Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Rendement en risico

Veelgestelde vragen

Loop ik risico met beleggen bij Aegon Bank?
Bij beleggen loopt u meer risico dan bij sparen
Dit komt doordat de waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Hierdoor maakt u ook kans op een hoger rendement. Zeker in verhouding tot de lage spaarrentes. 

Aegon belegt in twee fondsen wat het risico op waardedaling verkleint
Bij het Aegon Diversified Bond Fund en het Aegon Diversified Equity Fund II wordt op verschillende manieren belegd door een fondsbeheerder. Dit maakt tegelijkertijd beleggen in aandelen, obligaties en vastgoed mogelijk. Het risico op waardedaling is daardoor kleiner, dan wanneer u alleen in aandelen van een enkel bedrijf belegt. 

U kunt uw risico verder verkleinen door uw inleg over een langere tijd te spreiden
Fluctuaties in de waarde van uw beleggingen kunt u beter opvangen door te beleggen over een langere periode. Dit doet u door bijvoorbeeld elke maand bij te storten in plaats van eenmalig. Ook beleggen over een periode van 10 jaar of langer vermindert het risico.

Wij raden u aan om alleen te beleggen met geld dat u niet op korte termijn nodig heeft
Voor geld dat u op korte termijn nodig heeft is een spaarpotje geschikter.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Wat is Life Cycle Beleggen?
Wij houden bij het beleggen rekening met uw leeftijd 
Naarmate u ouder wordt bouwen wij het beleggingsrisico stapje voor stapje af. Dat betekent dat we steeds minder in aandelen beleggen. In plaats daarvan beleggen wij voor u in bijvoorbeeld obligaties en deposito’s. Want die zijn een stuk stabieler. Dat geeft dus meer zekerheid.

Ligt uw pensioendatum nog ver weg?
Dan nemen we meer risico met uw lijfrente- of pensioenpot. Als het tegenzit op de beurs, is er namelijk genoeg tijd om het verschil weer goed te maken.
 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

​Waarom moeten wij uw beleggingsprofiel vaststellen bij Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?

Voordat we starten met beleggen willen wij zeker weten dat Aegon Beheerd Beleggen passend voor u is
Vanuit de wetgeving zijn wij verplicht om dit te toetsen. Wij doen dit met een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen bepalen wij uw persoonlijke beleggingsprofiel. Wij beleggen voor u volgens een door ons vastgesteld risicoprofiel dat hoort bij dit beleggingsprofiel. Daarom is het belangrijk dat u ons correcte en actuele informatie verstrekt.  

Periodiek ontvangt u van ons het document ‘Belangrijke informatie beleggingsrekening’ 
Het is een wettelijke verplichting om dit aan u toe te sturen. In het document leest u hoe wij voor u beleggen. Als alles nog klopt hoeft u niets te doen. Is er iets veranderd in het beleggingsdoel, de risicohouding, uw persoonlijke situatie en/of financiële situatie? Dan geeft u dit aan ons door via de vragenlijst. Zo zorgen we ervoor dat er niet op een verkeerde manier wordt belegd. Meer informatie over hoe u een wijziging doorgeeft vindt u in de Veelgestelde vraag 'Hoe geef ik een wijziging door voor mijn Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente of Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?'.

Zie voor meer informatie over de risico's pagina 27 tot en met 29 van de Informatiewijzer.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

In welke fondsen wordt belegd bij Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?
Er wordt voor u belegd in twee fondsen
Voor uw Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop, beleggen onze experts in het Aegon Diversified Bond Fund en het Aegon Diversified Equity Fund II. In Mijn Aegon ziet u voor welk bedrag u in de fondsen belegd.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.