Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Nieuwsbrief 25 mei 2020

Geachte heer, mevrouw,

Eerder vulde u uw e-mailadres in zodat u op de hoogte blijft over de ontwikkelingen in onze beleggingsverzekeringen. In deze e-mail leest u de actuele stand van zaken in de rechtszaak van Vereniging Woekerpolis.nl.

Het vonnis van de rechtbank

Op 28 juni 2017 heeft de rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de zaak van de Vereniging Woekerpolis.nl. De uitspraak ging over de beleggingsverzekeringen KoersPlan, Fundplan en VermogensPlan die we in de jaren negentig hebben verkocht. De uitspraak geldt alleen voor beleggingsverzekeringen zonder een garantie.

Vereniging Woekerpolis.nl heeft hoger beroep ingesteld

De vereniging Woekerpolis.nl is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Vereniging Woekerpolis.nl heeft in mei 2018 de grieven bij het Hof in Den Haag ingediend. Dit houdt in dat de vereniging heeft aangeven waarom zij in hoger beroep is gegaan en op welke punten ze het niet eens is met de rechtbank.

Waarom duurt het zo lang?

Een procedure bij het Hof duurt altijd lang. Daarnaast had Vereniging Woekerpolis.nl ons om meer tijd gevraagd voor het opstellen van de memorie van grieven. Wij zijn hiermee akkoord gegaan. Hierdoor hadden wij ook meer tijd gekregen van Vereniging Woekerpolis.nl om de grieven te bestuderen. Eind 2018 hebben wij een reactie ingediend. De Vereniging gaf hier op 28 mei 2019 een schriftelijke reactie op. Zij hebben om een pleidooi gevraagd. In een andere procedure van Vereniging Woekerpolis.nl zijn vragen gesteld aan de Hoge Raad. Het Hof wil de antwoorden van de Hoge Raad afwachten en daarna het pleidooi houden. De verwachting is dat het pleidooi in het voorjaar 2021 zal worden gehouden.

Heeft u vragen?

Voor vragen of advies over uw beleggingsverzekering kunt u natuurlijk contact opnemen met uw adviseur of u kunt kijken op onze website www.aegon.nl/beleggingsverzekeringen. U kunt ook een e-mail sturen.

Met vriendelijke groet,

Wim Hekstra

Directeur Aegon Nederland N.V.