Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Trouwen of een geregistreerd partnerschap

Particulier Pensioen Mijn situatie verandert Trouwen of samenwonen Trouwen of geregistreerd partnerschap

Trouwen of een geregistreerd partnerschap: zo zit het met uw pensioen

Staat u op het punt elkaar het ja-woord te geven? Gefeliciteerd! U kijkt vast uit naar de grote dag. Maar neem tussen alle voorbereidingen door ook een moment om naar uw pensioen te kijken. U weet dan hoe het zit met uw geld voor later. Bovendien voorkomt u administratieve rompslomp voor uw partner als u overlijdt. Met de 4 stappen hieronder helpen we u op weg.

Stap 1: Maak afspraken over uw pensioen en leg ze vast
Stap 2: Stel uw werkgever op de hoogte
Stap 3: Bekijk hoeveel pensioen u beiden heeft opgebouwd
Stap 4: Uit dienst? Check uw pensioen dan opnieuw

Al met pensioen?

Misschien bent u al van uw pensioen aan het genieten. Heerlijk, natuurlijk. Maar het betekent ook dat uw aanstaande partner géén partnerpensioen krijgt als u overlijdt. Bekijk dus samen of uw partner kan rondkomen als u er niet meer bent.

 

Let op de rechten van uw ex-partner

Misschien bent u eerder getrouwd geweest. Of heeft u een geregistreerd partnerschap gehad. Uw ex-partner heeft dan recht op een deel van uw pensioen. Het gaat daarbij om het deel dat u opbouwde tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dat betekent dat u later minder pensioen krijgt. Omgekeerd geldt trouwens hetzelfde: u heeft recht op een deel van het pensioen van uw ex-partner. Heeft u hier afwijkende afspraken over gemaakt? Dan gaan die natuurlijk voor.

Er verandert daarnaast ook iets voor het partnerpensioen. In sommige gevallen ook als u alleen maar heeft samengewoond. Partnerpensioen is het pensioen dat uw partner krijgt als u overlijdt. Uw ex-partner heeft recht op het partnerpensioen dat u heeft opgebouwd tot het moment dat u uit elkaar ging. Komt u te overlijden? Dan blijft er dus minder over voor uw huidige partner. Bekijk samen of u hier iets voor moet regelen.

'De geldzaken pakte ik bij mijn 2e huwelijk anders aan'

Afspraken maken met je partner over geld. Aegon-medewerker Joanna weet als geen ander hoe belangrijk dat is.

Advies nodig?

Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Samen geldzaken regelen

Uw pensioen is één ding. Maar welke geldzaken moet u nog meer regelen nu u een partner heeft?