Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoera, bijna met pensioen

Bijna met pensioen
Particulier Pensioen Hoera, bijna met pensioen

Met pensioen. Een nieuwe fase in uw leven. Gaat u reizen, tuinieren of zoveel mogelijk niets doen? Wat uw plannen ook zijn, het begint met het regelen van uw pensioenuitkering. Hier leest u hoe u dat doet en waar u aan moet denken.

  • Hoe werkt met pensioen gaan bij Aegon?
  • Welke keuzes moet u maken?
  • Welke pensioenregeling heeft u?

Hoe werkt met pensioen gaan bij Aegon?

Ongeveer 9 maanden voor uw pensioendatum ontvangt u van ons een brief. Hierin vindt u alle informatie zoals de hoogte van uw pensioen en de keuzes die u moet maken. Maar misschien wilt u zich liever eerder voorbereiden. Op deze pagina leest u meer over uw keuzes en waar u op moet letten.

U kunt zich ook online goed voorbereiden. In Mijn Aegon vindt u onder andere de hoogte van uw pensioen, maar ook een keuzehulp. Hierin komen de keuzes die u voor uw pensioen kunt maken aan bod. U kunt zich ook online goed voorbereiden. In Mijn Aegon ziet u de hoogte van uw pensioen, maar ook vindt u daar de pensioenplanner. In de pensioenplanner ziet u welke keuzes u kunt maken. En u ziet wat de gevolgen van die keuzes zijn voor de hoogte van uw pensioen.

Bekijk de hoogte van mijn pensioen

Welke keuzes moet u maken voor u met pensioen gaat?

Een goed pensioen begint met drie simpele vragen. De antwoorden daarop bepalen voor een belangrijke deel of u straks genoeg inkomen heeft om al die leuke dingen te doen.

Wanneer wilt u met pensioen?
Heeft uw partner voldoende inkomen na uw overlijden?
Wilt u een gelijkblijvend pensioen of in de eerste jaren juist wat meer?

Welke pensioenregeling heeft u?

De 3 keuzes die u heeft gelden altijd. Natuurlijk hebben die invloed op de hoogte van uw pensioen. Hoe? Dat hangt af van het soort pensioenregeling dat u heeft. De volgende 2 regelingen komen in Nederland het meest voor.

Middelloonregeling

  • Bij een middelloonregeling bouwt u pensioen op over het gemiddelde loon dat u verdient.
  • Bij een eindloonregeling bouwt u pensioen op over het laatste loon dat u verdient. Deze regeling komt niet zo vaak meer voor.
  • Het pensioen wordt altijd uitgekeerd door de pensioenuitvoerder waar u het pensioen heeft opgebouwd. U ontvangt een gegarandeerd pensioen. 

Lees meer over de pensioenmogelijkheden

Beschikbare premieregeling

  • Bij een beschikbare premieregeling bouwt u tijdens uw werk een pensioenkapitaal op.
  • Als u met pensioen gaat, zet u het kapitaal om in een maandelijks pensioen. U mag zelf kiezen bij welke verzekeraar u dit doet. 
Tip

Weten wat voor type pensioenregeling u heeft? Kijk dan op de website Mijn Pensioenoverzicht

Heeft u ook pensioen elders?

Wilt u weten welk type pensioenregelingen u allemaal heeft? Of waar u allemaal pensioen u heeft? Op de website Mijn Pensioenoverzicht ziet u alles over uw inkomen voor later. U ziet uw pensioen maar ook de AOW die u van de overheid krijgt. Inloggen doet u met uw DigiD.

TIP: Als u bij verschillende verzekeraars een beschikbare premieregeling heeft dan is samenvoegen een goede keuze. U betaalt dan minder kosten.

Advies over uw pensioen

Een adviseur geeft persoonlijk en professioneel advies over uw pensioen. Kies voor een adviseur van Aegon of een onafhankelijk adviseur.

Vraag een adviesgesprek aan

Heeft u nog geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt.