Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Kindje op komst: financiële toekomst en toeslagen

Kind geeft plantjes in tuin water
Particulier Klantenservice Kindje op komst Financiële toekomst en toeslagen

Elke ouder kan erover meepraten: de opvoeding van kinderen kost geld. Het is daarom logisch dat je als vader of moeder je meer zorgen maakt over geld. Je wilt je kleintje een mooie start geven, ook financieel. Gelukkig heb je als ouder ook recht op een aantal financiële toeslagen van de overheid.

Een mooi bedrag opbouwen voor je kleintje

De meeste ouders zetten maandelijks een bedrag weg voor hun kind. Zo bouwen zij gedurende een aantal jaren een mooi bedrag op voor wanneer de kleine spruit een stuk ouder is. Bijvoorbeeld voor rijlessen, een studie of een mooi startkapitaal voor een eigen bedrijf. Tip: Begin vroeg. Dan hoef je per maand maar een klein bedrag opzij te zetten. En heeft je geld de tijd om te groeien.

Sparen

Er zijn verschillende mogelijkheden om te sparen. Zet je het spaargeld voor een langere tijd vast, dan ontvang je een vaste hoge rente.

Alles over sparen 

Beleggen

Wil je liever een bedrag voor je kind opbouwen door te beleggen, maar vind je zelf beleggen te spannend? Dan kun je ook ‘laten beleggen’. De experts beleggen dan in overleg met jou.

Alles over beleggen

Houd rekening met de belastingen!

Of je nou kiest voor sparen of beleggen, houd rekening met deze belastingen:

Financiële toeslagen van de overheid

Kinderbijslag
Je ontvangt elk kwartaal kinderbijslag.
Kindgebonden budget
Het kindgebonden budget is een maandelijkse aanvulling naast de kinderbijslag.
Kinderopvangtoeslag
De kosten van de kinderopvang kunnen snel oplopen. Met de kinderopvangtoeslag krijg je een deel van deze kosten vergoed.

Piekeren over geld?

Niet leuk om te horen, wel waar: kinderen zijn duur. Heel duur zelfs. Niet zo vreemd dat je vaker over geld piekert. We hebben 5 handige tips op een rij gezet, zodat peinzen niet meer nodig is.

Geld besparen met kinderen

Natuurlijk wil je het beste voor je kleintje. Maar dat hoeft niet altijd het duurste te betekenen. Wij hebben 8 budgettips voor je verzameld, waarmee je geld kunt besparen. Ken jij ze al?

Beleggen voor je kind

Marieke en Douwe wilden graag een gedeelte van hun spaargeld beleggen voor hun twee kinderen. Samen met de beleggingsexperts bepaalden zij de inleg, welke risico's zij wilden en konden lopen en welke kosten aan het laten beleggen waren verbonden.