogelijkheden Een verbouwing kost geld. Er zijn verschillende mogelijkheden om voor een verbouwing te betalen. Bijvoorbeeld via een bouwdepot of via spaargeld. Vergeet niet om (een gedeelte van) je spaargeld te bewaren als financiële buffer.

Verhuizen

Je wilt een woning die compleet aansluit op je nieuwe woonwensen. Of misschien wil je dichter bij familie wonen. Dan is verhuizen een mogelijkheid.

Koop je je eerste koophuis? Of verkoop je je huidige huis en koop je een nieuwe woning? Beide situaties leiden tot andere vragen en mogelijkheden. Wanneer je een volgend huis koopt, vraag je je misschien af of je je gunstige hypotheekvoorwaarden kunt meenemen naar je volgende huis. Of hoe het nu zit met een overbruggingslening. Daarom hebben we de informatie bij het kopen van je eerste huis en je volgende huis verzameld.

Goed advies is belangrijk

Het verbouwen of kopen van een huis is een grote financiële uitgave. En kan gevolgen hebben voor jouw financiële situatie. Het is daarom goed om de voor- en nadelen te bekijken. Een adviseur brengt jouw situatie in kaart en kan je helpen de juiste keuze te maken. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. Een oriëntatiegesprek is gratis.

Image
Aegon 6 stappen

Geef je verhuizing door

Ga je verhuizen? Geef je nieuwe adresgegevens dan aan ons door via Mijn Aegon. Je kunt hier ook andere persoonlijke gegevens wijzigen.

Heb je nog geen Mijn Aegon account?

Maak dan, voordat je verhuist, een Mijn Aegon account aan op het adres dat op dit moment bij ons bekend is. Ben je al verhuisd en heb je nog geen Mijn Aegon account? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Mijn verhuizing doorgeven