Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Rendement en risico

Veelgestelde vragen

Loop ik risico met beleggen bij Aegon Bank?
Bij beleggen loopt u meer risico dan bij sparen
Dit komt doordat de waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Hierdoor maakt u ook kans op een hoger rendement. Zeker in verhouding tot de lage spaarrentes. 

Aegon belegt in twee fondsen wat het risico op waardedaling verkleint
Bij het Aegon Diversified Bond Fund en het Aegon Diversified Equity Fund II wordt op verschillende manieren belegd door een fondsbeheerder. Dit maakt tegelijkertijd beleggen in aandelen, obligaties en vastgoed mogelijk. Het risico op waardedaling is daardoor kleiner, dan wanneer u alleen in aandelen van een enkel bedrijf belegt. 

U kunt uw risico verder verkleinen door uw inleg over een langere tijd te spreiden
Fluctuaties in de waarde van uw beleggingen kunt u beter opvangen door te beleggen over een langere periode. Dit doet u door bijvoorbeeld elke maand bij te storten in plaats van eenmalig. Ook beleggen over een periode van 10 jaar of langer vermindert het risico.

Wij raden u aan om alleen te beleggen met geld dat u niet op korte termijn nodig heeft
Voor geld dat u op korte termijn nodig heeft is een spaarpotje geschikter.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Wat is Life Cycle Beleggen?
Wij houden bij het beleggen rekening met uw leeftijd 
Naarmate u ouder wordt bouwen wij het beleggingsrisico stapje voor stapje af. Dat betekent dat we steeds minder in aandelen beleggen. In plaats daarvan beleggen wij voor u in bijvoorbeeld obligaties en deposito’s. Want die zijn een stuk stabieler. Dat geeft dus meer zekerheid.

Ligt uw pensioendatum nog ver weg?
Dan nemen we meer risico met uw lijfrente- of pensioenpot. Als het tegenzit op de beurs, is er namelijk genoeg tijd om het verschil weer goed te maken.
 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

​Waarom moeten wij uw beleggingsprofiel vaststellen bij Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?

Voordat we starten met beleggen willen wij zeker weten dat Aegon Beheerd Beleggen geschikt is voor u
Vanuit de wetgeving zijn wij verplicht om dit te toetsen. Wij doen dit met een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen bepalen wij uw persoonlijke beleggingsprofiel. Wij beleggen voor u volgens een door ons vastgesteld risicoprofiel dat hoort bij dit beleggingsprofiel. Daarom is het belangrijk dat u ons correcte en actuele informatie verstrekt.  

Heeft of opent u een beleggingsrekening op twee namen?
U vult de vragenlijst in met uw eigen kennis en ervaring. Voor het beantwoorden van de vragen over uw risicobereidheid, beleggingsdoelstellingen en financiële situatie gaat u wel uit van de gezamenlijke situatie. Wij gaan ervan uit dat u dit doet met medeweten en instemming van de andere rekeninghouder.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

In welke fondsen wordt belegd bij Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?
Er wordt voor u belegt in twee fondsen
Voor uw Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop, beleggen onze experts in het Aegon Diversified Bond Fund en het Aegon Diversified Equity Fund II. In Mijn Aegon ziet u voor welk bedrag u in de fondsen belegd.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.