Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoera, bijna met pensioen

Bijna met pensioen
Particulier Pensioen Hoera, bijna met pensioen

Met pensioen. Een nieuwe fase in uw leven. Gaat u reizen, tuinieren of zoveel mogelijk niets doen? Wat uw plannen ook zijn, het begint met het regelen van uw pensioenuitkering. Hier leest u hoe u dat doet en waar u aan moet denken.

  • Hoe werkt met pensioen gaan bij Aegon?
  • Welke keuzes moet u maken?
  • Welke pensioenregeling heeft u?

Hoe werkt met pensioen gaan bij Aegon?

Ongeveer 9 maanden voor uw pensioendatum ontvangt u van ons een brief. Hierin vindt u alle informatie zoals de hoogte van uw pensioen en de keuzes die u moet maken. Maar misschien wilt u zich liever eerder voorbereiden. Op deze pagina leest u meer over uw keuzes en waar u op moet letten.

U kunt zich ook online goed voorbereiden. In Mijn Aegon vindt u onder andere de hoogte van uw pensioen, maar ook een keuzehulp. Hierin komen de keuzes die u voor uw pensioen kunt maken aan bod. In Mijn Aegon ziet u de hoogte van uw pensioen, maar ook vindt u daar de pensioenplanner. In de pensioenplanner ziet u welke keuzes u kunt maken. En u ziet wat de gevolgen van die keuzes zijn voor de hoogte van uw pensioen.

Bekijk de hoogte van mijn pensioen

Welke keuzes moet u maken voor u met pensioen gaat?

Een goed pensioen begint met drie simpele vragen. De antwoorden daarop bepalen voor een belangrijke deel of u straks genoeg inkomen heeft om al die leuke dingen te doen.

Wanneer wilt u met pensioen?
Heeft uw partner voldoende inkomen na uw overlijden?
Wilt u een gelijkblijvend pensioen of in de eerste jaren juist wat meer?

Welke pensioenregeling heeft u?

De 3 keuzes die u heeft gelden altijd. Natuurlijk hebben die invloed op de hoogte van uw pensioen. Hoe? Dat hangt af van het soort pensioenregeling dat u heeft. De volgende 2 regelingen komen in Nederland het meest voor.

Middelloonregeling

  • Bij een middelloonregeling bouwt u pensioen op over het gemiddelde loon dat u verdient.
  • Bij een eindloonregeling bouwt u pensioen op over het laatste loon dat u verdient. Deze regeling komt niet zo vaak meer voor.
  • Het pensioen wordt altijd uitgekeerd door de pensioenuitvoerder waar u het pensioen heeft opgebouwd. U ontvangt een gegarandeerd pensioen. 

Lees meer over de pensioenmogelijkheden

Beschikbare premieregeling

  • Bij een beschikbare premieregeling bouwt u tijdens uw werk een pensioenkapitaal op.
  • Als u met pensioen gaat, zet u het kapitaal om in een maandelijks pensioen. U mag zelf kiezen bij welke verzekeraar u dit doet. 
Tip

Weten wat voor type pensioenregeling u heeft? Kijk dan op de website Mijn Pensioenoverzicht

Heeft u ook pensioen elders?

Wilt u weten welk type pensioenregelingen u allemaal heeft? Of waar u allemaal pensioen u heeft? Op de website Mijn Pensioenoverzicht ziet u alles over uw inkomen voor later. U ziet uw pensioen maar ook de AOW die u van de overheid krijgt. Inloggen doet u met uw DigiD.

TIP: Als u bij verschillende verzekeraars een beschikbare premieregeling heeft dan is samenvoegen een goede keuze. U betaalt dan minder kosten.

Advies over uw pensioen

Een adviseur geeft persoonlijk en professioneel advies over uw pensioen. Kies voor een adviseur van Aegon of een onafhankelijk adviseur.

Heeft u nog geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt.

Komt uw lijfrente vrij?

Misschien heeft u naast uw pensioen ook een lijfrente. Komt deze binnenkort vrij? Dan heeft u verschillende mogelijkheden.