4 financiële voornemens voor 2023 die je wél haalt

Goede voornemens? Die maken we allemaal. Elk jaar opnieuw. Maar houd je ze ook vol? Vaker sporten of stoppen met roken - dat is écht doorzetten. Net als serieus (be)sparen. Maar het is niet onmogelijk. Met een beetje vooruitdenken haal jij jouw financiële voornemens volgend jaar wél. Lees je mee?

Image
blog_financiele_voornemens_volhouden_header

1. Weet wat er binnenkomt én wat eruit gaat

Je salaris? Dat krijg je waarschijnlijk altijd op dezelfde dag van de maand. Jammer, maar helaas: dat geldt niet voor rekeningen die je moet betalen. Maak dat overzicht wel voor jezelf. Want als je weet wat eruit gaat, zorgt dat direct voor rust. Nu – maar ook later. Dus raap jezelf bijeen en begin aan dat kasboekje. Kan op papier, mag ook digitaal. Net wat jij handig vindt. Heb jij wel overzicht, maar je partner niet? Praat er met elkaar over. Dat scheelt een hoop frustratie.

2. Kan ‘t goedkoper? Bespaar dan!

Een financieel overzicht kan best confronterend zijn. Want jeetje, geef je écht zoveel uit aan boodschappen? Geen zorgen, er is altijd wel een oplossing. Probeer bijvoorbeeld eens één keer per week naar de supermarkt te gaan, het liefst als je geen honger hebt. Dat scheelt een hoop impulsieve – en vaak ongezonde – aankopen. Zo bespaar je dus geld en snoep je minder. Een win-win. Heb je Amazon Prime, Netflix, Disney+ én Videoland? Elk van die platformen heeft in z’n eentje al te veel films en series om te kijken. Tip: deel je inloggegevens met vrienden of familie, dan kun je blijven bingen – zonder dat je er te veel voor betaalt.

Vooruitdenken voor volgend jaar, hoe doe je dat?

Wat je goede voornemens ook zijn: ze moeten wel haalbaar zijn. Daarom helpen wij je vooruit te denken over je geldzaken. Pak het slim aan en gebruik onze interactieve checklist financiële voornemens. Deze staat vol slimme tips en keuzes voor een financieel gelukkige toekomst. Zo ga je vol financiële moed 2023 in. 

3. Laat je geld groeien

Hou je geld over? Dan is het tijd voor het leuke werk: dat geld laten groeien. Sparen is zeker verstandig, maar op je spaarrekening krijg je er op dit moment nauwelijks rente voor. Waarom beleg je niet met het deel dat je nog even niet nodig hebt? Als je gelijk angstvisioenen van ingewikkelde staafdiagrammen en oneindige rijen cijfers krijgt, kunnen we je geruststellen: beleggen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. We laten je graag zien hoe.

4. Plan voor later

Later’, wanneer begint dat eigenlijk? Hoelang duurt het? En wat kost het eigenlijk? Of later nou binnenkort is, of pas over tientallen jaren – er plannen voor maken blijkt nog knap lastig. Begin daarom bij het begin: hoeveel pensioen heb je al opgebouwd? Dan kun je daarna gaan bedenken hoeveel je eraan toe wil voegen. Wacht niet te lang, want hoe eerder je start, hoe langer je pensioenpot kan groeien. En ook hier geldt: je hoeft ‘t niet alleen uit te zoeken.

Met deze tips bereid je je nu al financieel voor op 2023. Denk nu vooruit - dan houd je straks geld over voor de écht leuke dingen.  

Image
financiele voornemens teaser image

Vooruitdenken voor 2023

Grootse plannen in het vooruitzicht? Zet dan eerst je geldzaken op een rij. Want is jouw goede voornemen voor 2023 wel haalbaar én betaalbaar? Wij helpen je graag op weg met onze tips en tools.

Lees meer