“Ik brak mijn been op drie plekken"

Beroofd worden op reis, een gebroken been op de piste of je huis in de hens. Stuk voor stuk situaties die je liever niet meemaakt. Gebeurt dit toch? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent. Wij interviewen pechvogels die er alles van weten. Ditmaal: Virginia (31) die tijdens de skivakantie haar been op drie plekken brak.

Image
Verzekeringen Aegon

Een drievoudige breuk lijkt mij een hel. Bij jou gebeurde het ook nog op vakantie. Hoe kwam dat?

Virginia: “Zeven jaar geleden ging ik met mijn vriend en schoonfamilie skiën in Oostenrijk. Na een lange rit kwamen we aan. We gingen direct de piste op voor een paar afdalingen. Heerlijk! Omdat we moe waren van de reis, gingen we op tijd naar bed. De volgende dag begon ik met lessen, want ik had nog niet zoveel wintersportervaring. Alle lessers moesten voorskiën, zodat de leraar iedereen kon indelen op het juiste niveau. Ik skiede achteraan en in de tweede bocht viel ik. Ik dacht: ai, dit doet pijn!”

Wist je meteen dat het foute boel was?

“Nee, of nou ja… ik dacht dat mijn enkelband gescheurd was. Ik klikte mijn ski’s, die op een één of andere manier niet uitgegaan waren, uit en deed sneeuw op mijn been. De leraar kwam eraan en vroeg of ik op mijn been kon staan. Dat ging niet. Met de sneeuwscooter ben ik naar beneden gebracht. Ondertussen had ik mijn vriend gebeld. Die kwam als een gek naar beneden. Samen gingen we naar het ziekenhuis. Daar bleek dat mijn been op drie plekken gebroken was.”

"Lag ik daar met twee oude Duitse vrouwtjes op een kamer"

Wat rot! Wat dacht je toen je het hoorde?

“Lekker dan… dit was mijn wintersport. Haha! Dezelfde dag werden een stalen plaat en pinnen in mijn been geplaatst. Ik moest drie dagen in het ziekenhuis blijven. Lag ik daar met twee oude Duitse vrouwtjes op een kamer. Toen ik naar huis mocht, kon ik de eerste dagen niet gerepatrieerd worden. Er was geen plek op de vluchten naar Nederland. Balen, want ik kon helemaal niets. Ik mocht niet eens de sauna in.” 

Hoe werd de terugvlucht geregeld?

“Toen in het ziekenhuis bleek dat mijn been gebroken was, belde mijn vriend direct onze verzekeraar Aegon. De contactpersoon gaf aan alles voor de terugvlucht te regelen. Dagelijks hield hij ons op de hoogte over of er plek was. Toen ik na een week terug kon, was al het vervoer geregeld. Van de taxi naar het vliegveld tot aan de ziekenauto in Nederland. Of ik mij zorgen maakte? Niet echt. Ik ben zelf een actief persoon. Na een week kreeg ik loopgids en was ik weer mobiel. Na zes weken mocht het gips eraf en was het klaar.”

Geen dure rekeningen gekregen?

“Gelukkig niet. Dat is het voordeel van een goede zorg- en reisverzekering. Ik moest alleen betalen voor de krukken in Nederland. Voor de rest waren de kosten gedekt. De repatriëringskosten vielen bijvoorbeeld binnen de reisverzekering en de meeste ziekenhuiskosten binnen de zorgverzekering. Hoe de verdeling precies was, weet ik niet meer. Maar de verzekeringen sloten goed op elkaar aan.”

Al met al liep het goed af. Stond je nog eens op de latten?

“Jazeker! Twee jaar later gingen we weer op wintersport. Het eerste hellinkje vond ik spannend, maar na één afdaling had ik weer vertrouwen. Of ik tegenwoordig extra goed oplet? Ja, ik check mijn uitrusting beter. Zitten mijn ski’s goed? Niet te los? Niet te strak? Ook ga ik nooit meer de piste op als ik moe ben. Een ongeluk zit in een klein hoekje.”

Image
Verzekeringen Aegon
Image
Oversluittest Aegon

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekerings Fit-Check
Author Image

Annieck Verkerk

31 December 2019 09:22