Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

4 beleggingsprofielen: een voorbeeld

4 beleggingsprofielen: een voorbeeld

Offensief, neutraal, defensief en zeer defensief: dat zijn de 4 beleggingsprofielen van het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. Hieronder zie je wat deze profielen mogelijk opleveren.

Het risico verschilt per beleggingsprofiel

We beleggen voor jou. Dat doen we op een manier die bij je past. Met het risico dat je kunt en wilt nemen. We volgen hierbij het beleggingsprofiel dat we voor je hebben vastgesteld.

Bij het offensieve beleggingsprofiel is het risico het grootst. De hoogte van je pensioen kan bij dit profiel sterk schommelen. Je pensioen zal naar verwachting gemiddeld hoger zijn dan bij de andere profielen. Maar dat is niet zeker. Je loopt ook het risico dat je pensioen lager uitvalt. Zelfs lager dan mogelijk is bij de andere profielen. Daarnaast bieden we een defensief beleggingsprofiel aan. De hoogte van je pensioen kan bij dit profiel wel schommelen, maar niet zo sterk als bij het offensieve profiel. Je pensioen zal naar verwachting gemiddeld lager zijn dan bij de andere profielen. Het neutrale profiel zit qua risico en verwachte opbrengst tussen het offensieve en defensieve profiel in.

Het zeer defensieve profiel kun je zien als een vangnet. Het is bedoeld voor als je het risico bij dit pensioen zoveel mogelijk moet beperken. We beleggen bij dit profiel niet in zakelijke waarden, zoals aandelen en vastgoed. Maar ook bij dit profiel kan je pensioen nog steeds licht schommelen.

Hoeveel pensioen de verschillende profielen mogelijk opleveren? We laten het zien met een voorbeeld.

Een voorbeeld

  • Hans gaat met pensioen. Hij wil een variabel pensioen voor zichzelf.
  • Samen met zijn vrouw Sonja kiest hij voor een variabel partnerpensioen. Sonja krijgt dit partnerpensioen als Hans overlijdt.
  • Hans is geboren op 1 maart 1955. En Sonja op 1 maart 1958.
  • Hans heeft een pensioenkapitaal van 200.000 euro.
  • De afbeeldingen hieronder tonen het pensioen van Hans bij een zeer defensief, defensief, neutraal en offensief beleggingsprofiel.
  • Het blauwe vlak laat de bandbreedte zien waarbinnen het pensioen van Hans zich naar verwachting beweegt.
  • De kans dat hij een bedrag krijgt binnen het blauwe vlak is 90 procent.
  • Goed om te weten: we werken de bedragen hieronder eens per kwartaal bij.
 
 

 
 

 
 

 
 

Het pensioen van Hans kan met dit profiel maximaal 5 procent per jaar stijgen of dalen. Alleen in uitzonderlijke gevallen ligt dit percentage hoger.

 

Het pensioen van Hans kan met dit profiel maximaal 12 procent per jaar stijgen of dalen. Alleen in uitzonderlijke gevallen ligt dit percentage hoger.

 

Het pensioen van Hans kan met dit profiel maximaal 15 procent per jaar stijgen of dalen. Alleen in uitzonderlijke gevallen ligt dit percentage hoger.

 

Het pensioen van Hans kan met dit profiel maximaal 18 procent per jaar stijgen of dalen. Alleen in uitzonderlijke gevallen ligt dit percentage hoger.

 

Ontdek hoeveel pensioen jij kunt verwachten

Je beleggingsprofiel is iets persoonlijks. Het geeft weer hoeveel risico je kunt en wilt nemen met je beleggingen. Benieuwd of het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen iets voor jou is? En hoeveel pensioen je kunt verwachten? Ontdek het direct en download een vrijblijvende offerte op maat.

Bereken je pensioen

Ook interessant

Je pensioen verandert één keer per jaar

Je pensioen verandert één keer per jaar

Elk jaar op 1 januari berekenen we je pensioen opnieuw. We bekijken dan wat er is gebeurd met je beleggingen, de marktrente en de gemiddelde levensverwachting.

Zo berekenen we je pensioen

Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen beleggen we voor je in een mix van 3 fondsen

Ontdek hoe we voor je beleggen

Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen beleggen we voor je in een mix van 3 fondsen. Hoe die mix precies is samengesteld? Dat hangt af van je persoonlijke beleggingsprofiel.

Zo beleggen we voor je