Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je kapitaalverzekering komt vrij

Je hebt je kapitaalverzekering waarschijnlijk afgesloten met een bepaald doel voor ogen. Bijvoorbeeld om een mooie reis te kunnen maken, de studie van je kinderen te kunnen betalen of je hypotheek mee af te kunnen lossen. Wanneer de einddatum van je verzekering dichterbij komt, is het goed om hier bij stil te staan. Wat wil je met je uitkering? En hoe zorg je ervoor dat je de afhandeling van je uitkering tijdig regelt?

Bereikt je verzekering de einddatum?

Je ontvangt dan ongeveer drie maanden voor de einddatum informatie van ons. Wij informeren je onder andere over de hoogte van je uitkering en welke documenten wij nodig hebben om je uitkering goed voor je te kunnen afhandelen. Heb je een beleggingsverzekering? Dan geven wij de waarde van dat moment door.

Welke documenten hebben wij nodig?

Om je uitkering voor je te kunnen afhandelen, ontvangen wij graag de volgende documenten:

  • Een ingevuld en ondertekend uitkeringsformulier. Deze sturen wij u een aantal maanden voor de einddatum toe. Ben je het uitkeringsformulier kwijt? Deze vind u in Mijn Aegon. Je kunt hier alle benodigde formulieren direct uploaden.
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs. 
  • Een kopie van een rekeningafschrift of een schermprint van maximaal drie maanden oud van de rekening waarop je de uitkering wilt ontvangen. Hierop moeten het rekeningnummer en je naam duidelijk zijn weergegeven.

Weet je al wat je met je uitkering wil doen?

Misschien heb je al een bestedingsdoel in gedachten voor de uitkering. Maar heb je je het geld niet direct nodig? Dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in mogelijkheden om je geld verder door te laten groeien. Bijvoorbeeld door dit te beleggen.

Is je uitkering vrijgesteld van belasting?

Het kan zijn dat je over (een deel van) je uitkering belasting moet betalen. Je leest hier meer over op de pagina Fiscale gevolgen van het (voortijdig) uitkeren van je kapitaalverzekering 

Je (hypotheek)lening aflossen met de kapitaalverzekering?

Dan is je verzekering waarschijnlijk ‘verpand’ aan de pandhouder. De pandhouder is meestal de bank of verzekeraar waar je lening loopt en is begunstigde (voor een deel) van de uitkering. In dit geval sturen wij niet alleen jou, maar ook de pandhouder ongeveer drie maanden voor de einddatum een brief. Wij geven hierin aan welke documenten wij nodig hebben van zowel de pandhouder als van jou.

Geef je keuze aan ons door

Ben je er over uit wat je wilt? Laat het ons weten. Stuur je verzoek veilig en snel in via: formulier levens- en beleggingsverzekeringen uploaden. Vergeet niet je polisnummer en de naam van de verzekeringnemer te vermelden.

De belegde waarde van je kapitaalverzekering

Gedurende de looptijd van je product zie je in Mijn Aegon de actuele belegde waarde. Bij de belegde waarde staat ook van welke datum de waarde is. Heb je een garantiekapitaal? Dan laten we deze ook zien. Heb je een polis met winstdeling? Dan zie je in Mijn Aegon het verzekerde kapitaal zonder winstdeling.

Lees meer over de belegde waarde en de eindwaarde van je verzekering